שתף קטע נבחר

 

ישראל הותקפה באו"ם; השגרירה עזבה במחאה

נציגי עשרות מדינות ביקשו לנאום בישיבה מיוחדת של האו"ם בנושא "הפעולות הבלתי חוקיות של ישראל". השגרירה גבריאלה שלו אמרה כי האסיפה היא "צינית, פוליטית ומלאת שנאה", ולאחר מכן עזבה את האולם במחאה

העצרת הכללית של האו"ם פתחה הערב (יום ה') דיון מיוחד על העימות בין ישראל לחמאס ברצועת עזה. עשרות מדינות ביקשו לנאום בישיבה ולכן מעריכים כי הדיונים יימשכו יומיים. הישיבה צפויה להסתיים בהחלטה קשה נגד ישראל, אך חסרת כל תוקף מעשי. השגרירה הישראלית, גבריאלה שלו, נשאה נאום בגנות העצרת ועזבה את האולם במחאה.

 

מלחמת בעזה - הזירה המדינית

 

המושב המיוחד נפתח תחת הכותרת: "הפעולות הבלתי חוקיות של ישראל במזרח ירושלים הכבושה ובשאר השטחים הפלסטיניים הכבושים". הכינוס, שנעשה לבקשת מלזיה, ונצואלה וסוריה הוא פרי יוזמתו של נשיא העצרת, מיגל ד'אסקוטו מניקרגואה, הידוע באיבתו לישראל ולעולם המערבי.

 

עצם הכינוס מנוגד לאמנת האו"ם הקובעת כי העצרת לא תדון בנושא הנמצא בטיפול מועצת הביטחון. אולם ד'אסקוטו הורה לקיים את הדיון בכל מקרה, מאחר שהוא נהנה מרוב כמעט אוטומטי של המדינות המוסלמיות והעולם השלישי המהוות רוב בקרב 192 המדינות החברות בארגון.

 

ישראל ניסתה לעכב את הדיון בנימוק משפטי, אולם חילופי דברים עם נשיא העצרת, כצפוי, לא הניבו פירות. ד'אסקוטו הבהיר כי הוא דבק בעמדתו להעלות את הנושא לדיון ולהצבעה. לאחר מכן הוא דיבר בעד זכותם של הפלסטינים "להתנגד לישראל" ובד בבד כינה את פעולות צה"ל כ"פשעים נגד האנושות". לדבריו, "זו מלחמה נגד אוכלוסייה חסרת ישע המצויה במאסר. אין להם לאן לרוץ, אין להם היכן להסתתר".

 

"מה עם קורבנות הטרור בשאר העולם?"

בתוך ים של נאומים ארסיים בגנות ישראל, קיבלה השגרירה גבריאלה שלו את רשות הדיבור. "הדיון מתקיים לאור 'הצורך לגנות במילים קשות כל פעילות טרור בכל צורה שהיא'. ואני תוהה - היכן הגינוי לארגון הטרור חמאס שבמשך שמונה שנים ארוכות פועל נגד אזרחים בדרום ישראל? מה לגבי תושבי הדרום המקבלים רק 15 שניות לתפוס מחסה מהרקטות?" שאלה השגרירה.

  

"היכן הגינוי של העצרת הכללית כשקטיושות נורות מדרום לבנון לבית אבות בנהריה? היכן הגינוי לאיראן, שמייצרת חלק נכבד מהרקטות שהוברחו לרצועת עזה בתקופת הרגיעה כביכול, ומאמנת את המחבלים לשגר טילים לעבר בתי ספר וגני ילדים? היכן הגינוי לסוריה שממשיכה לארח את ראשי ארגוני הטרור בדמשק, ומסייעת בהעברת ציוד לחימה וטילים לחיזבאללה? היכן הגינוי לחמאס ולארגוני טרור אחרים הטומנים מצבורי נשק ורקטות בבתי חולים ויורים מתוך בתי ספר של האו"ם ומסכנים במכוון אזרחים?" המשיכה פרופ' שלו.

  

השגרירה הסבירה כי מיליון ישראלים צופים בכינוס בעודם חיים תחת איום הרקטות. היא ניסתה להטיל על אור על חוסר האיזון של האו"ם באומרה כי "מיליוני קורבנות טרור ברחבי העולם - קורבנות של שעבוד, רדיפה ואכזריות -

בקונגו, בסודן, באפגניסטן, בסומליה, באיראן, במיאנמר, בסעודיה, בזימבווה ובמקומות נוספים, מתוודעים כעת לעובדה הקשה כי סבלם לעולם לא יזכה להגיע לבימת הזירה הבינלאומית".

  

לדבריה, "קולם של אותם מיליוני קורבנות לא יגיע לבמה הבינלאומית הזו, משום שהאסיפה הכללית הזו היא אסיפה צינית, פוליטית ומלאת שנאה אשר שוללת מישראל את זכות היסוד להגן על אזרחיה. עבור כל הקורבנות הללו, הצפייה בישיבה זו רק מוסיפה ייאוש". בתום נאומה יצאה שלו ביחד עם המשלחת הישראלת מהאולם במחאה.


פורסם לראשונה 15/01/2009 21:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאה. שלו
צילום: רויטרס
במה לנאומים ארסיים. עצרת האו"ם
צילום: רויטרס
מומלצים