נשיא עצרת האו"ם זימן כינוס חירום לדיון בעזה
הנשיא מיגל ד'אסקוטו, הידוע באיבתו לישראל ולמערב, טען עוד בתחילת המבצע כי מדובר בפשע מלחמה. הוא החליט לזמן ישיבה מיוחדת הערב כדי לדון ב"מצב ההומניטרי" בעזה. להחלטות העצרת אין משמעות מעשית, אך היא צפויה לשמש במה לנאומים ארסיים בגנות ישראל
נשיא העצרת הכללית של האו"ם, מיגל ד'אסקוטו, הודיע הבוקר (יום ה') כי זימן כינוס חירום כדי לקיים דיון מיוחד בפעולות צה"ל ברצועת עזה. הישיבה תתקיים מאוחר יותר הערב והיא תאפשר למדינות המוסלמיות ולשאר העולם השלישי לקיים מצעד של נאומים ארסיים בגנות ישראל. להחלטות עצרת האו"ם אין משמעות מעשית, מעבר לנאומים הקשים הצפויים להישמע.
הישיבה המיוחדת של העצרת הכללית תתקיים סמוך לחצות (שעון ישראל). ד'אסקוטו מניקרגואה, הידוע באיבתו לישראל ולעולם המערבי, פרסם הצהרה מייד עם תחילת התקפות חיל האוויר כי מדובר בפשע מלחמה.
הישיבה תיערך תחת הכותרת: "הפעולות הבלתי חוקיות של ישראל במזרח ירושלים ושאר השטחים הפלסטיניים הכבושים". אולם הדיון עצמו יתמקד במה שנשיא העצרת מכנה "המצב ההומניטרי המתמשך בשטח הפלסטיני הכבוש".
ד'אסקוטו חיכה למעשה עד למיצוי כל המהלכים של מועצת הביטחון לפני שהחליט על זימון העצרת הכללית. המגעים הדיפלומטיים בין שרי החוץ הערבים לבין מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, ועמיתיה מבריטניה ומצרפת התנהלו ביממה האחרונה. המאמצים הללו יגיעו הערב לסיומם בניסיון להגיע לנוסח מוסכם של הצהרה מטעם נשיא מועצת הבטחון על המצב בעזה. ייתכן שאף תתקבל החלטה של המועצה.
שרי החוץ הערבים ששוהים בניו-יורק מאז סוף השבוע לוחצים להגיע לסיכום במועצת הביטחון עוד הערב. הם מפגינים נוקשות ומתנגדים לטיוטה
המאוזנת שהציגו ארה"ב, צרפת ובריטניה. הנוסח המוצע של הערבים מדבר על קריאה "לעצור את המבצעים הצבאיים של ישראל בעזה ולשים קץ לעונש הקולקטיבי על אוכלוסייה אזרחית פלסטינית".
מוקדם יותר הלילה נמסר כי רייס, שר החוץ הבריטי, דיוויד מיליבנד, ועמיתם הצרפתי ברנאר קושנר החליטו להאריך את שהותם בניו יורק. ארה"ב מעוניינת להגיע להבנות עם שרי החוץ הערבים ולא להשתמש בזכות הווטו שלה במועצת הבטחון. לכן לא ברור הבוקר אם הדיונים במועצת הבטחון יסתיימו בהחלטה או שהצדדים יסתפקו בהצהרה נשיאותית.