אוסטרליה: קשיים בצנזורה על האינטרנט
התוכנית לצנזור הרשת של ממשלת אוסטרליה, אמורה לצאת לפועל בתוך ימים ספורים, אך דו"ח מקצועי שהוגש מבהיר שיישומה יאט את חיבור האינטרנט בעד 87 אחוזים וכי היא איננה אפקטיבית
האם התוכנית האוסטרלית לצנזורת האינטרנט תעבור את מבחן המציאות? דו"ח מקצועי חסוי, שהוגש לממשלת אוסטרליה כבר בפברואר, מבהיר שהתוכנית לא אפקטיבית: לא רק שיישומה יאט את ביצועי הרשת במדינה בעד 87 אחוזים, היא גם לא תצליח לסנן את כל האתרים הבעיתיים - כך דווח ב-The Age
האוסטרלי.
התוכנית האוסטרלית מבוססת על הקמה של רשימה שחורה, שתכלול אתרים המציגים חומרים לא חוקיים, כגון פורנוגרפיית ילדים. האתרים יסוננו אצל ספקיות האינטרנט על פי אותה רשימה - וכך האוסטרלים יקבלו לביתם אינטרנט מסונן. תקופת המבחן של התוכנית אמורה לצאת לדרך בתוך ימים ספורים. אם היא תוכתר כהצלחה - היא תייושם לכל הגולשים במדינה, ללא אפשרות לבטלה.
האינטרנט יואט, ספקיות יפשטו רגל
הדו"ח, שהוזמן על ידי הממשלה הפדרלית של אוסטרליה והוכן על ידי איגוד האינטרנט המקומי, נשמר בסוד מעיני הציבור. הנקודות העיקריות שהוא מעלה, מטילות בספק את אפקטיביות התוכנית: לפי הדו"ח, לא רק שלא קיימת אפשרות טכנית לחסום בזמן אמת את האתרים הלא חוקיים, גם קיים חשש סביר שאתרים לגיטימיים ומוכרים יחסמו, בעיקר אתרים המבוססים על תוכן גולשים כמו אתר שיתוף הווידאו YouTube או האנציקלופדיה המקוונת וויקיפדיה.
"אני בהחלט מאמין שמה שהממשלה חושפת לציבור הוא חלק קטן בהרבה ממה שצריך לדעת כדי לראות את התמונה המלאה", אומר פרופסור ביורן לנדפלדט, אחד ממנסחי הדו"ח. הוא מאמין שהממשלה לא פרסמה את הדו"ח, כי המסקנות שלו היו יוצרות הד שלילי.
בין המסקנות, הדו"ח טוען שכל מערכות הסינון יוכלו להיעקף בקלות בעזרת תוכנות שזמינות כבר עכשיו; שהצנזורים שאחראים על הרשימה השחורה לא יוכלו להתמודד עם כמויות התוכן הלא חוקי שעולה ברשת; שמסננים המתבססים על ניתוח אתרים בזמן אמת הם קלים לעקיפה, וגם יאטו את הרשת באופן משמעותי; ששימוש במסננים כאלה הוא יקר מאוד, ויגרום לספקיות אינטרנט קטנות לפשוט את הרגל; ושהאחריות החוקית על חסימת תכנים תיפול על ספקיות האינטרנט כמו גם על הממשלה.
בארץ: הצעה דומה כבר אושרה
בחודש פברואר עברה בישראל בקריאה ראשונה הצעת חוק המחייבת את ספקיות האינטרנט לשלב אמצעי סינון בתשתית שלהן, ולהציע אותו ללקוחות חדשים ולמי שמחדש את המנוי. על פי ההצעה, לקוחות שלא יבקשו לסנן עבורם את הרשת, לא יחוייבו בכך.
לאחרונה הוחלט בדיון על החוק כי מועצה ציבורית תקבע את הקריטריונים על פיהם יסוננו התכנים. יש לציין כי, שר התקשורת אריאל אטיאס נוהג לאזכר את אוסטרליה כדוגמה למדינה בה מתקיים סינון, כאשר הוא טוען בעד החוק.
הדו"ח טוען: הצנזורה על הרשת פשוט לא תעבוד
צילום: index open
מומלצים