צרפת: לשגר משקיפים בינלאומיים לעזה
שר החוץ קושנר: יהיה צורך במשקיפים כדי לוודא שהפסקת האש תישמר. לדבריו, צרפת במגעים עם איראן כדי שתלחץ על חמאס להפסיק את הירי. שר החוץ הגרמני: סיכוי טוב להפסקת אש
בראיון לתחנת הרדיו הצרפתית "אירופה-1", אמר קושנר כי יהיה צורך בהצבת משקיפים "כדי לוודא שהפסקת האש נשמרת". הוא לא התייחס לתפקיד האפשרי של משקיפים במניעת הברחות נשק ממצרים.
גם שר ההגנה הצרפתי, ארווה מורן, אמר אתמול כי שליחת כוח משקיפים
אירופי לפיקוח על הפסקת אש בעזה "לא יהיה רעיון מטופש". לדבריו, פריז צריכה אף לשקול השתתפות של חייליה בכוח כזה.
צרפת, המכהנת כנשיאה התורנית של מועצת הביטחון של האו"ם, ממלאת תפקיד דיפלומטי מרכזי באזור מאז תחילת הלחימה בעזה, ובין היתר מעורבת באופן פעיל - בשיתוף עם מצרים - ביוזמת הפסקת האש. עם זאת, שר ההגנה מורן הדגיש כי בשלב זה "עדיין לא בשלו התנאים" להקמת הכוח.
שר החוץ קושנר גם הפתיע ואמר כי צרפת מקיימת מגעים עם איראן, בניסיון להשפיע דרכה על חמאס להפסיק את שיגור הרקטות לישראל. "אנחנו מדברים עם כולם, גם עם מתווכים שמאפשרים לנו להעביר מסרים לחמאס", אמר ולא הרחיב.
הממונה מטעם ישראל על המגעים להפסקת אש, אלוף במיל' עמוס גלעד, אמר אתמול בשיחה עם ynet כי כוח בינלאומי אינו הפתרון לבעיית ההברחות. לדבריו, הבעיה תיפתר באמצעות סיוע טכנולוגי, ופעולה נחושה של המצרים, שלדבריו "ניתן כיום לסמוך עליהם, מכיוון שחל אצלם שינוי תודעתי".
גרמניה: סיכוי טוב להגיע להפסקת אש
בתוך כך, גם גרמניה ממשיכה לגלות מעורבות בנעשה בעזה. שר החוץ הגרמני, פרנץ-ואלטר
שטיינמאייר, אמר הבוקר, בשובו מביקור במזרח התיכון שבמהלכו נפגש עם נציגי ישראל, מצרים והרשות הפלסטינית, כי הוא אופטימי לגבי הסיכוי להגיע להפסקת אש.
שטיינמאייר הדגיש את הצורך למנוע את המשך הברחת הנשק לרצועה, כתנאי להפסקת אש. "זהו המפתח להפיכת הפסקת האש ההומניטארית להפסקת אש קבועה", אמר.
הוא הוסיף כי גרמניה תוכל לסייע למצרים בעניין זה, ובין היתר לספק למשמר הגבול המצרי עזרה טכנית והכשרות.
צ'כיה, המשמשת כנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, פירסמה היום הודעה מטעם נשיאות האיחוד, שבה היא מביעה את "דאגתה העמוקה" לנוכח המשך מבצע צה"ל בעזה והמשך "הירי חסר האבחנה" של רקטות לישראל.
בין היתר צויין בהודעה, כי נשיאות האיחוד "מבינה את חששותיה" של ישראל בעניין הברחות הנשר לרצועה, וכי האיחוד האירופי בוחן דרכים לסייע באבטחת הגבול בין הרצועה למצרים, במסגרת כוח בינלאומי. ההודעה מבהירה כי האיחוד נכון בכל עת להציב מחדש בגבול את כוח המשקיפים האירופי ברפיח, שחדל לפעול בעקבות השתלטות חמאס על הרצועה ב-2007.