רגע ההכרעה בקבינט: פלישה לעזה או הפוגה
למרות שהמטבחון המדיני-ביטחוני דחה את היוזמה להפוגה בת 48 שעות לצרכים הומניטריים, לא מן הנמנע שהשרים ידונו בנושא. שר הביטחון תומך בהפוגה, אולמרט ולבני לא
הקבינט לביטחון לאומי התכנס הבוקר (יום ד') לדיון בהתפתחויות מבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה. הדיון צפוי להימשך כארבע שעות ולמרות שהמטבחון המדיני-ביטחוני דחה אמש את יוזמת צרפת להפוגה בת 48 שעות לצרכים הומניטריים, לא מן הנמנע שהנושא יעלה על השולחן.
שר הביטחון, אהוד ברק, תומך בהצעה הצרפתית מכמה סיבות, הבולטת בהן היא מגבלות מזג האוויר שעלולת לעכב את פעילות צה"ל ברצועת עזה. בנוסף, ישראל עשויה לנצל את הפסקת האש לצרכים הסברתיים - בעיקר לנוכח לחץ בינלאומי הולך וגובר. במקרה כזה, תוכל ישראל לנמק החלטה כזאת או אחרת בכך שניסתה הפסקת אש.
בקרב שרי הממשלה יש חילוקי דעות באשר לדרך שבה על ישראל לנקוט בעניין היוזמה הצרפתית. שר האוצר, רוני בר-און, דוחה את היוזמה להפסקת הלחימה. לעומתו, שרת החינוך, יולי תמיר, תומכת בה. לדבריה, "יש לשקול בחיוב את ההצעה להפסקת האש, תוך ניסיון אמיתי להגיע להסדר. מימוש ההצעה יעביר מסר הן לציבור והן לקהילה הבינלאומית, שמטרת ישראל היא רק להבטיח שקט וביטחון לתושביה".
גם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ושרת החוץ, ציפי לבני, מתנגדים להפסקת האש.
גורמים מדיניים בירושלים מסרו ל-ynet כי "אין לדבר על הפסקת אש לצרכים הומניטריים. ביטוי זה אינו מקובל על ישראל, מכיוון שכבר הועברו תרופות, דמים ומצרכי יסוד לרצועת עזה".
אתמול אישרו שרי הממשלה את גיוסם של 2,500 חיילי מילואים. זאת, בנוסף לגיוסם של 6,700 חיילי מילואים שיקבלו צו 8, כדי להרחיב את המערך הלוחם, לקראת אפשרות של מבצע קרקעי ברצועה. בכך מאותתת ישראל שכוונותיה לאפשרות לחדור לשטח הרצועה, כדי לדכא את הירי הפלסטיני מהקרקע, עומדות בעינן.