שוב: פעילים פרו-פלסטינים שטו לעזה מקפריסין
שלשום עצרה המשטרה סירה שתכננה לשוט מנמל יפו לרצועה, אולם היום הגיעה לעזה ספינה שהובילה גם פעילים בריטים
מישראל לא - מקפריסין כן. ספינה קטנה שנשאה פעילים פרו-פלסטינים עגנה היום (ג') בנמל עזה, במחאה על המצור הישראלי שהוטל על הרצועה. לדברי הפעילים, ברצונם להדגיש את ההשלכות הקשות של איסור הכניסה. בין הפעילים שעגנו בעזה, גם כמה אזרחים בריטים שמבקשים לקדם את החרם האקדמי על האוניברסיטאות בישראל.
לפי הדיווחים, גם תושב עזה שבמשך שנים רבות נאסר עליו לחזור, שב לביתו עם הספינה. אשתו וילדיו בכו מאושר כאשר התאחדו עמו בנמל. קרובי משפחתו סירבו לומר מדוע עזב, או למה נאסר עליו לשוב.
מוקדם יותר השבוע מנעה המשטרה מפעילי שלום ומחברי כנסת ערבים להפליג לעזה ותפסה את כלי השיט ואת הציוד. ל-ynet נודע כי הסירה שתוכננה לצאת בשעות הבוקר מנמל יפו דרומה, ועליה כמה חברי כנסת ערבים נתפסה על-ידי שוטרים, והועברה למרינה בתל-אביב. בנוסף, תפסה משטרת מרחב יפתח משאית עם ציוד ותרופות ועיכבה שלושה חשודים לחקירה.
פעילי שלום, ובהם חברי הכנסת, תכננו להפליג ולעגון עוד היום לחופי הרצועה כדי לשבור את "המצור" שמטילה ישראל, יום לפני חג הקורבן המוסלמי. הם התכוונו להעמיס שבעה טונות סיוע הומניטארי - תרופות, אוכל וצעצועים.
בשבוע שעבר דרשה לוב, נציגת מדינות ערב במועצת הביטחון של האו"ם, לקיים דיון חירום באיסור שהטילה ישראל על עגינת ספינה לובית ברצועה. הדיון אכן התקיים, ושגרירת ישראל גבריאלה שלו השיבה להאשמות בנוגע לפגיעה בשלום, כשאמרה: "אתם מיישרים קו עם חיבזאללה ואל-קאעידה".
בעבר התירה ישראל לספינות סיוע להעביר ציוד לעזה ובחודשים האחרונים הגיעו לחופי הרצועה שלושה משטים, על אף המצור הישראלי. אולם
נראה שכעת הוחלט להגביר את הלחץ על חמאס בעקבות ההתקפות האחרונות על ישראל.
בחודש אוגוסט הגיע משט ראשון של פעילי שלום לחופי עזה, לאחר שישראל החליטה להתיר זאת. בנובמבר עגנה קבוצה אחרת של פעילים בחופי הרצועה - לאחר שיצאו גם הם מקפריסין. כמה שבועות אחר כך החליטו 11 חברי פרלמנט אירופים מבריטניה, אירלנד, שוויץ ואיטליה להגיע לעזה דרך הים כדי לבחון את המצב ההומניטארי ברצועה.