שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

ישראל תאפשר כניסת עיתונאים זרים לעזה

הפרקליטות הודיעה הבוקר לבג"ץ שתתאפשר כניסת קבוצה של שמונה עיתונאים זרים לרצועת עזה. ההחלטה נפלה בעקבות לחץ שהפעילו שופטי בג"ץ

בלחץ של שופטי בג"ץ, החליטה המדינה לאפשר לעיתונאים זרים להיכנס לעזה בקבוצות קטנות. פרקליטות המדינה, באמצעות עו"ד הילה גורני, הגישה הבוקר (יום ה') תשובה מעודכנת לעתירה שהגישה התאחדות כתבי החוץ בישראל.

 

בהודעת המדינה, נמסר כי בהתאם לנוהל שגובש, תתאפשר כניסתם במרוכז של כמות מוגבלת של עיתונאים - שמונה עיתונאים זרים, באותם הימים שבהם מעבר ארז יהיה פתוח למקרים הומניטריים.

 

בתשובת המדינה נאמר כי "בהתאם לנוהל שגובש לצורך כניסת עיתונאים זרים לעזה בנסיבות המתקיימות כיום, תתאפשר כניסתם במרוכז של שמונה עיתונים זרים, וזאת באותם ימים בהם יהיה מעבר ארז פתוח. מעבר העיתונאים לעזה יבוצע באותם ימים בחלון זמנים מוגדר ומצומצם, ויעשה על פי נהלי ביקורת הגבולות והבידוק הביטחוני במעבר ארז. כניסת העיתונאים לרצועה תיעשה בתיאום מראש בלבד".

 

בתשובת המדינה צויין כי העיתונאים שבקשתם תאושר, יצטרכו להיערך לכניסה בהתראה קצרה. עם זאת, על רקע המצב הביטחוני ופעולת צה"ל

ברצועה, הבהירה המדינה כי אינה מתחייבת מראש לגבי המועדים בהם יתאפשר מעברם של העיתונאים חזרה לישראל.

 

שופטי בית המשפט העליון, הנשיאה דורית ביניש, אליקים רובינשטיין חנן מלצר, לחצו בדיון שנערך אתמול להתיר כניסה מצומצמת של עיתונאים שיקימו מעין מאגר מידע עיתונאי עבור כלל העיתונאים. לדברי השופטים, הבעיות כיום גדולות הרבה יותר מפתיחת המעברים, כאשר קיים איום רקטות על באר שבע ואשדוד, ויש לתת ביטוי גם לצרכי התקשורת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופטת ביניש לחצה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים