החל המבצע הקרקעי: צה"ל פגע בעשרות מחבלים
לאחר ירי ארטילרי כבד, נכנסו כוחות חי"ר, שריון והנדסה, בסיוע חיל הים וחיל האוויר, לצפון רצועת עזה. צה"ל: "מטרת המהלך הקרקעי - פגיעה קשה במערכי החמאס וחיזוק ההרתעה". גורמי צבא מדווחים כי צה"ל פגע בלפחות 30 חמושים, וחלקם נהרגו
ביום השמיני למבצע "עופרת יצוקה", החלה הפעולה הקרקעית. כוחות צה"ל נכנסו הערב (שבת) לצפון רצועת עזה, ובכך נפתח השלב הקרקעי של מבצע "עופרת יצוקה". עם כניסת הכוחות דווח על חילופי אש בצפון הרצועה. גורמי צבא אישרו כי נפגעו יותר מ-30 פלסטינים חמושים מאש שירו כוחות קרקעיים של צה"ל ומסוקי קרב בצפון הרצועה. חלקם נהרגו.
מאז נכנסו הכוחות, ארעו מספר תקריות שבהם התקרבו מחבלים חמושים לעבר הכוחות. הכוחות היבשתיים יחד עם מסוקי קרב של חיל האוויר השיבו אש. עד כה, לא דווח על נפגעים ישראלים. הפלסטינים דיווחו כי צה"ל תקף מסוף דלק בבית להיא. במקביל, החל צה"ל לגייס אלפי חיילי מילואים, וקיבל אישור מהקבינט לגייס עוד עשרות אלפים.
כוחות גדולים של חי"ר, שריון, הנדסה, ארטילריה ומודיעין, בליווי של מסוקי קרב של חיל האוויר, נכנסו בשעות הערב לאזורים שונים בצפון רצועת עזה. זאת, לאחר שכוחות ארטילריה הפגיזו את האזור המזרחי של הרצועה. צה"ל הטיל על רצועת עזה סגר ימי בטווח של 30 קילומטרים מהחוף. זאת, באישורו של שר הביטחון, אהוד ברק.הסגר נועד למנוע מכלי שיט זרים להגיע לאזור הלחימה.
מבצע "עופרת יצוקה": עדכונים אחרונים:
כוחות צה"ל בתוך הרצועה (צילום: רויטרס)
על-פי צה"ל, "מטרת המהלך הקרקעי היא לפגוע באופן קשה במערכי חמאס תוך השתלטות על שטחי השיגור ולחזק את ההרתעה, על מנת ליצור מציאות ביטחונית טובה יותר לאורך זמן". המבצע הקרקעי הוא השלב השני ב"עופרת יצוקה", לאחר שבשבוע הראשון פגע חיל האוויר במאות יעדי הארגון.
הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי ואלוף פיקוד הדרום, יואב גלנט, סיירו מספר שעות לפני תחילת הפעילות הקרקעית בין הכוחות בעוטף עזה ושוחחו עם החיילים. הם שמעו מהלוחמים על מוטיבציה גדולה והבנה של המשימה הצפויה להם. הקצינים הבכירים האזינו לחיילים ואיחלו להם הצלחה באופן אישי.
ביומה השמיני של הלחימה בוצעו מספר פעולות שנועדו להכשיר את הכניסה הקרקעית - הירי הארטילרי נועד לפגוע במטרות הסמכות לגדר המערכת ולפגוע בקו ההגנה הראשון של החמאס באמצעות חימושים שונים, כמו גם להדוף כל ניסיון של פעילי הטרור להתקרב לעבר המשוריינים.
במקביל בוצעו תקיפות של חיל הים וחיל האוויר ביעדים שונים, שחלקם נבנו על ידי החמאס לצורך פגיעה בכוחות, גם זאת במטרה לסייע לכוחות היבשתיים לעשות דרכם לעבר יעדם. בנוסף, בשעות הערב נפלה עלטה כבדה של רצועת עזה, גם היא כחלק ממהערכות של צה"ל לכניסה קרקעית שקטה ככל שניתן.
לקראת כניסה לעזה (צילום: AFP)
המהלך הקרקעי, שתוכנן היטב מראש, לרבות בהיבט המודיעיני, נועד להרחיב את המכה הצבאית שמנחית צה"ל על ארגון החמאס, בעיקר בנקודות בהן אין לחיל האוויר יתרון. הכוחות הונחו להגיע למצבורי אמצעי לחימה, מנהרות, מקומות מסתור של פעילי הארגון וכל פינה שממנה החמאס פועל. מטבע הדברים, המהלך יצור חיכוך עם פעילי השטח, שיביא לנפגעים בקרבם.
בצה"ל גם מבקשים לייצר תמונת מודיעין טובה יותר. "חיל האוויר הגיע להישגים ראויים לציון בשלב הראשון, וימשיך לפעול על פי הצורך, אבל ישנן משימות שכוחות יבשה יכולים וצריכים לבצע", אמרו בצבא. "בסופו של דבר המהלך הקרקעי משלים את המהלך האווירי והכל יחד נועד להבהיר לחמאס שזאת התשובה של ישראל לירי הרקטות שלו ושאנשיו יחשבו פעמיים להבא כאשר יבקשו לשגר רקטות לעבר שדרות או אשקלון".
על המהלך הקרקעי מופקדת אוגדת עזה בפיקוד תא"ל אייל אייזנברג ומעליו מפקד המבצע כולו - אלוף פיקוד הדרום יואב גלנט. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שר הביטחון, אהוד ברק, ושרת החוץ, ציפי לבני, נועדו אמש ואישרו את הפעולה הקרקעית, שכבר אושרה עקרונית בקבינט ביום רביעי, לפני עשרה ימים.