שתף קטע נבחר
 

בלי השרייה: מתכוני שעועית במיץ עגבניות

כולנו רוצים לאכול אוכל ביתי חם, לרובנו אין סבלנות לעמוד ולבשל שעות רבות. הנה כמה רעיונות לדברים שתוכלו לעשות עם קופסת השימורים שמתחבאת לכם בפינה האחורית בארון - והפעם: שעועית לבנה במיץ עגבניות

לפעמים כל מה שצריך בשביל להכין ארוחה קטנה ונחמדה זה קופסת שימורים אחת. טוב לא צריך להגזים, יהיה נחמד אם יתווספו אליה עוד כמה מרכיבים, אבל רובם נמצאים בבית באופן קבוע, גם במצב חירום של "מקרר ריק". כולם נתקפים מדי פעם ברעב למשהו שהוא קצת יותר מפרוסה עם קוטג', אבל לרובנו אין סבלנות לעמוד ולבשל במטבח. אז רגע לפני שאתם מתלבשים ויוצאים לאכול בחוץ, או תופסים את הטלפון ומזמינים משלוח, הנה כמה רעיונות לדברים שתוכלו לעשות עם קופסת השימורים שמתחבאת לכם בפינה האחורית בארון - והפעם: שעועית לבנה במיץ עגבניות.

 

רבים נוטים לזלזל בשימורי מזון, ואכן, לא מדובר באוכל הטרי ביותר שתוכלו למצוא, אבל יש לו יתרונות משלו - כשמדובר על קטניות למשל (מגוון סוגי שעועית, גרגרי חומוס), שימורים יחסכו לכם זמן רב של השרייה ובישול. יתרון נוסף וברור הוא העובדה ששימורים נשמרים זמן רב וימתינו לכם בסבלנות באחורי הארון, עד ליום פקודה.

 

מאחורי קופסת השימורים התמימה למראה של שעועית לבנה, מסתתר עולם שלם של אפשרויות קולינריות - כל מה שאתם צריכים לעשות זה לבחור. שעועית לבנה שחוממה במיקרוגל תשתלב מצויין עם אורז לבן, פסטה קצרה, נקניקיות, רצועות נקניק חתוכות, חתיכות קבנוס, פרמזן מגוררת, רצועות עוף (מוקפץ, מבושל או אפוי) ושניצלים מן הצומח.

 

רוצים להשקיע טיפה יותר? רוקנו את תוכן קופסת השימורים למחבת וחממו היטב. כשהשעועית חמה שיברו פנימה שתי ביצים (או יותר) והוסיפו מלח ופלפל. אפשר לשדרג עם בצל שטוגן קלות לפני חימום השעועית, גבינה מגוררת, טבסקו, או כל תוספת אחרת המועדפת עליכם.

 

המתכונים הבאים ידרשו מכם קצת יותר מאמץ (אבל רק קצת), ויספקו לכם ארוחה לתפארת. גם כאן אתם מוזמנים להוסיף או להוריד מרכיבים, לפי הטעם וזמינות המרכיבים, רק הפעילו את הדמיון.

 

תבשיל שעועית וירקות

המרכיבים:

1 קופסה שעועית לבנה במיץ עגבניות

1 בצל גדול קצוץ גס

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

2 שיני שום שום קצוצות

רוטב צ'ילי / צ'ילי גרוס

פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל. מטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהוא משקיף.
  2. מוסיפים את הגזר והשום, ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהגזר מתרכך מעט.
  3. מוסיפים את הפלפלים והעגבניות וממשיכים לטגן, עד לריכוך.
  4. מוסיפים פנימה את קופסת השעועית ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש ומוסיפים, פפריקה, צ'ילי, מלח ופלפל.
  6. מערבבים, מכסים את המחבת ומבשלים כ-10 דקות.
  7. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

 

מרק שעועית

המרכיבים:

3 כפות שמן זית

3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים קצוצים

4 גבעולי סלרי קצוצים

1 כפית אורגנו יבש

6 שיני שום כתושות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 קופסה רסק עגבניות

2 קופסאות שעועית במיץ עגבניות

מלח, פלפל שחור


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר. מוסיפים גזר, סלרי ובצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל הופך שקוף והירקות מתחילים להתרכך.
  2. מוסיפים שום, פפריקה חריפה ואורגנו ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, יוצקים מים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה ברתיחה לא עזה מדי כשעה עד שהירקות רכים מאוד.
  4. מוסיפים את השעועית, מערבבים, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים כ-1/4 שעה ברתיחה עדינה. אפשר לרסק את המרק או להגיש אותו כמו שהוא.

  

תבשיל שעועית ובשר טחון

המרכיבים:

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית אורגנו יבש

300 גרם בשר בקר טחון

1 קופסה שעועית לבנה במיץ עגבניות

2 כפות קטשופ

2 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שקיפות.
  2. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך דקה.
  3. מוסיפים פפריקה חריפה, כמון ואורגנו ומערבבים מספר שניות על להבה נמוכה. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. שוברים בעזרת כף את הגושים שנותרים כך שהבשר יתפורר.
  4. מוסיפים את השעועית ואת הקטשופ ו-1/4 כוס מים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן יוסף
עולם שלם של אפשרויות. שעועית ובשר טחון
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים