סרקוזי: ישראל והפלסטינים אימצו יוזמות ההרגעה
נשיא צרפת הודיע כי ישראל והרשות הפלסטינית אימצו את המתווה שלו ושל מובארק להפסקת אש, כפי שפורט אתמול בשארם א-שייח. "מקווים שישימו במהירה קץ לסבל של האוכלוסייה". במהלך ישיבת קבינט הודיעה לשכת אולמרט: "רואים בחיוב ומוכנים לקדם דיאלוג על בסיסה"
האם מלחמת עזה מתקרבת לקו הסיום שלה? נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, הודיע אחר הצהריים (יום ד') כי ישראל והרשות הפלסטינית החליטו לאמץ את היוזמה המשותפת שלו ושל נשיא מצרים מובארק, בדבר מתווה להפסקת אש. הוא קרא לשני הצדדים לשים במהירה קץ לשפיכות הדמים ולסבל של האוכלוסייה. את ההתלקחות בעזה הגדיר סרקוזי כ"בעיה גלובלית". בינתיים, סמוך ל-16:00, עם תום ה"מסדרון ההומניטרי" שעליו הוכרז - התחדשו קולות הירי ברצועת עזה.
לפי שעה, לא ברור עד כמה נמצא החמאס בתמונת המגעים. נציגו בלבנון, אוסאמה חמדאן, אמר: "אין להתרגש מההסכמה הישראלית שפורסמה. מטרת ישראל היא להרוויח זמן כדי להמשיך במתקפה". אבו-מרזוק, מבכירי החמאס בדמשק, הבהיר היום כי ארגונו לא מוכן לדון ברגיעה לטווח ארוך, כל עוד הכיבוש והמצור נמשכים. ארגון הג'יהאד האסלאמי דחה את היוזמה. בג'יהאד מסרו כי מדובר ביוזמה "עלובה" המשרתת את ישראל. הארגון הודיע כי אנשיו ימשיכו להילחם נגד ישראל.
בצהריים, תוך כדי ישיבת הקבינט שעסק בדילמה המורכבת - העמקת המערכה או אימוץ היוזמות - אותתה לשכת ראש הממשלה על שביעות רצון זהירה מיוזמת ההרגעה: "ישראל פועלת לשיפור המציאות הביטחונית בדרום הארץ, ומודה לנשיאי צרפת ומצרים על מאמציהם לקדם פתרון להפסקת פעולות הטרור מרצועת עזה והברחות אמצעי הלחימה. ישראל רואה בחיוב דיאלוג בין גורמים מצרים וישראלים על מנת לדון בקידום סוגיות אלה", נמסר בהודעה מטעם הלשכה.
במקביל, מקור דיפלומטי באזור אמר לסוכנות AP כי טורקיה היא שתרכיב את הכוח הבין לאומי שיפקח על הנעשה בעזה. "טורקיה היא הבחירה הטובה ביותר, בהתחשב במעורבות שלה במשימות לשמירת שלום במזרח התיכון", אמר.
בכירים ישראלים יבחנו ההצעה
בימים הקרובים עשויים לצאת לקהיר נציגים בכירים מטעמם של אולמרט וברק, כדי לבחון את ההצעה המצרית - תחילה הפסקת אש, ובהמשך שיחות לביסוסה.
בינתיים, שרי הקבינט האזינו היום לסקירות על אודות התקדמות פעולת צה"ל בעזה.
זאת לאחר שחלון הזמן לשלב השני של "עופרת יצוקה" עתיד להסתיים, ונדרשת הכרעה אם להטיל למערכה כוחות נוספים ולהעמיק את הפעילות.
ובתוך כך, בצהריים הפעילה ישראל לראשונה את ה"מסדרון ההומניטרי", שיופעל למשך שעות ספורות כנראה מדי יום, במטרה להזרים מזון ותרופות לתושבי עזה. סמוך לשעה 16:00 התחדשו קולות הירי מהרצועה.