שתף קטע נבחר

 
צילום: רוחמה ביטון

"התחלנו ליפול, התעוררתי מוטלת על הארץ"

ילנה פוטיומקינה, סוכנת נסיעות מסנט פטרבורג, סיפרה ל-ynet שאינה זוכרת את רגע ההתהפכות הקטלנית. לובה סרברודולסקייה, שבעלה ובנה נהרגו בשתי תאונות דרכים, אמרה: "אני רק רוצה לחזור הביתה"

"אני זוכרת שהיו שני אוטובוסים במקביל ואנחנו התחלנו לעקוף את השני. פתאום האוטובוס התחיל ליפול לצד שמאל ומאז אני לא זוכרת שום דבר. התעוררתי כששכבתי על הארץ". כך סיפרה הערב (יום ג') ל-ynet ילנה פוטיומקינה בת 56, שנפצעה בתאונת האוטובוס הקשה מצפון לאילת - בה נהרגו 25 בני אדם ונפצעו יותר מ-30.

 

אסון בדרום - כל הדיווחים ב-ynet:

 

פוטיומקינה היא סוכנת נסיעות מסנט פטרבורג שברוסיה, שהשתתפה בטיול הסוכנים לאילת. "זו הייתה השעה הראשונה שלי בישראל", סיפרה בבית החולים סורוקה בבאר-שבע, לשם הועברה במסוק לאחר טיפול ראשוני באילת. "אני חושבת שהנהג לא היה צריך לעקוף, כי האוטובוס היה מלא נוסעים ונסענו בכביש שהיה נראה מסוכן".


גופות במקום התאונה (צילום: רויטרס)

 

יותר מכל, סיפרה, היא רוצה לחזור הביתה - שם מחכים לה בן ונכד. בעלה, איתו שוחחה בטלפון, אמר שייצא הלילה עם המטוסים המיוחדים לישראל.

 

פוטיומקינה לא הכירה היטב את האנשים שישבו איתה באוטובוס. "לא היו שם חברים שלי או בני משפחה, אבל עולם התיירות הוא עולם קטן ולכן הכרתי שם רבים בשמותיהם". עוד לפני שהתבשרה על התוצאות הקשות אמרה: "אני מקווה שהם בסדר. שמעתי שיש הרוגים אבל אני מקווה שזה לא נכון".  

 

תאונה רודפת תאונה

לובה סרברודולסקייה, בת 64, סיפרה ל-ynet שזו הפעם הרביעית שהיא מבקרת בישראל. "אני אוהבת את המדינה הזאת למרות שאני לא יהודיה, ואני מקווה שאוכל להתאושש ולהגיע לבקר שוב".

 

לובה לבדה בעולם - בעלה נהרג בתאונת דרכים ב-1999, ושש שנים קודם לכן ב-1993 נהרג בנה היחיד בתאונת דרכים. היא עדיין לא יודעת מה מצבם של חבריה למקצוע. "זו הייתה נסיעת עבודה ואת חלק מהאנשים הכרתי דרך עבודתנו המשותפת".


חוקרים במקום התאונה, בשעות הערב (צילום: AP)

  

על הרגעים של התאונה סיפרה: "בסיבוב, האוטובוס התחיל ליפול ומאז אני לא זוכרת כלום. אני רק זוכרת שהתעוררתי כשאני שוכבת על הקרקע, ואז ראיתי את כל האנשים שוכבים לידי והיה שקט מוחלט. עכשיו אני רק רוצה להיות מסוגלת לזוז ולחזור הביתה".

 

בבית החולים "סורוקה" מאושפזות תשע פצועות, אחת מהן במצב אנוש והיתר במצב קשה. בשעות הערב הגיעו לבתי החולים באזור המרכז 18 פצועים. שתיים פונו במסוק ליחידה לטיפול נמרץ בהדסה עין-כרם, האחת במצב בינוני עם פגיעה בריאה והשנייה במצב בינוני עד קל עם פגיעה באגן. מחר יוחלט אם יש צורך לנתח אותן. יתר הפצועים פונו במטוס חיל האוויר לבסיס בלוד - ומשם לבתי החולים שיבא, אסף הרופא ובילינסון. 

 

לשיבא הגיעו שש פצועות, וצפויה להגיע עוד פצועה נוספת במצב קשה. לבית החולים אסף הרופא פונו חמישה נפגעים במצב קל-בינוני עם פגיעות חזה וגפיים. הפצועים מטופלים כעת במיון ויעברו למחלקה הכירורגית או לאורתופדית. בבילינסון מאושפזים ארבעה פצועים: שלושה גברים ואישה.

 

לא צופים פגיעה בגל התיירות לישראל

במשרד התיירות נערכו באופן מיוחד לאחר התאונה הקשה. חדר מצב נפתח, ובו רבים מעובדי המשרד ומתנדבים דוברי רוסית - שמנסים לתת מענה למשפחות המודאגות מרוסיה, המבקשות מידע על גורל יקיריהן.

 

"קיבלנו אלפי טלפונים ממשפחות הפצועים וההרוגים ומסוכני נסיעות מרוסיה", סיפר ל-ynet סמנכ"ל במשרד התיירות, רפי בן-חור. "אנחנו משתדלים לתת למשפחות את כל האינפורמציה שיש ברשותנו ואף שלחנו את הנציגים שלנו לבתי החולים השונים על מנת לאתר את הפצועים שיכולים לדבר עם קרוביהם. אנחנו מנסים לעשות כמה שיותר כדי להקל על הפצועים".

 

כאשר נשאל האם פגע האירוע בתדמית ישראל בעיני הרוסים, אמר: "מדיווח שקיבלנו מרוסיה, עולה כי ישראל הוצגה שם באור חיובי לאור מהירות ומקצועיות הטיפול המסור בנפגעים".

 

לדברי בן-חור, המשרד כואב את התאונה במיוחד מאחר שהקורבנות שבאו לבקר תוכננו לעודד את המשך בואם של תיירים נוספים. "איני חושב שהאירוע הזה - שיכול היה להתרחש בכל מקום אחר - יפגע בהמשך גל התיירות לישראל", אמר.

 

נציג משרד התיירות בנגב, חאלד אבו-הג'ג', הגיע ל"סורוקה" כדי להגיש עזרה לנפגעים ולקשר ביניהם למשפחות ברוסיה: "קבוצת האנשים הזו מאוד חשובה למשרד התיירות וענף התיירות כולו", אמר הג'ג', "אין ספק שהמשרד ימשיך עדיין לשווק את מדינת ישראל לתיירים בעולם ובמיוחד לרוסיה".

 

בהכנת הידיעה השתתפה מיטל יסעור בית-אור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילנה פוטיומקינה בבית החולים
צילום: הרצל יוסף
פינוי פצועים
צילום: יוסי דוססנטוס
זירת התאונה
צילום: רוחמה ביטון
מומלצים