אנשי חמאס ברצועת עזה יורדים למחתרת
אחרי שאיימו בהגדלת טווח הירי, הספיקו לירות עשרות רקטות קסאם ופצמ"רים - ואף ספגו נפגעים ואבידות בתקיפת חיל-האוויר - ירדו רוב אנשי חמאס בעזה למחתרת, מחשש למתקפה ישראלית ברצועה. כל המבנים הגלויים - תחנות משטרה ומתקני ממשלה - התרוקנו מיושביהם
כוננות ספיגה בעזה. תגובה ישראלית לירי הרקטות מהרצועה היא כנראה רק עניין של זמן, ואנשי חמאס בעזה לא לוקחים סיכונים מיותרים. אחרי שירו עשרות רקטות קסאם ופצצות מרגמה לעבר ישראל, ירדו הערב (יום ד') רוב פעילי התנועה למחתרת. כל המבנים הגלויים - תחנות משטרה ומתקני ממשלה - התרוקנו מיושביהם, שחוששים מתקיפה ישראלית.
אש בדרום
מוקדם יותר תקף חיל-האוויר בדרום רצועת עזה ופגע בחוליית מחבלים, שככל הנראה התכוונה לשגר פצצות מרגמה לעבר ישראל. היתה זאת תקיפה ראשונה היום, לאחר שעות רבות של ירי לעבר אשקלון ויישובי עוטף עזה. הפלסטינים דיווחו כי מסוק ישראלי ירה שלושה טילים לעבר חברי חוליה של גדודי "עז א-דין אל-קסאם", הזרוע הצבאית של חמאס. פלסטיני נהרג וארבעה נוספים נפצעו.
לפני שירדו למחתרת, הספיקו אנשי חמאס לאיים בהגדלת טווח הירי של הרקטות. "יחידת הארטילריה של גדודי עז א-דין אל קסאם פועלת מתוך חובה להגן על בני עמנו הפלסטיני ומתוך רצון לעמוד מול הגאוותנות של האויב הציוני", נכתב בכרוז. "מאז שעות הבוקר המוקדמות ביצעה היחידה ירי אינטנסיבי של עשרות פגזים ורקטות לעבר המוצבים, המחנות ויישובי הגזל של האויב הציוני, המקיפים את רצועת עזה מצפונה עד דרומה".
עוד אמרו בחמאס כי "דבר זה הביך את שלטון הכיבוש וגרם לו להעלות את הכוננות בקרב חייליו הפחדנים, ולכנס את ישיבת הממשלה החלושה שלה, כדי לדון בהחלטה נואשת שתביא להפסקת ירי הרקטות. כל זאת בזמן שאלפי הגזלנים (הכוונה לתושבי ישראל - ר.נ) נמצאים במקלטיהם שהפכו למגורי הקבע שלהם".
בעקבות הערכת מצב במערכת הביטחון, הוחלט לחבר יישובים נוספים למערכת ההתרעה. כמה עשרות יישובים חוברו למערכת, ביניהם אשדוד, אופקים, חצור, גן יבנה, רהט, חצרים וקרית מלאכי. ביישובים אלה תישמע בעת מתקפה אזעקה עולה ויורדת.
בתוך כך, מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, גינה הערב את ירי הרקטות והפצצות לעבר ישראל וקרא לחמאס "להבטיח שהתקפת הרקטות תיפסק מייד". המזכ"ל
הביע "חשש עמוק מהמצב בעזה ובדרום ישראל ומהאפשרות של אלימות נוספת וסבל לאוכלוסייה אם השקט לא יחודש".
באן האיץ בישראל ובחמאס לפעול לחידוש מיידי של השקט ו"הקלה דחופה של המצב ההומניטארי ברצועת עזה, לרבות אספקה מתמשכת של אספקה הומניטארית". כמו כן, הוא קרא לצדדים "לכבד את החוקים ההומניטאריים הבינלאומים". לדבריו, הדרך היחידה להשיג פתרון קבע למצב הוא באמצעות שלום.