אפייה קלה: עוגת דלעת עם אגוזים וצימוקים
רוצים עוגה ביתית, לא שגרתית וקלה מאוד להכנה? הנה מתכון לעוגת דלעת עם אגוזי מלך, צימוקים וקינמון. פינוק מתוק עם ניחוח נעים, שלא דורש הרבה השקעה
עוגת דלעת
מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינריה
המרכיבים:
2 ביצים קטנות1 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס דלעת מגוררת דק
3/4 כוס קוקוס
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1/2 כוס צימוקים כהים קטנים
1 כוס + כף קמח סובין 70% מנופה (או מחצית הכמות קמח מלא, ומחצית הכמות קמח רגיל)
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 כפית קינמון
קורט הל טחון (לא הכרחי)
כלים: תבניות אינגליש קייק
(צילום: דנה קופל)
אופן ההכנה:
- טורפים היטב את הביצים והסוכר, ומוסיפים את השמן ותמצית הווניל.
- מוסיפים את הדלעת, הקוקוס, האגוזים והצימוקים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים פנימה את הקמח, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון וההל. מערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות.
צילום: אסף אמברם
מומלצים