חוות דעת שנייה? הולכים לאינטרנט
ממחקר ראשון מסוגו בארץ עולה כי שליש מהגולשים תרים אחר מידע בריאותי, המחליף לעתים חוות דעת שנייה מרופא. החוקרות: "ככל שהמצב הבריאותי פחות טוב, שכיחות חיפוש המידע ברשת עולה"
שליש מהגולשים משתמשים באינטרנט לצרכי בריאות, כאשר בחלק מהמקרים הגלישה משמשת תחליף לקבלת חוות דעת שנייה מרופא, קבלת מידע על טיפולים ולשם תמיכה חברתית מגולשים אחרים. כך עולה ממחקר שנעשה על ידי ד"ר אפרת נטר וד"ר אסתר בריינין מהמרכז האקדמי רופין.
מאד, ו-33 אחוז ענו כי האינטרנט מהווה תחליף למקורות מידע אחרים במידה בינונית.
מנתונים הקיימים בארצות הברית עולה כי החיפוש אחר מידע בנושאי בריאות הוא הפעילות השלישית בשכיחותה ברשת. לדברי החוקרות, הנתונים שנאספו כעת בישראל הם הראשונים מסוגם.
במחקר נדגמו 4,286 אנשים. כמחצית מהם (52 אחוז) דיווחו כי הם גולשים באינטרנט באופן כללי וכשליש (33 אחוז) ציינו כי הם משתמשים באינטרנט לקבל מידע בנושאי בריאות.
מבין אלו שמחפשים מידע בנושא בריאות ברשת ענו 43 אחוזים כי האינטרנט משמש עבורם תחליף למקורות מידע אחרים במידה רבה או רבה
סקר
איך בוחרים הישראלים את הרופא שלהם?
ד"ר איתי גל
מרבית הישראלים סבורים שהאינטרנט הוא מקור מידע אמין למידע רפואי, אולם כשמדובר בבחירת רופא, הם מעדיפים לצאת מהעולם הווירטואלי
הנשאלים דיווחו כי הם מחפשים מידע ברשת אחת לכמה שבועות בנושאים הבאים: מידע על טיפולים (19 אחוז), מידע על שירותים (14 אחוז) ותמיכה חברתית (כ-6 אחוז).
ישנם מקרים בהם החיפוש באינטרנט נועד להחליף ביקור אצל רופא, להוסיף מידע על מה שמסר הרופא, או לחסוך בעלות תשלום לרופא פרטי. כ-17 אחוז מאלו המחפשים מידע בריאותי באינטרנט מדווחים כי הם עושים זאת מסיבות אלו במידה בינונית, ואילו 4 אחוזים מחפשים מידע בריאותי כתחליף או תוספת למפגש עם רופא במידה רבה או במידה רבה מאד.
המחקר הוצג בכנס השנתי של המכון הלאומי לחקר שרותי הבריאות ומדיניות הבריאות. החוקרות ציינו כי "האינטרנט מהווה תחליף למקורות מידע אחרים ונתפס כמקור מידע דומה בחשיבותו לזה של הרופא. התרומה המרכזית של השימוש באינטרנט היא הבנה טובה יותר של המצב הבריאותי, חסכון בזמן ושאלת שאלות שלא נשאלו קודם בביקור אצל הרופא. ככל שהמצב הבריאותי פחות טוב, שכיחות חיפוש המידע ברשת עולה".
גולשים ומחפשים. האינטרנט במקום רופאים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים