שתף קטע נבחר

העיקר העיקרית: חזה עוף מושחם וקרם קטאלן

מבצע "העיקר העיקרית" של ynet ואתר rest, המאפשר לכם ליהנות מתפריט מלא במחיר של 85 שקלים בעיצומו. הנה שלוש מנות נוספות מתוכו

חזה עוף מושחם עם ירקות

מתכון של מסעדת "סיטארה"

 

המרכיבים:

200 גרם חזה עוף

1 יח' ארטישוק ירושלמי

2 לבבות ארטישוק

1/2 עגבנייה

1/2 בצל סגול

4 שיני שום

1/4 כוס ציר עוף

טימין

1 כף סוכר חום

50 מ"ל שמן זית

מעט חמאה מזוקקת או שמן

מלח ופלפל 


(צילום: דרור כץ)

 

אופן ההכנה:

  1. צולים עגבניות, בצל ושום מתחת לגריל או על מחבת פסים. מבשלים ארטישוק ירושלמי ואת לבבות הארטישוק כ-10 דקות במים רותחים עד שהם רכים ומוסיפים אותם לירקות הצלויים. מתבלים במעט מלח, פלפל שחור, סוכר חום וטימין ומוסיפים מעט שמן זית.
  2. צורבים חזה עוף משני הצדדים במחבת עם מעט שמן או חמאה מזוקקת. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מכניסים את חזה העוף לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 7 דקות.
  3. יוצקים ציר עוף למחבת, מוסיפים מעט דבש ומצמצמים את הציר עד שהוא מזדגג.
  4. מניחים את הירקות על הצלחת, מעל הירקות מניחים את חזה העוף המושחם ומטפטפים את הרוטב מעל העוף והירקות.

 

כבד עוף בבצל ויין אדום

מתכון של מסעדת "אושי אושי"

 

המרכיבים:

300 גרם כבד עוף

1/2 בצל חתוך לרצועות

150 מ"ל יין אדום (שיראז או קברנה)

2 כפות סוכר

קורט מלח


(צילום: דרור כץ)

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מתחיל להשחים בקצוות.
  2. מוסיפים את הכבדים ומטגנים עד למידת הצלייה הרצוייה.
  3. מוסיפים יין, סוכר ומלח ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
  4. מומלץ להגיש על מצע פירה. ניתן לקשט ברצועות בצל ירוק.

 

קרם קטאלן

מתכון של מסעדת "תהל"

 

המרכיבים:

8 חלמונים

50 מ"ל חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

גרדה מתפוז אחד

גרדת מלימון אחד

100 גרם סוכר

1 מקל וניל 


(צילום: דרור כץ)

 

אופן ההכנה:

  1. חורצים לאורך מקל וניל ומוציאים בכפית את הגרגירים.
  2. מבשלים על אש נמוכה חלב, שמנת, גרדת תפוז ולימון, גרגרי הוניל והמקל עצמו, עד לרתיחה קלה (עד שהוניל מתפרק).
  3. מקציפים קלות חלמונים עם סוכר.
  4. מוזגים באיטיות, ותוך כדי טריפה, את הנוזל (השמנת והחלב שרתחו) אל החלמונים.
  5. יוצקים לתוך תבניות אישיות (יש למלא את הכלים עד לגובה השוליים), ואופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות במשך כחצי שעה.
  6. מוציאים התבניות מהתנור ומצננים.
  7. הגשה: לפני ההגשה, מפזרים שכבה אחידה של סוכר חום על הקרם ושורפים/ ממיסים בעזרת ברנר (מבער) עד להשחמת הסוכר. מגישים מיד. אפשר לקשט בקונפיטורת פטל שחור/ אוכמניות/ דובדבנים תוצרת ביתית או קנויה, ובעלי נענע טריים.

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים