דירוג האג"ח של TMI ירד; שטיינמץ שוקל לתבוע
חברת הדירוג מעלות הורידה את דירוג האג"ח של TMI לרמה D, לאחר שלפני שבוע כבר חתכה את דירוגי האג"ח של TMI. המשמעות: בעלי האג"ח יוכלו לבקש פירעון מיידי. קבוצת BSGR שבשליטת שטיינמץ: ההחלטה מוטעית ביסודה
חברת דירוג האשראי מעלות S&P הורידה את דירוג אגרות החוב (סדרה א') של TMI, של בני שטיינמץ, לרמה D. זאת, לאחר שהורידה בשבוע שעבר את דירוג אגרות החוב של TMI לרמה CCC. במילים אחרות, מעלות מעניקה לאגרת החוב של שטיינמץ דירוג המאפשר לבעלי האג"ח לבקש פירעון מיידי.
על פי הודעת מעלות, הדירוג ירד כתוצאה מהיענות חלקית, בהיקף של 150 מיליון שקל מצד גופים מוסדיים להצעת הרכש שפירסמה TMI בשבוע שעבר.
בהצעה של TMI הציעה החברה למוסדיים לרכוש את אגרות החוב במחיר של 90 אגורות לאגרת, מחיר הנמוך בכ-17% מהערך הפארי של האג"ח (הערך המקורי של האגרת בתוספת ריבית) העומד על כ-110 אגורות . היקף ההיענות של המוסדיים להצעה, העומד על פי הודעת מעלות על היקף של כ-150 מיליון שקל, מהווה כ-10% מהיקף האג"ח שהונפק.
בהודעת מעלות נמסר כי על פי ההוראה החדשה לפיה פועלת חברת הדירוג, "אגרת חוב תקבל דירוג D, במידה וכל ההתחייבויות, או רק חלק מהן, נרכש מחדש בתמורה לסכום מזומנים או החלפה בבטוחות אחרות שערכם הכולל נמוך מן הערך הנקוב של ההתחייבויות".
בין המוסדיים שרכשו את האג"ח שהנפיקה TMI בשנת 2007 היו גמולות, בנק לאומי, כלל מגדל וגדיש.
מקבוצת BSGR שבשליטת שטיינמץ נמסר בתגובה: "החלטת מעלות להורדת הדירוג לרמת D מוטעית ביסודה. ראוי שמעלות תבדוק את עצמה מחדש, כפי שמצופה ממנה לעשות בימים אלו, שאם לא כן, לא יהיה מנוס מהבאת הנושא לביקורת שיפוטית על דרך של תביעה בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
"על הכנת כתבי בית הדין שוקדים כבר בימים אלה באי כוח החברה ממשרד עורכי הדין גורניצקי בראשותו של עורך הדין פנחס רובין. התובענה תיתמך בחוות דעת של פרופסור אמיר ברנע ותצביע על כך שאין הצדקה כלכלית להפחתת הדירוג כפי שנעשתה. הורדת הדירוג נעשתה בעיקרה מטעמים טכניים שאין להם דבר עם חוסנה של החברה".