קדימה: המנצחת - דליה איציק; רמון צנח למקום 17
הנשים מובילות את קדימה: אחרי לבני ומופז ברשימה יו"ר הכנסת איציק, שזכתה בפריימריז. בהמשך הנגבי, בר-און, בוים, שטרית, אברהם-בלילא, דיכטר וסולודקין. רק לא-יהודי אחד ב-30 הראשונים. אבל האם הרשימה סופית?
ארבע נשים בעשירייה הראשונה של קדימה: יו"ר הכנסת, דליה איציק, היא המנצחת הגדולה בפריימריז של מפלגת השלטון - ותשובץ במקום השלישי ברשימה לאחר יו"ר המפלגה, ציפי לבני, והשר שאול מופז. לעומתה, השר חיים רמון הוא המפסיד הגדול, לאחר שנדחק למקום ה-17.
למקום השני בפריימריז - הרביעי ברשימה - הגיע ח"כ צחי הנגבי ומיד אחריו רוני בר-און, זאב בוים, מאיר שטרית ורוחמה אברהם-בלילא. את העשירייה הראשונה סוגרים אבי דיכטר ומרינה סולודקין.
מלבד רמון, כמה שרים נדחקו לעשירייה השנייה: גדעון עזרא, יעקב אדרי ואלי אפללו. באותה עשירייה שלוש פנים חדשות: זאב ביילסקי, נחמן שי ורוברט טיבייב. בעוד שבעשירייה השנייה אשה אחת, נכנסו לעשירייה השלישית ארבע נשים - בהן העיתונאית נינו אבסדזה ויוליה שמלוב-ברקוביץ.
העשיריה הראשונה
עם זאת, גורמים בקדימה אמרו כי ייתכן שהרכב הרשימה, כפי שהוצג הלילה, אינו סופי. זאת, לנוכח העובדה שנשים רבות נבחרו למקומות גבוהים ברשימה. אם תוגש עתירה בנושא, תיבחן האפשרות המשפטית לביטול השריון שהוענק למועמדות בעשירייה השנייה והשלישית, ולקדם מועמדים אחרים.
רשימת קדימה בבחירות לכנסת ה-18:
1. ציפי לבני
2. שאול מופז
3. דליה איציק
4. צחי הנגבי
5. רוני בר-און
6. זאב בוים
7. מאיר שטרית
8. רוחמה אברהם-בלילא
9. אבי דיכטר
10. מרינה סולודקין
11. יואל חסון
12. גדעון עזרא
13. יעקב אדרי
14. אלי אפללו
15. זאב ביילסקי
16. רונית תירוש
17. חיים רמון
18. נחמן שי
19. שלמה מולה
20. רוברט טיבייב
21. מגלי והבה
22. רחל אדטו
23. יוחנן פלסנר
24. שי חרמש
25. ישראל חסון
26. אריה ביבי
27. עתניאל שנלר
28. אורית זוארץ
29. יוליה שמלוב-ברקוביץ
30. נינו אבסדזה
שלושה חברי כנסת נדחקו לעשירייה הרביעית: פרופ' יצחק בן-ישראל במקום ה-31, מנחם בן-ששון במקום ה-35 ודוד טל במקום ה-39. ב-30 המקומות הראשונים רק מועמד אחד שאינו יהודי, סגן השר מגלי והבה.
העשיריה השניה
אחוזי הצבעה נמוכים מהליכוד והעבודה
44.1 אחוזים ממתפקדי קדימה הגיעו לקלפיות כדי לקבוע את רשימת המפלגה לכנסת ה-18. אחוזי הצבעה גבוהים נרשמו כצפוי במגזר הערבי, שם הגיעו קרוב ל-70 אחוז מהמתפקדים להצביע. גם באזור הדרום נרשמו אחוזי הצבעה גבוהים, ובמגזר היהודי כולו הגיעו כ-44 אחוזים מבעלי זכות ההצבעה לממש את זכותם.
מפילוח אחוזי ההצבעה באזורים שונים של הארץ עולה, כי ברעננה הצביעו 55%, בדימונה 54%, בשדרות 54%, ברמת-גן 52%, בהרצליה 51%, בקרית גת 50%, באילת 50%, בצפת 48%, בפקיעין 67%, בספיר 64%, בתל אביב 47%, בכפר סבא 47%, בבת ים 40%, בשפרעם 63%, בטירת הכרמל 60% ובירושלים 40 אחוזים. למעשה בבחירות בקדימה הצביעו יותר מצביעים מאשר בפריימריז בעבודה, אך אחוז ההצבעה היה נמוך יותר - גם מזה של הפריימריז בליכוד.
העשיריה השלישית
הרחק מאחור, בעשיריה הרביעית:
31. יצחק בן ישראל
32. אבנר ברזני
33. דורון אביטל
34. אבי דואן
35. מנחם בן ששון
36. יובל צלנר
37. אכרם חסון
38. אחמד דבאח
39. דוד טל
40. דימה רוסינסקי
אנשי ועדי העובדים בבזק, באגד, בחברת החשמל, ברכבת ובנמלים הגיעו גם הם בהמוניהם אל הקלפיות, כדי למלא אחר התחייבויותיהם של ראשי הקבוצות שלהם כלפי הפוליטיקאים בקדימה.
במהלך היום המשיכו המועמדים במסע בין הקלפיות ובשיחות טלפון אינסופיות עם פעילים, ראשי קבוצות, תומכים ופוקדים, בניסיון לעורר את המצביעים מאדישותם. מערכת ההצבעה הממוחשבת פעלה ללא תקלות במהלך יום הבחירות.
כצפוי, השמועות על רשימות חיסול, רשימות מומלצים ודילים למיניהם המשיכו להעסיק במהלך יום הבחירות את המועמדים ואת אנשי השטח בקדימה. כמו כן, הוצפו שמועות ודיווחים על ניסיונות של שרים וחברי כנסת לדחוק זה את זה אל השורות האחרונות ברשימה.