מזכ"ל האו"ם: 9 מאנשי הארגון נפגעו בעזה
באן קי-מון גינה את האלימות המתמשכת של ישראל וחמאס וקרא לצדדים להפסיק את התקיפות. בהודעת האו"ם נמסר כי עובד סיוע ושמונה מתנדבים נפגעו בפעולת צה"ל ברצועת עזה
מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, קרא הלילה (יום ב') לישראל להפסיק את מבצע "עופרת יצוקה", שגבה את חייהם של כ-300 פלסטינים. כמו כן, הוא דרש מארגוני הטרור הפלסטינים להפסיק את ירי הרקטות ופצצות המרגמה לעבר ישראל.
"עופרת יצוקה" - עדכונים אחרונים ב-ynet:
דובר האו"ם פרסם הודעה מטעם באן, שבה נמסר כי המזכ"ל שוחח עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נשיא הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן), נשיא מצרים, חוסני מובארק, נשיא סוריה, בשאר אסד, וכן מנהיגים נוספים באזור. כמו כן, הוא דן בנושא עם יתר נציגי הקוורטט - ארצות הברית, האיחוד האירופי ורוסיה.
לפחות 300 פלסטינים, רובם המכריע חמושים, נהרגו עד כה בתקיפות חיל האוויר בעזה. באן טוען כי בין הנפגעים גם עובד ארגון סיוע של האו"ם וכן
שמונה מתנדבים פלסטינים. "מזכ"ל האו"ם מגנה את האלימות המתמשכת ודוחק בצדדים לעצור את כל מעשי האלימות", נמסר בהודעה.
ראש הממשלה אולמרט שוחח אמש עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, ושטח בפניה את שיקולי ישראל ביציאה לפעולה ברצועת עזה וכן את הערכת המצב ליעדי המבצע. אולמרט אמר בשיחה שישראל אינה מבקשת לפעול נגד אוכלוסייה חפה מפשע אלא נגד ארגוני הטרור בראשות חמאס. בהתאם לכך, תמנע ישראל היווצרות משבר הומניטרי ברצועה. בד בבד תמשיך ישראל בפעילותה על מנת להביא שקט לתושבי דרום הארץ
מועצת הביטחון: פתחו את המעברים
מועצת הביטחון של האו"ם, קראה אתמול אף היא להפסיק מיד את האלימות ברצועת עזה. המועצה התכנסה להתייעצות דחופה בעקבות ההסלמה במצב. המזכ"ל התייחס לדרישת המועצה לפתוח את המעברים כדי לאפשר כניסת סיוע הומניטרי לעזה. באן ציין כי המתאם ההומניטרי של האו"ם בעזה קיבל הודעה מגורמים רשמיים בישראל כי ניתן יהיה להכניס סיוע.
ההחלטה לקיים דיון דחוף של מועצת הביטחון באה בעקבות דרישתן של מדינות ערב, בראשות לוב, המשמשת חברה תורנית מטעמן במועצת הביטחון.
המשקיף הפלסטיני באו"ם, ריאד מנסור, אמר לחברות המועצה: "העונש הקולקטיבי הזה איננו אנושי או מוסרי ויש לעצור אותו מיד".
קודם לישיבה העבירה ישראל איגרת דחופה לחברות המועצה ולמזכ"ל באן, שבה הסבירה כי לאחר הבלגה ממושכת, מימשה את זכותה להגנה עצמית על פי סעיף 51 של אמנת האו"ם. "תגובת ישראל נועדה לפגוע בארגוני הטרור בלבד, ואין בכוונתה לפגוע באוכלוסיה אזרחית בשום אופן", כתבה השגרירה גבריאלה שלו בהודעה.