שתף קטע נבחר

 

שפרה, תסרגי לי עץ!

מי שעוקב אחרי העץ המתעטף בחצר "האח הגדול", בוודאי ישמח לשמוע שבעולם האמיתי יש לא מעט עוטפי עצים, תמרורים ועמודים, ושזאת אפילו נחשבת אמנות. רגע לפני הפרידה משפרה, מצאנו בתל אביב סימנים לכך שיש מי שממשיך את דרכה, ולא בשליטת האח הגדול

שפרה גוזרת. שפרה פורמת. שפרה סורגת סוודר לעץ. התחזית: גם אם היא לא תזכה במיליון (וגם אם כן), תוכנית הטלוויזיה בכיכובה, "שופרא דשיפרה", תהייה תוכנית "עשה זאת בעצמך" עם רייטינג ללא תקדים ושפרה תהפוך לכוכבת גדולה יותר מבתיה עוזיאל. האורחים בתוכנית? ליאון יוזמן ללמד איך להפוך ולשדרג חולצה ישנה לגופייה טרנדית, צבר ילמד איך לנגר ואסי עזר ואמא מלי ילמדו לאפות עוגות.

 

מה שבטוח זה שהעץ ששפרה ביקשה לקחת איתה אחרי גמר התוכנית, יכול להפוך למיצב אמנותי טרנדי ביותר, אם, למשל, יועבר אל הכניסה לבניין "קשת". רובנו נתקלנו ברעיון ההזוי לסרוג סוודר לעץ רק בחצר "האח הגדול", אבל למעשה מדובר בתנועה בינלאומית, קונספט אמנותי מתפתח, שצובע ומחמם עצים ועמודים ברחבי ארצות הברית וגם באירופה.

 

קרול הומל, אמנית אמריקאית, היא האם המייסדת של הקונספט. היא סרגנית רצינית שהפכה את התחביב שלה ליצירת אמנות סביבתית ומלבישה עצים ברחבי אוהיו כבר כמה שנים. אי אפשר להישאר אדיש למראה העצים הצבעוניים שלובשים סוודר מפוספס, ורבים עוצרים ומצטלמים ליד עץ למזכרת.


מלכת הסורגות. עץ של קרול הומל באוהיו (צילום: קרול הומל)

 

בהשראת הומל, החלה קבוצת סרגנים להפעיל ברחבי ארצות הברית את the knitknot tree project, שזוכה לסיקור עיתונאי והתייחסות גם מצד עולם האמנות. אנשי הפרויקט סורגים מעטפת לעצים, תמרורים ועמודי שילוט, ואפשר להיתקל ביצירות שלהם בערי מגורים שונות. גם בפריז נראו עמודים עם סוודר. הומל, אגב, המשיכה לפרויקטים גדולים ומוזיאליים של סריגה, כמו קרושה צבעוני על חול בחוף הים או סריגת יער שלם.

 

לא ברור אם שפרה מודעת לזה שהיא חלק מתנועה אמנותית ספונטנית, שהופכת, ממש כמו הגרפיטי בזמנו, את המראה העירוני האפור למשהו חי, צבעוני ובועט, אבל אולי זה הזמן להציע לקברניטי העיר תל אביב, לשדרג את טרנד השוורים והפרות בשדרות רוטשילד, ולבקש משפרה לסרוג את השדרה לקראת חגיגות המאה של העיר. הנה, רק בסוף השבוע גילתה עתונאית "לאשה" אסי פרידמן, שמישהו התחיל לסרוג סוודר לספסל שעומד בפינת הרחובות סמולנסקין ודב הוז בתל אביב.


סימנים של אופנה: ספסל סרוג בת"א (צילום: אסי פרידמן)

 

כבר סרגתם סושי היום? 

לפני שאנשים סרגו את הרחובות, הם סרגו ברחובות: בשנים האחרונות היה אפשר לראות את תחיית הסריגה בבתי קפה, שם ישבו אנשים צעירים שהחליפו את סבתם הסורגת בתפקיד.הנושא חזר להיות לגיטימי, בוטיקי צמר צצו, סלוני סריגה בצוותא הוקמו (סלונה בתל אביב, למשל) ויש גם חוגי בית לחובבי העיניים והשורות. 

 

את התפנית המופרעת בעלילת הלייף סטייל, סיפקו, כרגיל, היפנים, שהחלו לסרוג ולמכור אבזרים שטותיים כמו סושי, המבורגר, בובות, עוגות ואפילו ארוחת בקר של חביתה ונקניק. פריטי הצמר הצבעוני והריאליזם הפנטסטי נחטפו מחנויות הרשת (אתם חייבים לבדוק את המבחר העצום ב-Etsy, שם, בין השאר, מוכרת סרגנית בשם Lullabylly חיות סרוגות כמו חלזון או קיפוד מתוק ב-14 דולר). בספר היפני, Food Knit, משוגעים לסריגה יוכלו לקבל רעיונות איך לסרוג המבורגר עם לחמנייה או צלחת עם דג משתי מסרגות.

 

באתר knittingpatterncentral מצאתי כל מיני הוראות סריגה של אובייקטים מוזרים בהשראת הספר. אגב, בחנות הישראלית ENTER מוכרים קולקציה של עציצי קקטוס קטנטנים סרוגים ומעליהם מתנוסס שלט ענק "בהשראת שפרה מהאח הגדול".

 

שפרה אולי לא יודעת, אבל היא לא רק ריאליטי-סלב אלא חלק מתנועת אמנות עולמית. עם היציאה לרחוב, שלא תתפלא אם יקראו אחריה - שפרה, תסרגי לי עץ! 

 

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע של "לאשה"

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שפרה בפעולה
מתוך הטלוויזיה
עציצמר של Enter
צילום: עמיר קץ
באדיבות Etsy
ארוחת בוקר סרוגה. הקליקו על התמונה
באדיבות Etsy
לאשה בפייסבוק
מומלצים