שתף קטע נבחר

צילום: AFP

שר החוץ האיראני לעולם: נתקו היחסים עם ישראל

בטקס שנערך בטהרן לאותו הזדהות עם תושבי עזה, קרא מנושהר מותקי לקהילה הבינלאומית לנתק את היחסים הדיפלומטיים עם ישראל כדי להפעיל עליה לחץ לסיים את המבצע הצבאי בעזה

שר החוץ האיראני מנושהר מותקי קרא היום (ג') לכל מדינות העולם לנתק את היחסים הדיפלומטיים עם ישראל - כדי להפגין את תמיכתם בפלסטינים ברצועת עזה.

  

מותקי דיבר בטקס "השמעת קול ההתנגדות והניצחון", שנערך בבית ספר בטהרן לאות הזדהות עם הפלסטינים. סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית אירנ"א דיווחה כי מותקי דרש ממדינות העולם - בכלל זה גם מדינות איסלאמיות וערביות - להפעיל לחץ על ישראל כדי שתסיים את המבצע הצבאי ברצועת עזה, שבו נהרגו יותר מ-900 פלסטינים מאז שהחל ב-27 בדצמבר.

 

על פי הדיווח באירנ"א, מותקי שיבח את הצעדים הדיפלומטיים שנקטו ונצואלה ומאוריטניה נגד ישראל - וקרא למדינות נוספות לפעול באותה דרך. "אתמול ביקשנו שכל המדינות שיש להן קשרים דיפלומטים עם המשטר הציוני, במיוחד מדינות האיסלאם ומדינות ערב, ינתקו אותם לאות תמיכה בעם הפלסטיני", אמר.

  

ביום רביעי שעבר הורה נשיא ונצואלה הוגו צ'אבס לגרש את שגריר ישראל בקרקאס, שלמה כהן, במחאה על מעשיה של ישראל בעזה, שאותם כינה "שואה". בנאום שנשא צ'אבס מאוחר יותר, קרא להעמיד לדין את נשיאי ישראל וארה"ב בבית משפט בינלאומי.

 

מוקדם יותר, הודיעה מאוריטניה, אחת המדינות הערביות היחידות שמקיימות יחסים דיפלומטיים עם ישראל, כי החליטה להשיב את שגרירה בתל-אביב לנואקשוט לצורך התייעצויות. גם ראש ממשלת ירדן, נאדר א-דהבי, אמר כי ארצו שומרת לעצמה את האפשרות לבחון מחדש את קשריה עם ישראל. "ממשלת ירדן שומרת לעצמה את כל האפשרויות ובכלל זה להעריך מחדש את הקשרים עם כל גורם שהוא ובמיוחד עם ישראל. כל זאת מתוקף השמירה על האינטרס הלאומי העליון", אמר.

 

בנאומו, התייחס מותקי גם להחלטת מועצת הביטחון בשבוע שעבר שקראה להפסקת אש בעזה. "האו"ם ומועצת הביטחון המתינו 14 יום מתחילת התקיפה של ישראל בעזה ולא קיבלו שום החלטה", אמר. "גם ארה"ב מנעה כל החלטה של מועצת הביטחון משום שסברה שתוך שבוע שבועיים עניין החמאס ייגמר. לאחר 14 יום הם הבינו שמה שהיה הוא לא מה שיהיה, ישראל אינה יכולה עוד לכפות את רצונה בעזה", ציין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מותקי. להפגין תמיכה
צילום: רויטרס
מומלצים