שתף קטע נבחר

 

העליון לוחץ להכניס קומץ עיתונאים זרים לעזה

בעקבות עתירת העיתונאים הזרים, לחצו שופטי בית המשפט העליון על המדינה לאשר כניסה מצומצמת של עיתונאים לרצועת עזה. העיתונאים: "אנו חייבים להיות חופשיים לכסות בצורה מקצועית את מה שקורה בעזה"

במהלך דיון שנערך היום (ד') בבית המשפט העליון, בעתירת העיתונאים הזרים להיכנס לשטח רצועת עזה, דחקו שופטי בית המשפט במדינה להסכים לכך שתותר כניסה מצומצמת של עיתונאים לתוך הרצועה.

 

השופטים כתבו בהחלטתם כי על העיתונאים להעביר לידי המדינה, עד מחר בבוקר, רשימה מצומצמת של עיתונאים המעוניינים להיכנס לשטח הרצועה על מנת לסקר את הלחימה. לאחר הגשת הרשימה תשקול המדינה שוב את עמדתה ותודיע אותה לבית המשפט.

 

לפני כחודש וחצי הגישה אגודת העיתונאים הזרים עתירה לבית המשפט העליון, על כך שצה"ל מונע מהם להיכנס לסקר בשטח רצועת עזה. העתירה הוגשה לפני תחילת מבצע עופרת יצוקה, ובמהלך הדיון שהתקיים היום אמרו העותרים כי יתמקדו בדרישה להכנס ולסקר את הלחימה המתחוללת בעזה, ולא בעתירה העקרונית של כניסת כתבים זרים לימים בהם אין לחימה.

 

נציגת הפרקליטות, עו"ד הילה גורני, טענה במהלך הדיון שכאשר מתנהלת לחימה בימים אלו, המעברים מתנהלים במתכונת מאוד מצומצמת, וכי קיים סיכון בפתיחתם כדי להתיר את תנועת העיתונאים.

 

עוד טענה הפרקליטות כי יש תקשורת שמדווחת מתוך עזה, ולכן הדיווח על כך שאין סיקור משם אינו נכון. לעומת זאת, עורכי דינם של אגודת העיתונאים הזרים, עורכי הדין גלעד שר, נעמי ווסטפריד ואופיר טל, טענו במהלך הדיון כי המדינה אינה יכולה לקבוע מי יסקר ומי לא יסקר את המתחולל ברצועה. לדבריהם, יש להתיר מיידית כניסה של עיתונאים שצריכים למלא את תפקידם.

 

שופטי בית המשפט העליון, הנשיאה דורית ביניש, אליקים רובינשטיין חנן מלצר, לחצו במהלך הדיון על המדינה להתיר כניסה מצומצמת של עיתונאים שיקימו מעין מאגר מידע עיתונאי עבור כלל העיתונאים. לדברי השופטים, הבעיות כיום גדולות הרבה יותר מפתיחת המעברים, כאשר קיים איום רקטות על באר שבע ואשדוד, ויש לתת ביטוי גם לצרכי התקשורת.

 

לבסוף קבעו השופטים כי העותרים יגישו רשימה מצומצמת של עיתונאים לאישור המדינה, וזאת תשקול שוב את עמדתה לאסור כליל את כניסת העיתונאים הזרים לעזה. לאחר הדיון, אמר עו"ד שר ל-ynet: "אנחנו שבעי רצון, סיקור עיתונאי זה אלף בית של דמוקרטיה ואי אפשר להגביל באופן דרסטי כניסה של עיתונאים זרים. אני חושב שהצעת בית המשפט ראויה".

 

שרל אנדרלין, ראש מערכת הטלויזיה הצרפתית בישראל, שנכח בדיון, אמר ל-ynet כי "זו פעם ראשונה מזה עשרות שנים שמדינת ישראל אוסרת על כתבים זרים לסקר אירוע שכזה. אנו חייבים להיות חופשיים לכסות בצורה מקצועית את מה שקורה בעזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצים להכנס לרצועה
צילום: AFP
מומלצים