סוריה: תוקפנות ישראל מראה שאינה רוצה שלום
במסיבת עיתונאים שחתמה ביקור בטורקיה, קרא שר החוץ הסורי וליד אל-מועלם לקהילה הבינלאומית להעמיד לדין את מנהיגי ישראל האשמים "בפשעי מלחמה". "בתוקפנות הנפשעת הזאת ישראל הוכיחה שאין לה רצון לשלום", פסק
גינוי סורי תקיף לפעולה הישראלית בעזה: שר החוץ הסורי וליד אל-מועלם כינה היום (ב') את המבצע הצבאי בעזה "ברברי לפי כל קריטריון" וקרא "לקהילה הבינלאומית לשפוט את האחראים על פשעי המלחמה הללו שמנוגדים לחוק הבינלאומי, בכלל זה אמנת ז'נבה".
"עופרת יצוקה" - דיווחים אחרונים
- הירי נמשך: 5 רקטות באשקלון ובבאר שבע
- א-זהאר: "עלינו להיות סבלניים עד לניצחון"
- פרשנות: לעצור ולנצל הישגים / רון בן ישי
במסיבת עיתונאים שקיים עם עמיתו הטורקי, עלי בבג'אן, לאחר שסיים את פגישותיו באנקרה, אמר מועלם: "באתי לטורקיה כדי לדון בדרכים להביא להפסקה מיידית של האש, הסרת המצור ופתיחת כל המעברים, ומציאת מנגנון להשגת מטרות אלה. אני מדגיש בפניכם כי דעותינו היו חופפות וגיבשנו עמדה משותפת".
מועלם שב ותקף את ישראל המבצעת לטענתו פשעי מלחמה, וקרא להעמיד את מנהיגי ישראל לדין בבית משפט בינלאומי. "בתוקפנות הנפשעת הזאת ישראל הוכיחה שאין לה רצון לשלום. היא מדינה המתבססת על תוקפנות, הרג, ביצוע פשעי מלחמה והשמדה המונית. על איזה שלום הם מדברים אל מול התוקפנות הזאת?". עמיתו הטורקי בבג'אן קרא לישראל להפסיק מיד את האש.
אל-מועלם ובבג'אן, היום באנקרה. תמימי דעים (צילום: AFP)
שר החוץ הסורי ציין כי מאז שפרץ המשבר "נועצנו עם האחים בטורקיה, ועם חלק מהערבים". לדבריו, נשיא סוריה בשאר אסד קרא לכינוס פסגה ערבית דחופה, כפי שעשה גם האמיר של קטאר, והוסיף כי עדיין מתקיימות התייעצויות בניסיון לכנסה, למרות המכשולים הקיימים. "ההסתמכות על מועצת הביטחון בשלב הזה היא דמיונית ולא תשיג דבר", טען.
מועלם גם התייחס להפסקת המשא ומתן העקיף בין ישראל לסוריה בתיווך טורקיה - וטען כי הוא "טבעי". "כשהחלו השיחות הבלתי ישירות היתה הסכמה על רגיעה בין חמאס לישראל שהושגה באמצעות מצרים. היא היתה תקפה לששה חודשים, ו
בה נקבע כי יש להסיר את המצור, אך ישראל הפרה זאת כבר לאחר שבועיים", טען השר הסורי.
"טורקיה ידעה כי השיחות בינינו התקיימו בתנאי שישראל לא תבצע פעולה צבאית בעזה או בגדה וכי הדבר לא יהיה על חשבון הפלסטינים. טבעי היה כי במצב הזה, בתוקפנות על עזה ייפסקו השיחות. השבת הגולן חשובה, אך גם העמדה הזאת חשובה בקשר להנהגה הסורית. התוקפנות הזאת מעידה כי לישראל אין רצון בשלום".