שתף קטע נבחר
צילום: AFP

התמ"ת: "השיבו כסף למבטלי שמחות בדרום"

הממונה על הגנת הצרכן והמועצה לצרכנות קוראים לבעלי אולמות וגני אירועים לאפשר לצרכנים לבטל אירועים בדרום, בלי לשלם. זאת, בגלל ההגבלות על התקהלויות בטווח האש

הזמנתם גן אירועים או אולם בדרום כדי לחגוג חתונה, בר-מצווה או ברית מילה ואז החל מבצע צה"ל בדרום שבעקבותיו נאסרו התקהלויות? זכותכם לבקש מבעלי המקום לבטל את החוזה שחתמתם עמם.

 

כך סבורים הממונה על הגנת הצרכן במשרד התמ"ת והמועצה הישראלית לצרכנות, שקוראים היום (ב') לבעלי אולמות וגני אירועים באזורי קו האש לאפשר לצרכנים להשתחרר מהזמנות שעשו לפני שהחל מבצע "עופרת יצוקה", משום שמצב החירום אוסר על התקהלויות ביישובים שבקו האש.

 

הממונה על הגנת הצרכן, עו"ד יצחק קמחי, ומנכ"ל המועצה לצרכנות, עו"ד אהוד פלג, קוראים לבעלי אולמות וגני אירועים שלא להקשות על הצרכנים, ולאפשר להם להשתחרר מהסכמים בתוך זמן סביר, שבועיים לפחות, כדי שיוכלו להיערך לארגון אירוע במקום בטוח.

 

כמו כן, השניים מבקשים להשיב לצרכנים את המקדמות שנגבו, על מנת שיוכלו להיערך לאירוע חדש - כל עוד לא בוטל מצב חירום. אם המצב ימשך, בעלי האולמות וגני האירועים לא יוכלו לספק את השירות שלו התחייבו, ולכן לא יוכלו לדרוש את קיום החוזה ואף לא יוכלו לגבות דמי הביטול.

 

בימים אלה אוסר פיקוד העורף על התקהלויות והתכנסויות בכל ישובי הדרום עד לטווח של 10 ק"מ. התקהלות של עד 100 איש מותרת בטווח של 20-10 ק"מ, ובטווח של 40-20 ק"מ מותרת התקהלות והתכנסות של עד 300 איש, כל עוד היא נעשית תחת קורת גג קשיחה.

 

למרות זאת, צרכנים רבים האמורים לקיים אירוע שתוכנן זמן רב לפני שהחלה הלחימה פונים בימים אלה לבעלי האולמות וגני האירועים בבקשה לבטל את החוזים על מנת לאתר מקום חלופי. במקרים רבים הם נתקלים בסירוב.

 

לעיתים הבקשה נענית, אבל מאוחר מאוד, מה שגורר קשיים במציאת מקום חלופי ושירותים חלופיים לאירוע. בית-משפט עשוי להכריע לטובת הצרכנים, משום שמדובר בנסיבות ביטול חוזה חיצוניות, פתאומיות ובלתי-צפויות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
כן אירוע, לא בדרום. חתונה
צילום: index open
מומלצים