סרקוזי לפרס: צריך הפסקת אש הומניטרית
עם התקדמות המהלך הקרקעי, נשיא צרפת סרקוזי מעביר הילוך. בפגישה עם הנשיא פרס אמר: "זה האינטרס של כולם"
ביומו העשירי של מבצע "עופרת יצוקה", ועם התקדמות המהלך הקרקעי, נכנס להילוך גבוה המאמץ המדיני להגיע להפסקת אש. הערב (יום ב') בא לירושלים נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, ונועד עם נשיא המדינה, שמעון פרס: "אנו זקוקים להפסקת אש הומניטרית. זה האינטרס של כולם. ישראל צריכה לקחת את סיכון השלום", אמר נשיא צרפת.
פרס אמר לסרקוזי "המשימה שלך והחזון שלך מאוד חשובים", וסרקוזי גמל במחמאה משלו: "אני בא לבקר כאן איש של שלום וידיד". אחר כך אמר: "אני מודאג מאוד מהמצב. יחד עם כל אירופה, גיניתי את התנהגות חמאס. יש לחזק את הנשיא הפלסטיני. האם הפעולה הצבאית של ישראל בעזה מחזקת אותו? התשובה ברורה. יש לחזק את המשטרים הערביים המתונים, ובראשם מצרים. הם רוצים למלא את תפקידם כדי לנסות ולמצוא מחדש את הדרך לשלום".
פרס וסרקוזי, הערב (צילום: רויטרס)
במהלך הפגישה אמר פרס: "איננו רוצים שאיראן תגיע לעזה, מטרת ישראל היא לשבור את הקשר בין עזה לאיראן שסיפקה טילים ארוכי טווח לחמאס. לא נוכל לאפשר לטרור להרים ראש, אין לנו כוונות להישאר בעזה ולשלוט בה, אבל איננו רוצים שחמאס ישלוט בעזה ובמעברים ויבריח טילים וחומרי נפץ".
מוקדם יותר, בפגישה עם הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, ברמאללה, קרא סרקוזי להפסיק את האש "בהקדם האפשרי". הוא אמר כי האיחוד האירופי פועל לסיום שפיכות הדמים. סרקוזי נפגש בשארם א-שייח עם נשיא מצרים, חוסני מובארק, ודן עמו במצב בעזה. סוכנות הידיעות המצרית דיווחה כי "הפגישה בין השניים עסקה במאמציה של קהיר להביא להפסקת אש בין ישראל לחמאס".
גם ארה"ב מנסה לקדם הפסקת אש, אך תומכת בתנאיה של ישראל. הבית הלבן הודיע שהוא "מעוניין בהפסקת אש בהקדם האפשרי, אך זו צריכה להיות הפסקת אש בת-קיימא". כך מסרה דוברת הבית הלבן, דנה פרינו. היא קראה לישראל "לגלות זהירות מירבית, כדי להפחית את הפגיעה באזרחים".
נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, אמר הערב שכל הפסקת אש בין ישראל לחמאס חייבת לכלול הפסקה של ירי הרקטות לעבר ישראל. בוש אמר כי הוא "מבין את רצונה של ישראל להגן על עצמה", והטיל את האחריות לעימות על חמאס. עוד אמר הנשיא האמריקני כי ארה"ב מודאגת מהמצב ההומניטרי בעזה, והבטיח להעביר סיוע נוסף לתושביה.
במקביל, ישראל פועלת לדחות את כינוס מועצת הביטחון ביום רביעי. בישראל חוששים מפני החלטה שתגביר את הלחץ להפסיק את האש, לפני שמולאו התנאים הנדרשים. טרם הוחלט אם שרת החוץ, ציפי לבני, תייצג את ישראל בכינוס, שבו ישתתפו שמונה שרי חוץ ערביים.