הנפט זינק ב-14%. צנח בסיכום שנתי ב-54%
מחיר הנפט עלה ל-44.60 דולר לחבית בעקבות עלייה קטנה מהצפוי במלאי הדלקים בארה"ב. בסיכום שנתי רשם הנפט את הצניחה החדה ביותר במחירו מאז החל המסחר בו, ב-1983
אספקת הבנזין והתזקיקים בארצות הברית, קטיגוריה שכוללת דלק להסקה ודיזל, עלתה ב-808 אלף חביות בשבוע שהסתיים ב-26 בדצמבר לרמה של 208.1 מיליון חביות - ירידה שנתית ראשונה מאז 2001, זאת לעומת מלאי של 207 מיליון חביות בשבוע קודם לכן. כלכלנים ציפו שהנתון יגדל ב-1.7 מיליון חביות.
בסיכום שנתי, נפל מחיר הנפט ב-54% מתחילת 2008. מדובר בצניחה החדה ביותר במחירו של הזהב השחור מאז החל המסחר בו, בשנת 1983. יש לציין כי בימים ראשון ושני השבוע דווקא עלה מחירו של הנפט ב-6% כל יום, זאת לאור הלחימה בעזה.
השנה ההיסטורית של הזהב השחור
2008 תיזכר כשנה שבה זינק מחיר הנפט לשיא של כל הזמנים - 147.27 דולר לחבית - תוך תהפוכות קיצוניות בעקבות אירועים כלכליים גלובליים חסרי תקדים, שהורידו את המחיר מאז השיא ב-72%.
את יומו הראשון ב-2008 פתח הנפט סביב 99 דולר לחבית, לאחר שהשלים עלייה של 57% במהלך 2007. מתחילת ינואר החלו להתגבש אירועים שתרמו ללחץ כלפי מעלה של מחיר הזהב השחור.
איראן הודיעה על כוונתה להתחיל בהקמת כור גרעיני באמצע 2008. בתוך כך הודיעה מחלקת האנרגיה האמריקנית כי היצע הנפט הגולמי בארצות הברית ככל הנראה נופל זה השבוע השביעי ברציפות. חוסר יציבות בניגריה (אחת מיצרניות הנפט העיקריות בעולם), הפגנות של עובדי חברת הנפט שברון והעלייה בביקוש לנפט מהודו ומסין גרמו למחירו של הנפט להתייצב על כ-99 דולר לחבית בתחילת 2008.
במהלך החודשים הבאים המשיך המחיר לנסוק, אך מסיבות אחרות. נתוני מאקרו שליליים שהגיעו מארה"ב תרמו להיחלשותו של הדולר ומכאן להמשך העלייה במחירו של הנפט. בתחילת יוני כבר עמד מחיר חבית על 139 דולר, כאשר עליית מחירים זו לוותה בדבריו של שאול מופז שהודיע כי לישראל לא תהיה ברירה אלא לתקוף את איראן.
בתחילת יולי נסק הנפט לכ-145 דולר על רקע דיווחים מסין לפיהם לא יהיה די היצע בשוק כדי לספק את עליית הביקוש הסיני לנפט. בנקודת זמן זו התבטא שר הנפט הסעודי אלי אל־נעימי כי "מחיר הנפט ימשיך להיות מושפע מאירועים גיאו־פוליטיים, מהיחלשות הדולר ומהגבלות ההיצע".
דבריו לווו בהוריקן ברטה באוקיינוס האטלנטי, הראשונה בגל סופות טרופיות שגרמו להאמרת מחיר הנפט לנוכח הפגיעה האפשרית במתקני הזיקוק האמריקניים במפרץ מקסיקו. במחצית השנייה של יולי כבר החל העולם להבין שהמשבר עלול להיות עמוק וממושך. בנקודת זמן זו החל מחיר הנפט להידרדר.
באוגוסט כבר הגיע מחירו לכ-120 דולר והמשיך לרדת עד ל-90 דולר באמצע ספטמבר. למעט זינוק נקודתי בשבוע האחרון של ספטמבר, אז עלה הנפט במהלך יום מסחר אחד ב-16% ל-120 דולר, המשיך מחירו לרדת מאמצע יולי בעקביות.
בתחילת דצמבר כבר נסחר הנפט ברמת מחיר של 40 דולר לחבית, ירידה של 72% מהשיא שאליו הגיע ב-11 ביולי והמחיר הנמוך ביותר מאז ינואר 2005. המשך ירידות מחירים נתמך בנתונים המגיעים מהסוכנות הבינלאומית לאנרגיה, אשר הורידה את תחזית הביקוש העולמי לנפט לשנת 2009 בשל ההאטה הכלכלית העולמית.