שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

כיצד תומכי חמאס הציפו ישראלים ב-SMS?

ישראלים רבים קיבלו אתמול (ד') הודעות SMS מלחיצות עליהן היה חתום החמאס. איך הגיעו ההודעות לישראלים, והאם יש דרך לעצור את ה-SMS המפחיד הבא?

בימים האחרונים קיבלו ישראלים רבים הודעות מאיימות לטלפונים הניידים שלהם בשפה האנגלית, בזו הלשון: "היכנסו לעזה, הרבה הפתעות מחכות לבנים שלכם, לכל הפחות - מוות. חמאס".

 

בתגובה למקרה, הודיע חבר הכנסת אורי אריאל כי פנה לשלוש מתוך ארבע חברות הסלולר בישראל וביקש מהן לחסום מבחינה טכנית את האפשרות לשלוח הודעות כאלה. "אסור לפגוע בפרטיות הלקוחות בשום אופן, אך במקרה בו נשלחת הודעה זהה, ממכשיר בחוץ-לארץ לאלפי מנויים כאן בארץ, הדבר צריך להחשיד ולגרום לבדיקה מחודשת", ציין אריאל בהודעה לעיתונות.

 

אך האם החברות באמת יכולות לחסום הודעות כאלה באופן גורף? לא בהכרח. בישראל נשלחות לפחות מאות אלפי הודעות SMS מדי יום בכל הרשתות - ובהן הודעות פרטיות שנשלחות מלקוח ללקוח, הודעות פרסומיות ומסחריות, וגם הודעות לא נעימות מסוג זה - שאפשר לשלוח בכל רגע, מכל מקום בכל שפה ובכל נוסח, באופן שלא יאפשר לחזות מראש שמדובר בהודעה פוגענית ולחסום אותן.

 

אפשר גם לפרוש את משלוח ההודעות הללו על פני זמן ארוך, על מנת שילכו לאיבוד בבליל ההודעות הרבות שמגיעות לחברות הסלולר מדי יום.

 


 

ההודעות המאיימות נשלחו ממספר באנגליה, 447624803777+. כשמנסים להתקשר למספר לא מקבלים מענה, והסיבה ההגיונית היא כי כלל לא מדובר במספר טלפון סלולרי ספציפי. חיפוש של המספר ברשת מעלה מספר פורומים הטוענים כי מדובר במספר המשמש שירותים למשלוחי הודעות המוניות - אלו נשלחות בדרך כלל באמצעות מערכות ממוחשבות אוטומטיות. מקור בענף הסלולר מסביר כי גם אם ייחסם המספר הספציפי הזה, השולחים האלמונים יכולים לעבור להשתמש במקור אחר. 

 

כמו כן, ניתן גם להשתמש בתוכנות כמו Skype, ICQ ותוכנות מוכרות פחות, או שירותים שמיועדים בדרך כלל למפרסמים ולגופים מסחריים, המאפשרים משלוח הודעות SMS מרובות בתשלום נמוך ודרך מערכת ממוחשבת (ולא שליחה ידנית מטלפון סלולרי). כך או אחרת, סביר מאוד להניח שמדובר בגורם עם יכולת כלכלית לבצע משלוח המוני שכזה.  

  

את רשימת הטלפונים אפשר למצוא ברשימות טלפוניות שנמכרות מיד ליד, דלפו לרשת או נשמרות באופן לא מאובטח במאגרים שונים ובאתרים אליהם נרשמתם ונתתם את מספר הטלפון שלכם. אפשרות נוספת היא פשוט עבודה באופן אקראי, פשוט לנחש מספרים - ועם ריבוי המכשירים הסלולריים בארץ יש סיכוי גבוה להגיע ללא מעט מכשירים. 

 

מה אפשר לעשות כשמקבלים הודעה כזאת? ההמלצה הטובה ביותר היא להתייחס אליה כמו הודעות טורדניות אחרות שמגיעות לטלפון הסלולרי - פשוט למחוק ולהתעלם.

 

מפרטנר בחרו שלא להתייחס לידיעה, מסלקום נמסר כי החברה לא מכירה תופעה כזו בקרב לקוחותיה. מפלאפון נמסר כי התופעה אינה מוכרת לחברה, וכי לא התקבלה בחברה פניה מחבר הכנסת אריאל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההודעה המאיימת
צילום: נאוה ענבר
מומלצים