אולמרט הורה לא לדבר על הפסקת אש
ראש הממשלה, שר הביטחון ושרת החוץ נועדו לדיון הערכת מצב, לקראת המשך מבצע "עופרת יצוקה". אולמרט הורה "להמשיך לטפל בחמאס באגרוף ברזל". פיקוד העורף הביע דאגה מהמשמעת הירודה של הישראלים
בדיון הערכת מצב שנערך הערב (יום ב') בקריה בתל-אביב, הורה ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לא לדבר בשעה זו על אפשרות של הפסקת אש, אלא להמשיך במתקפה נגד יעדי הטרור בעזה. "לא מדברים יותר על פי מדיניות exit, אלא פועלים להשגת היעדים של המבצע בעזה. ממשיכים במצב על פי התוכנית המקורית. כל עוד ימשך הירי - פעולת ישראל תלך ותעמיק"
בדיון דווח כי חמאס ביקש מסנגל, נשיאת הוועידה האסלאמית, הפסקת אש וזה מאותת על מצבו הקשה בעקבות התקיפה של צה"ל. למרות זאת, הוחלט לדחות את האיתותים. אולמרט: "יש להמשיך ולטפל באגרוף ברזל בחמאס - ובכפפות של משי באוכלוסיה האזרחית".
מערכה בדרום - העדכונים האחרונים
- הרוג ו-3 פצועים קשה בירי אל אשדוד ושער הנגב ממבט הטיל שנכנס לחלון: כך נהרס מבנה חמאס
- למרות המבצע: פעילי שלום מנסים להגיע לעזה
- נועם שליט: המלחמה היא הדרך הפחות יעילה
בהערכת המצב השתתפו חברי המטבחון המשולש, אולמרט ברק ולבני, וכן הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי, ראש השב"כ, יובל דיסקין, ראש המוסד, מאיר דגן, ובכירי מערכת הביטחון. קברניטי המערכה אומרים שלמרות מזג האוויר הגשום, יש יכולת לישראל להמשיך בתקיפות מטרות אוויריות. במקביל נערכים בצה"ל לפעולה קרקעית, כפי שניתן להסיק מהכנסת כוחות השריון והכוחות האחרים אל חניונים מסביב לרצועת עזה.
בהערכת המצב נאמר שהיום השלישי בפעילות חיל האוויר בעזה אופיינה בפגיעה ב"רפא"ל הפלסטיני - 'הפנטגון של חמאס'", ובפגיעה במשאית שהובילה עשרות טילי גראד, לאחר הפגיעה בבורות השיגור והמנהרות ובבנייני ממשל וסמלי שלטון. צה"ל והשב"כ ציינו "שהפעילות הצבאית של ישראל אופיינה בעוצמה, בהיקף ובפגיעה מדויקת שהפתיעה את חמאס. זה הישג צבאי משמעותי במערכה".
בהערכת גופי הביטחון נאמר שהנהגת חמאס ובראשה איסמעיל הנייה ומחמוד א-זהאר ירדה למחתרת, ובפועל אינה מתפקדת. "הם נמצאים במילוט ושלטון החמאס אינו מתפקד בצורה כלשהי". כמו כן, נמסר בדיון, כי יש בעזה שמחה על הפגיעה בשלטון חמאס, לנוכח התסכול.
בהערכת המצב העלה פיקוד העורף את דאגתו מהמשמעת של האוכלוסיה הישראלית תחת התקפות הרקטות. בין היתר דיווחו אנשי הפיקוד על כך שכל הנפגעים, הרוגים ופצועים ישראלים, לא נשמעו להנחיות פיקוד העורף ברמות שונות. "זה מדאיג מאוד. זה עלול לגרום לאסון ולפגיעה מוראלית קשה, שתפגע במאמץ הצבאי במבצע ברצועת עזה", נאמר שם.
משרד החוץ דיווח על המשך המאמץ הבינלאומי, הן במישור הדיפלומטי והן במישור ההסברתי. ראש הממשלה, שרת החוץ ושר הביטחון מוסיפים לדבר עם מקביליהם בעולם. ההערכה הישראלית היא שלמרות הקריאות מרחבי העולם לישראל להמנע מפגיעה באוכלוסיה האזרחית בעזה, יש הבנה בקהילה הבינלאומית לזכותה של ישראל להגן על אזרחיה בדרום. הוחלט להמשיך בהכנסת סיוע הומניטרי, כולל תרופות ומנות דם. יימשכו שיחות הטלפון המזהירות את האוכלוסיה האזרחית במקומות שבהם עתיד צה"ל לפגוע, כפי שנעשה כבר ב-90 אלף בתי אב. כמו כן יופצו כרוזים מן האוויר.