העליון קיבל ערעור הליכוד: פייגלין נשאר מאחור
שופטי העליון הפכו את החלטת המחוזי, וקבעו כי מיכאל רצון לא יוחזר למקום ה-24 ברשימת הליכוד לכנסת. השופטת נאור הבהירה כי בית הדין של הליכוד פעל כדין בעניין משה פייגלין: "אין ראיה שהחלטת בית הדין נבעה מהרצון להרחיקו". פייגלין בתגובה: "בג"ץ הוא משענתה של הרודנות"
ניצחון לבנימין נתניהו בעליון. שופטי בית המשפט העליון הפכו הערב (יום א') את החלטת בית המשפט המחוזי לפיה יש להשיב את חבר הכנסת מיכאל רצון למקום ה-24 ברשימת הליכוד לכנסת. שופטי העליון קבעו כי לא היה מקום להתערבות בשיקולי בית הדין הפנימי של הליכוד. משמעות ההחלטה היא שגם משה פייגלין ייוותר ככל הנראה במקום לא ריאלי ברשימת המפלגה לכנסת.
אמש קיבל סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט יהודה זפט, את עתירתו של רצון נגד החלטת המוסדות המשפטיים של הליכוד להורידו למקום לא-ריאלי ברשימה. השופט זפט מתח ביקורת חריפה על התנהלות הליכוד בעניין פייגלין, וכתב: "הזכות לבחור ולהיבחר היא זכות יסוד של כל חבר בליכוד, גם חבר שדעותיו קיצוניות, חריגות, ואינן מקובלות על הנהגת הליכוד או תואמות את מדיניותו".
השופט הוסיף וכתב כי "דומה שאין מקום לפקפק בכך שבחירה זו לא הסבה נחת ליושב ראש הליכוד ולהנהגתו... האפשרות היותר מתקבלת על הדעת, היא שלאמיתו של דבר שינוי הרשימה נבע מהרצון להרחיק את פייגלין מהמקום בו שובץ".
שופטי בית המשפט העליון קיבלו את ערעור תנועת הליכוד וקבעו כי לשופט המחוזי לא היה מנדט במקרה הזה, לפעול נגד ההחלטות הפנימיות של המפלגה. השופטת מירים נאור, יצאה נגד דבריו של זפט וכתבה בהחלטתה, "השופט קבע בפסק דינו, כי שיבוצו של פייגלין ברשימה שפורסמה בבוקרו של ה-9.12.08 לא הסב נחת ליושב ראש הליכוד ולהנהגתו. לקביעה זו היתה תשתית לכאורה".
למרות זאת, הוסיפה נאור, "אפשר להסכים עם דעת בית הדין העליון ואפשר לחלוק עליה, אך אין בראיות שהיו מונחות לפני בית המשפט המחוזי וכך גם בפנינו – שום תשתית למסקנה שהחלטת בית הדין העליון נבעה מהרצון להרחיק את פייגלין מהמקום בו שובץ".
משה פייגלין תקף בחריפות את בית המשפט העליון. "החלטת בית המשפט הייתה צפויה", הוא אמר, "בג"ץ הוא משענתה העיקרית של הרודנות השולטת בישראל - בלי שום קשר לכל הליך דמוקרטי. ברור היה שרודנות זו תתגונן בפני מי שחושף את פרצופה, ומאיים להחזיר את מדינת ישראל לעם ישראל. מי שלא רוצה את פייגלין כחבר כנסת יקבל אותו בעזרת השם כראש ממשלה".
בא כוחו של מיכאל רצון, עו"ד אילן בומבך אמר: "בית המשפט המחוזי התעמק בחומר במשך שבוע וכתב פסק דין מנומק, ואילו בית המשפט העליון קיבל רק היום את כתבי הטענות בערעור ולא הצליח להתעמק בטיעונים של הצדדים. בנוסף, הדיון התקיים במסגרת מספר עתירות במקביל. פסק הדין שניתן בעליון אינו מנומק מספיק, ולא רק שהתוצאה מאכזבת אלא גם הדרך אליה".
אופיר אקוניס שהגיש את העתירה הראשונית לוועדת הבחירות של הליכוד והביא לדרדור פייגלין ורצון, אמר לאחר ההחלטה: "כפי שלימד אותנו מנהיגנו הדגול מנחם בגין - יש שופטים בירושלים, בית המשפט העליון אמר את דברו וכעת אנו יוצאים כולם לניצחון בבחירות הכלליות".