היום: משלחת של חמאס תצא לקהיר
רשת הטלוויזיה "אל-ערבייה" דיווחה כי על רקע הלחימה, שני נציגי חמאס שמחוץ לרצועה ייצאו לפגישות בקהיר. דובר חמאס הבהיר כי הם הוזמנו על-ידי המצרים
משלחת מטעם חמאס תצא היום לקהיר - כך דיווחה הלילה (יום ב') רשת הטלוויזיה "אל ערביה". לא נמסרו פרטים נוספים בנוגע לכוונות חברי המשלחת.
בהודעה שהעביר דובר חמאס, איימן טהא, נמסר כי שני בכירי הארגון - עימאד אל-עלאמי ומוחמד נסר - יצאו לשיחות לאחר שהוזמנו על ידי המצרים. השניים נמנים עם הנהגת חמאס חוץ, ואינם יושבים ברצועה.
"עופרת יצוקה" - דיווחים אחרונים
- האחות ביקשה מהאב המנוח: "שדביר לא ייפגע"
- ישראל בוחנת הסכם בינלאומי לבידוד חמאס
- אֵם החייל שנהרג לפני הפינוי: לא היה צריך להיכנס
- חשש בעזה מהרחבת המבצע: "כמו נכבה חדשה"
ראש השב"כ, יובל דיסקין, אמר אתמול בישיבת הממשלה כי "ישנם סימנים ראשונים לכך שחמאס מגמיש את עמדותיו ביחס להפסקת אש אפשרית. ההנהגה שלהם נמצאת בלחץ כבד ומעוניינת בהפסקת הפעולה הישראלית, תוך שהיא מחפשת מוצא מכובד שלא ישפיל אותם".
הוא הוסיף: "הנהגת חמאס בחו"ל נמצאת בלחץ, פועלת להגיע להפסקת אש, מאוכזבת ממדינות ערב שאינן עומדות לצידה. מצב ההנהגה בעזה דומה. קיים היום איום אמיתי על מפעל החמאס ברצועת עזה, ובקרב ההנהגה קיימת תחושה של סכנה קיומית".
ראש אמ"ן, אלוף עמוס ידלין אמר כי "החמאס מבין ששבירת הרגיעה היתה טעות אסטרטגית. הוא ספג מכה קשה. נפגעו עשרות מפקדות, נהרסו מחסני התחמושת ותשתית הייצור. יכולת ההברחות במנהרות נפגעה. בכירי הארגון דואגים רק לעצמם. בקרב הפלסטינים - ביקורת חריפה. חמאס השניא את עצמו ומצאה עצמו מבודד בברית מצורעים עם איראן וסוריה".
גורמים מדיניים רשמיים בכירים בירושלים דיווחו אתמול בפעם הראשונה מאז פרוץ המערכה כי ארצות-הברית מובילה מהלך בינלאומי, שכולל את ישראל, מצרים והפלסטינים, לגיבוש הסכם הפסקת אש שינטרל את השפעת חמאס.
למרות ההתבטאויות בישיבת הממשלה, ייתכן שפני חמאס לכיוון אחר. על אף המכות שחטף הארגון, הזרוע הצבאית של חמאס מתפקדת ונלחמת - וכך גם שדרת הפיקוד שלה. המפקדים יודעים לתקשר ביניהם כאשר
ההנחה היא שגם ההנהגה המדינית של התנועה, זו שירדה אל המחתרת, לא נפגעה ומצאה מקלט.
חמאס סומך על "התוכנית הגדולה", עליה עבדו בארגון במשך תקופה ממושכת. אם וכאשר כוחות צה"ל ייכנסו לאזורים הבנויים. במסגרת ההיערכות מראש של חמאס לעימות הנוכחי, הוקמו מערכים תת-קרקעיים של מנהרות בהן ניתן להעביר פעילים, נחפרו מנהרות תופת, מולכדו בתים, הוצבו מטענים בצידי הדרכים ועוד. עד כה הצליח צה"ל להתמודד עם לא מעט מן האתגרים, אך צריך לזכור כי זאת רק ההתחלה ותמונת המצב עוד עלולה להשתנות.