שתף קטע נבחר
 

חשיפת הפניקס להונאת מאדוף - עד 48 מיליון ש'

חברת הביטוח הפניקס השקיעה באופן עקיף כ-15 מליון דולר מכספי תיק הנוסטרו בקרן של מאדוף ב-3 השנים האחרונות. הרשות לניירות ערך והאוצר ביקשו אתמול מחברות הביטוח והפיננסים דיווח מיידי על חשיפותיהם להונאה

חברת ההחזקות ה"פניקס" דיווחה היום (ב') אף היא לבורסה על היקף החשיפה להונאת הענק של יו"ר דירקטוריון נאסד"ק לשעבר, ברנרד מאדוף. החברה וחברת הבת "פניקס חברה לביטוח בע"מ" השקיעו סכום כולל של כ-15 מליון דולר (כ-60 מיליון שקלים) מכספי תיק הנוסטרו (תיק השקעות של כספי החברה עצמה) בקרנות שניהלו את אסטרטגיית השקעותיהן באמצעות בחברת השקעות של מאדוף.

 

מהחברה נמסר שבנובמבר השנה ביקשה לפדות כ-10 מיליון דולר מהכספים; פדיון הכספים היה אמור להתבצע ב-12 בדצמבר. עם זאת הכספים לא התקבלו עדיין ואף לא התקבלה התייחסות לסיבת העיכוב. לפיכך, החברה עלולה לספוג הפסד מקסימלי של כ-48 מיליון שקלים, לאחר מס. מהפניקס נמסר כי היא תפעל למיצוי זכויותיה לקבלת הכספים.

 

ביקשו דיווח מיידי

הרשות לניירות ערך והממונה על שוק ההון והביטוח באוצר, ידין ענתבי, ביקש עוד אתמול (א') דיווחים על מידת החשיפה של חברות ביטוח ישראליות למעשי ההונאה שנחשפו בקרן ההשקעות של ברנרד מאדוף; החברות התבקשו לברר את היקף החשיפה ובמידה והפגיעה משמעותית לדווח על כך באופן מיידי. זאת, כשלדברי מקורבים לנושא הבדיקה צריכה להיות מהירה.

 

"ניתן לסיים את הבדיקה בתוך כמה שעות או יום, לכל היותר; החברות נדרשו לעשות זאת מהר ככל האפשר, על אף שלא ניתן אוליטמטום", מסרו ל-ynet גורמים המקורבים לנושא.

 

אתמול דיווחה חברת הביטוח הראל כי 42 מיליון שקל מתוך 37.5 מיליארד שקל השייכים לעמיתים הושקעו בקרן אמריקנית, שהשקיעה מחצית מהונה בקרן של מאדוף. זאת, בנוסף ל-13 מיליון שקל מתוך 15 מיליארד שקל המצויים בחשבון הנוסטרו של החברה. עדיין לא ברור האם הסכום כולו ירד לטימיון או רק חלקו.

 

חברת ביטוח נוספת שנפגעה היא קבוצת כלל ביטוח שבשליטת אי.די.בי  שחשיפתה לחברת השקעות של מאדוף מסתכמת ב-3 מיליון דולר, כ-12 מיליון שקלים.

 

מבטחים ישראליים נוספים היו מושקעים בסכומים קטנים של פחות ממיליון שקל בקרן של מאדוף, רובם בהשקעה עקיפה ,שלגביהן מעורבותו של מאדוף לא היתה ידועה למשקיעים במישרין. בנוסף, גורמים המצויים בנושא מסרו כי הבנקים בישראל אינם חשופים או שהם חשופים באופן מזערי, שאינו מצריך דיווח לבורסה. נציין, כי חשיפת הבנקים להשקעות בחו"ל מדווחת באופן תדיר לבנק ישראל.

 

מאדוף, שמחזיק בחברת השקעות ובקרן גידור, נעצר בחשד כי החברה והקרן שימשו כיסוי להונאות פיננסיות בהיקף של כ-50 מיליארד דולר. מאדוף שוחרר על ידי בית המשפט במנהטן בתנאים מגבילים ובערבות של 10 מיליון דולר. אם כל האישומים נגדו יתבררו כנכונים, יהיה אכן מדובר בתרמית הגדולה בהיסטוריה ומאדוף צפוי לעונש מאסר של 20 שנה וקנס של כ-5 מיליון דולר.

 

השתתפה בהכנת הכתבה: רחלי בינדמן, מ"כלכליסט"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החשוד בהונאה, ברנרד מאדוף, יו"ר הנאסד"ק לשעבר
צילום: AP
מומלצים