שתף קטע נבחר
 

צהוב ומשמח: מתכוני תירס משומר

הוא צהוב, מתקתק, טעים ומשמח. אז למה שלא תתנו לו להשביע את רעבונכם ברגעים קשים? הנה כמה דברים שכדאי לכם לעשות עם קופסת שימורי תירס. לגזור ולשמור על המקרר

אחרי שהצענו לכם לא מעט אפשרויות משביעות של מתכונים שמובססים על שעועית לבנה בקופסת שימורים, הגיע תורו של התירס. תירס הוא ללא ספק אחד השימורים הפופולריים ביותר, כנראה בגלל שמכל השימורים מדובר על אחד מחומרי הגלם שמצליחים לשמור לא רע על טעמם המקורי. ילדים מתים עליו והאמת שגם רוב המבוגרים - אולי בגלל המתיקות ואולי בגלל הצבע הצהוב המפתה.

 

אין ספק שתירס טרי בריא יותר, ושתירס קפוא דומה יותר למקור - אבל כמעט בכל בית תמצאו קופסת שימורי תירס במזווה. יש מאות ואולי אלפי מתכונים שמבוססים על תירס - פשטידות (כמו פשטידת תירס ארגנטינאית), מרקים, סלטים תבשילים, תוספות ואף קינוחים  (הנה מתכוני תירס של פיליס גלזר). למרות שמקורו באמריקה, הוא אחד ממוצרי המזון הגלובליים ביותר וכמעט בכל מטבח ניתן למצוא היום מאכלים שמבוססים על תירס.

 

עם יד על הלב - כל מתכון שדורש במפגיע "תירס טרי בלבד", ייצא מצוין גם עם תירס מקופסה. לפני שאנחנו ניגשים למתכונים נרגיע את המורעבים שבינכם: במקרי חירום אפשר פשוט לפתוח קופסת תירס ולאכול ישירות מתוכה, אפילו בלי לחמם. אין כמעט מישהו שלא יצא להתנסות בחווייה הנעימה הזו לפחות פעם אחת, ויש כאלה שחוזרים עליה שוב ושוב.

 

לביבות תירס

המרכיבים:

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס חלב

1 ביצה

3 כפות שמן

1 קופסה תירס משומר, מסונן מהנוזלים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים קמח ואבקת אפייה בקערה, מוסיפים חלב, ביצה ושמן וטורפים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את גרגרי התירס ואת המלח והפלפל ומערבבים.
  3. מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה. כשהשמן חם יוצקים כף גדושה מהבלילה.ממשיכים כך עד שהמחבת מלאה. מניחים ללביבות להשחים מצדן האחד ואז הופכים אותן. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר אפייה.

 

גיוונים:

אפשר להוסיף אחת או שתיים מהתוספות הבאות בשלב 2:

  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 3 כפות כוסברה או פטרוזיליה קצוצות
  • 1 כף פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • אפשר לתבל לפי הטעם ב: כמון, אבקת קארי, פפריקה מתוקה, שום כתוש

 

סלט תירס בכמה גרסאות

ניתן לשחק עם מרכיבי הסלט ולהוסיף כל דבר שעולה בראשכם: חסה מכל סוג, ארוגולה, גבינה מלוחה, נקניק, קבנוס, קרוטונים ועוד

 

המרכיבים:

1 קופסת תירס משומר, מסוננת מהנוזלים (ניתן לשמור 3 כפות מהנוזל לרוטב)

2 פלפלים ירוקים/אדומים

2 עגבניות

2 מלפפונים

1 בצל ירוק

2 צנוניות

זיתים שחורים (לפי הטעם)

פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

1/2 לימון סחוט

3 כפות שמן זית

3 כפות מנוזל התירס

1 כף חומץ בלסמי

מלח

פלפל


(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים דק את הפלפלים, העגבניות, המלפפונים, הבצל הירוק והצנוניות. מעבירים לקערה.
  2. מגלענים את הזיתים וקוצצים דק. מוסיפים לקערה ביחד עם הפטרוזילה ומערבבים היטב.
  3. הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, מתקנים תיבול, יוצקים על הסלט ומערבבים היטב.

 

מרק תירס בסגנון סיני

מתכון של רותי קינן 

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

3 בצלים ירוקים

5 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)

3 כפות רוטב סויה

1 קופסה גרגרי תירס משומרים

2 כפות עמילן תירס (קורנפלור)

2 ביצים  


(צילום: עמית מגל)

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את הבצלים הירוקים וקוצצים דק. שומרים בצד.
  2. יוצקים את מרק העוף לסיר, מוסיפים את הסויה והתירס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות.
  3. מוהלים את עמילן התירס ב-1/4 כוס מים קרים ומוסיפים למרק תוך בחישה. מכבים את הלהבה. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן למרק תוך בחישה. הביצים יתגבשו ויצרו מעין "איטריות" במרק.
  4. מעבירים את המרק לצלחות הגשה וזורים על פני כל מנה מעט מהבצל הירוק הקצוץ.

   

קארי  תירס

המרכיבים:

1 קופסה גרגרי תירס משומרים

1 בצל גדול

2 שיני שום

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1 כפית אבקת קארי

2 עגבניות קצוצות

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כוס מים

שמן צמחי

מלח ופלפל שחור

אופציה: 2 כפות כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את העגבניות לקוביות, קוצצים דק את הבצל וכותשים את השום.
  2. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הוא הופך שקוף.
  3. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים מספר שניות עד שהשום מפיץ ריח. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן מספר שניות תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את גרגרי התירס המסוננים ואת העגבניות הקצוצות. מוסיפים 1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים תוך ערבוב כ-20 דקות, עד שהעגבניות מתפרקות ונוצר רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  5. הגשה: מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים, ליד אורז לבן.

   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים