סרקוזי: הסכם הפסקת אש בעזה "אינו רחוק"
אחרי שנועד עם נשיא סוריה, יחזור הלילה נשיא צרפת לשארם א-שייח כדי לשוב ולהיפגש עם מובארק, מאחר ש"יש סיכוי קטן" להשיג הסכם הפסקת אש. במקביל, תצא מזכירת המדינה האמריקנית לאו"ם להשתתף בכינוס מועצת הביטחון
נמשכים המגעים הדיפלומטיים הקדחתניים להשגת הסכם הפסקת אש: נשיא צרפת ניקולא סרקוזי אמר הערב (ג') כי השגת הסכם הפסקת אש, שישים קץ לפעולה הצבאית הישראלית בעזה, "אינו רחוק".
"אני משוכנע שישנם פתרונות. אנחנו לא רחוקים מהשגתם", אמר הנשיא הצרפתי לעיתונאים בלבנון, לשם בא כדי לבקר את כוח המשקיפים הצרפתי המשרת ביוניפי"ל. סרקוזי אישר את מה שאמר מוקדם יותר ראש ממשלתו, פרנסואה פיון, וציין כי הוא ישוב הלילה לשארם א-שייח כדי לשוב ולהיפגש עם הנשיא המצרי חוסני מובארק. הוא אמר כי החליט לשוב למצרים מאחר שיש "סיכוי קטן" להשיג הסכם שכזה.
הנשיא סרקוזי "נועד היום בדמשק עם נשיא סוריה בשאר אל-אסד, ובעקבות הפגישה, הוא החליט לחזור הערב לשארם א-שייח כדי להיפגש עם נשיא מצרים", אמר פיון מוקדם יותר למחוקקים צרפתים באסיפה הלאומית הצרפתית. לדבריו, הנשיא החליט לחזור למצרים "מאחר שיש סיכוי, גם אם מצומצם, להפעיל על הצדדים לחץ כדי להשיג הפסקת אש".
רוצים הפסקת אש מיידית - אך ברת-קיימא
בתוך כך, הודיעה אחר הצהריים מחלקת המדינה האמריקנית כי מזכירת המדינה קונדוליזה רייס תצא למטה האו"ם בניו יורק כדי להשתתף בכינוס מועצת הביטחון שייערך הלילה ובכדי "לסייע להשיג הפסקת אש בעזה".
"אנחנו בהחלט רוצים הפסקת אש מיידית - אך כזו שתהיה עמידה, ברת-קיימא וארוכה בזמן", אמר דובר מחלקת המדינה שון מקורמק. מקורמק הוסיף כי רייס תיפגש בניו יורק עם שר החוץ הצרפתי ברנאר קושנר, עם שר החוץ המצרי אחמד אבו אל-רייט ועם שר החוץ הסעודי סעוד אל-פייסל, ועם שרי החוץ של מדינות נוספות. כן תיפגש רייס עם הנשיא הפלסטיני מחמוד עבאס. "מטרת נסיעתה של רייס היא לקדם את המאמצים הבינלאומיים להביא להפסקת אש בעזה", אמר.
בראיון לרשת NBC אמר שליח הקוורטט למזרח התיכון, טוני בלייר:"אנחנו מנסים ליצור בסיס להפסקת אש שבה נוכל להבטיח לכל הפחות שתהיה בלימה של אספקת רקטות לעזה דרך הגבול בין מצרים ועזה לאורך ציר פילדלפי". הוא הוסיף כי אחרי הפסקת האלימות ובלימת החדרת רקטות לעזה, צריך לעבוד על "בסיס מתאים ליצירת אחדות פלסטינית".
ישראל מקווה שרייס תצליח להוביל מהלך מחוץ למסגרת האו"ם - שיהיה מקובל על ישראל ויזכה בתמיכת מועצת הביטחון. אתמול נפגשה רייס עם תשעה מעמיתיה באירופה ובמזרח התיכון בניסיון לגבש הסכמה למהלך. במטה האו"ם ברור לכולם
כי, בסיכומו של דבר, ארה"ב לא תאפשר החלטה על הפסקת אש שתחזיר את המצב ברצועת עזה לקדמותו.
ישראל מצדה ממשיכה להבהיר כי לא תכיר בכל החלטה של מועצת הביטחון שתיתן לגיטימציה לחמאס. שרת החוץ, ציפי לבני, החליטה שלא לצאת לניו-יורק מחשש שנוכחתה תצטייר כהכרה בסמכות האו"ם. את עמדת ישראל תציג במקומה השגרירה, גבריאלה שלו.
כבר עכשיו ברור שהכינוס המיוחד של המועצה לא יסתיים הלילה ויימשך גם מחר - עקב ריבוי הנואמים. ראשון ינאם עבאס ואחריו תנאם שלו. כן ינאמו נציגי כל 15 החברות במועצת הביטחון ושרי חוץ ערבים רבים.
בוושינגטון בינתיים צפוי היום מזכ"ל האו"ם באן קי-מון להיפגש עם נשיא ארצות הברית ג'ורג' בוש בוושינגטון כדי לדון עימו במצב בעזה. מאז שהחלה הפעולה הצבאית הישראלית, מתח באן ביקורת חריפה על ישראל, וגם הביע אכזבה מכישלונן של המעצמות לכפות הפסקת אש על הצדדים.