הליכוד: המועמד האתיופי זכה בערעור וירוץ לכנסת
יממה לאחר הפגנת בני העדה האתיופית מול בית הליכוד, קיבל בית הדין של התנועה את ערעורו של אללי אדמסו - שהודח מהמקום ה-28 ברשימה בטענה כי אינו "עולה חדש"
בית הדין העליון של הליכוד קיבל בצהריים (יום ב') את ערעורו של אללי אדמסו וקבע כי הוא יישאר במקום ה-28 ברשימת הליכוד לכנסת. בכך הפך בית הדין של הליכוד את החלטת ועדת הבחירות שקבעה, כי אדמסו לא יוכל לרוץ במקום ה-28 ברשימה משום שאינו עונה על ההגדרה של "עולה חדש".
בהחלטת הליכוד נכתב: "לא מצאנו בהתנהלותו של העותר בהצגת מועמדותו ובפעילותיו למען בחירתו ביום הבחירות סממן כלשהו שיש לרמז בו על מעשי מרמה, ואפילו חוסר תום לב. אנו מוצאים לנכון לבטל את החלטת ועדת הבחירות, המאיינת את בחירתו של העותר להיכלל ברשימת מועמדי התנועה לכנסת ה-18".
אדמסו אמר ל-ynet בתגובה להחלטה: "אני שמח מאוד על ההחלטה. הצדק יצא לאור. זה יום שמח לעדה האתיופית".
אתמול הפגינו כמה עשרות מבני העדה האתיופית מול "מצודת זאב", בית מפלגת הליכוד בתל-אביב, נגד החלטת ועדת הבחירות של התנועה, לפסול את מועמדותו של אדמסו כאחד משני נציגי העולים ברשימה לכנסת. המפגינים מחו על ההחלטה וטענו כי מדובר באפליה.
המפגינים נשאו שלטים, שבהם נכתב: "אין כניסה לאתיופים", "15,300 מצביעי ליכוד בחרו אתיופי וקיבלו רוסי" וכן: "אדמסו זה לא רק שם פרטי - זה קהילה שלמה".
אחד המפגינים הוסיף בשיחה עם ynet: "אנחנו אזרחי המדינה ואנשים הגונים. מה שנעשה כאן זה עוול גם לאדמסו ברמה אישית, אבל יותר מזה: לכל העדה האתיופית. לא ייתכן שברשימת הליכוד לכנסת לא יהיה נציג לעדה. אנחנו פגועים ומרגישים שבליכוד אין כניסה לאתיופים".
את העתירות נגד בחירתו של אדמסו הגישו ולדימיר שקלאר ואסיה אנטוב, שהתמודדו על משבצת העולים - והפסידו. הם טענו כי לא ניתן היה לשבץ את אמדסו במקום המיועד לעולים חדשים - מקום 28 ברשימה - משום שעלה ארצה בשנת 1983. זאת בעוד התקנון קובע כי עולה חדש הוא מי שעלה ארצה לא לפני 1985. בא כוחו של אדמסו טען כי אין לוועדת הבחירות המרכזית סמכות לדון בעתירה, וכי מכל מקום העתירות הוגשו באיחור.