שתף קטע נבחר

 

למרות הרגיעה: זינוק חד בירי מעזה ב-2008

השנה מסתיימת - והרגיעה שברירית. במערכת הביטחון מציינים כי בהשוואה ל-2007 גדל בכ-1,100 מספר שיגורי הרקטות והפצמ"רים מהרצועה. גורם צבאי בכיר: "יש דרכים לטפל בעניין - ומחכים לאור ירוק מלמעלה". בינתיים, חוששים בצה"ל מפיגוע מיקוח של חמאס עם תום הרגיעה

הרגיעה שהונהגה ברצועת עזה במשך כמעט חצי שנה - שסופה, כך נראה , בימים הקרובים - כלל לא באה לידי ביטוי בסטטיסטיקה השנתית. על פי נתוני מערכת הביטחון, בשנת 2008 נורו למעלה מאלף רקטות ופצצות מרגמה יותר מבשנה שקדמה לה.

 

ברק: לא נרתע מפעולה בעזה - אך לא רץ לשם

 

בשנת 2007 תועדו למעלה מ-1,200 רקטות ויותר מ-600 פצמ"רים שנורו לעבר הנגב המערבי. שנת 2008 המסתיימת בקרוב לא הביאה עמה בשורה: כ-2,900 רקטות ופצצות מרגמה נורו לעבר ישראל ב-11 החודשים הראשונים של השנה.

אמנם בחודשים יולי עד אוקטובר נשמר ממוצע של כחמש רקטות בחודש ועוד שישה פצמ"רים. התפנית ארעה בנובמבר, אז נורו 148 רקטות מסוגים שונים ועוד 85 פצצות מרגמה לעבר ישראל. לשם השוואה, ב-2004, לפני תכנית ההתנתקות, נורו פחות מאלף רקטות ופצצות מרגמה. לגבי כלל הנתונים - יצוין כי מדובר בירי ושיגורים שתועדו במערכת הביטחון וייתכן כי המספר האמיתי אף גדול מזה.


נתוני הירי בשנים האחרונות. שיא ב-2008

 

לאור הנתונים העגומים אמר גורם צבאי בכיר ל-ynet: "אין ספק שמה שמתרחש ברצועת עזה הוא בלתי נסבל. יש דרכים לטפל בעניין - ורק מחכים לאור ירוק מלמעלה".

 

"אין ספק שנתוני נובמבר מעידים כי אין שום רגיעה וגם אם בימים האחרונים שוב ישנה ירידה בשיגורים, לא ייתכן שכאשר ארגוני הטרור ירצו - הם ישגרו בלי הפסקה", ציין הגורם.

  

תושבי שדרות ועוטף עזה לא זקוקים למספרים ולטבלאות על מנת לחוש את איום הרקטות והמרגמות, אך גם במערכת הביטחון מודים כי מאז יציאת כוחות צה"ל מהרצועה ופינוי גוש קטיף במסגרת תוכנית ההתנתקות - הסטטיסטיקה מציגה מציאות לא פשוטה. "אין כאן הבעת דעה פוליטית", מבהיר הגורם הבכיר, "אלא רק ניתוח פשוט של המספרים".

 

במערכת הביטחון מעוניינים שלא להגיע למצב שבו ארגוני הטרור זוקפים את ראשם בכל עת שהדבר משרת אותם.

"או שיש שקט מוחלט - או שיש פעילות צבאית רחבה", הגדיר זאת בכיר במערכת הביטחון. בפועל, מודים בצה"ל, לא כך הדבר. בפיקוד הדרום כבר סיימו להתכונן לשלל רחב של תסריטים ברצועת עזה, ממבצעים קטנים עד רחבים, מכוחות סדירים ועד כוחות מילואים.

 

"הצבא, תפקידו להתכונן ולא להחליט מתי לפעול", אומרים קצינים שמכירים את התכניות, "אין משמעות ל-19 בדצמבר, מועד סיום הרגיעה אם חודש אחד נראה כמו נובמבר". בינתיים, נערכים בצה"ל לסוף השבוע הקרוב, בין היתר באמצעות הערכות מוגברת לאור החשש מפיגוע מיקוח של החמאס, בכוונה להגיע להישגים לקראת הפסקת אש נוספת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלף רקטות יותר מאשתקד. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים