חיל האוויר פגע בעוד בנייני ממשלה בעזה
הלילה הותקפו שורת יעדים בעזה, בהם בניין משרד החינוך ובניין משרד התחבורה. בנוסף, הותקפו אתר לאחסון וייצור אמצעי לחימה ומנהרות להברחת נשק. חיל הים השתתף בתקיפות. גורמים ברצועה אמרו כי מאז תחילת המבצע נהרגו ברצועה 398 פלסטינים וכ-2,000 נפצעו
עם כניסת מבצע "עופרת יצוקה" ליומו השישי, תקפו הלילה (יום ה') מטוסי קרב שורת יעדים ברחבי רצועת עזה. לפחות עשרה יעדים הותקפו. מצה"ל נמסר כי במהלך הלילה הותקפו כ-20 יעדים. חיל האוויר תקף את בניין המועצה המחוקקת ומשרד המשפטים בקריית הממשלה בעיר עזה. בנוסף, הותקפו אתר לאחסון וייצור אמצעי לחימה שתחתיו מנהרה במרכז הרצועה, יותר מחמש מנהרות בציר פילדלפי שבהן הוברחו מחבלים וציוד ונשק, מוצב של הכוח המאוחד של חמאס ברפיח ומוצב ביטחון החופים סמוך לקו החוף בעיר עזה.
עופרת יצוקה - דיווחים אחרונים:
- המצב המיוחד הורחב עד באר שבע
- הנייה: על המלחמה המשוגעת להיעצר ללא תנאי
- נסראללה: ישראל לא למדה
- צה"ל הרס מסגד ששימש מחסן טילים
- בוש לאולמרט: תומך בעמדת ישראל
כוחות חיל הים השתתפו בתקיפות, ותקפו מוצבים של חמאס ונקודות שיגור רקטות לאורך החוף.
מוקדם יותר נהרגו שלושה פלסטינים ו-40 נפצעו בתקיפת חיל האוויר ברפיח שבדרום רצועת עזה. לטענת הפלסטינים, יעד התקיפה היה ביתו של איש גדודי עז א-דין אל-קסאם, אבו אנאס חבאנה - שלא היתה במקום ולא נפגע. הבית שהותקף נהרס לגמרי. גורמים בצה"ל אישרו כי בוצעה תקיפה באזור. לדבריהם, האתר שהופצץ היה מחרטה לייצור אמצעי לחימה שפיצוצה הוביל לסדרת פיצוצי משנה.
גורמים פלסטינים טוענים כי בכך הגיע מספר ההרוגים ברצועה מאז תחילת מבצע "עופרת יצוקה" ל-398 בני אדם, מתוכם 180 אזרחים. מספר הפצועים הגיע לדבריהם לכ-2,000. לטענת הפלסטינים, ישראל תקפה גם את משרדי המשפטים והחינוך ברצועת עזה. גורמי רפואה דיווחו כי שלושה בני אדם נפגעו.
אתמול אחרי הצהריים אישר צה"ל את טענות הפלסטינים לפיהן מטוסי חיל האוויר תקפו את מסגד "אבו-חניפה א-נעמאן" במערב העיר עזה. גורמי רפואה ברצועה מסרו כי כמה בני אדם נפגעו בתקיפה.
גורמים בצה"ל אמרו כי המסגד שימש את הארגונים החמושים לאחסון טילים וחומרי נפץ. עוד נמסר כי הפלסטינים נהגו לשגר רקטות לעבר ישראל בחסות המסגד ומאזורים הסמוכים לו. זמן קצר לאחר התקיפה אירעו במתחם המסגד כמה פיצוצי משנה.
התקיפה בוצעה במסגרת האישורים המשפטיים שניתנו טרם המבצע על-ידי מחלקת הדין הבינלאומי שבפרקליטות הצבאית. זאת, לאחר שהפרקליט הצבאי הראשי, תא"ל אבי מנדלבליט, אישר לתקוף אתרים שמהם הוכח כי מבוצעת פעילות טרור, גם אם מדובר במקומות קדושים או רגישים.