שבלולי בצק בטעם פיצה: מבשלים עם הילדים
הילדים של פסקל פרץ-רובין רעבים - רק נגמרת ארוחה ומייד הם רוצים לאכול שוב. מה עושים? משתפים אותם בבישולים ומכינים יחד שבלולי בצק עלים במילויים שהם אוהבים. וכמובן עושים תורנות מטבח כדי שלא רק אמא תשטוף כלים
אינני יודעת מה קורה אצלכם אבל כאם לילדים בגילאי העשרה קשה לי מאוד. לא מדובר על בעיות התנהגות וכיוצא בזה (הם מקסימים), אלא במשפט הבא, שנשמע פעמים רבות במהלך היום: "אמא אני מת מרעב". לא עוברות שתי דקות אחרי שהם אכלו ושתו והמשפט נשמע שוב, כאילו יש טרמיטים בבית. החבר'ה כל הזמן רעבים, פולשים למטבח בשעות שונות ומשונות, עד שאני מתחילה לחשוש שאולי לא בישלתי מספיק (ועם כל הכבוד, זה הדבר האחרון שאפשר לומר עלי).
אני מודה שבתחילה נבהלתי מאוד מהתופעה עד שהבנתי מחברותי שזה עניין נפוץ, "תופעת העשרה" - הם אוכלים הכל וכל הזמן. כדי להתמודד עם הרעב הבלתי פוסק למדתי להכין תבשילים גדולים ומשביעים המכילים כמויות גדולות של פחמימות וחלבונים. כמו כן, דאגתי למלא את המזווה במאכלים שתפקידם להרגיע עד לארוחה הבאה - המון ירקות ופירות (בכל זאת, הילדים גדלים ומתפתחים) וכך חשבתי שהצלחתי להתמודד עם התופעה. לאחר שגיליתי שגם זה לא עוזר, התחלתי לחפש מתכונים מהירים וטעימים, שהכנתם מהנה לא רק לי אלא גם לילדים. הכוונה היא למתכונים שאוהבים "חברים", כלומר שותפים לעשייה. הבנתי שאצליח לפתור את הצורך בבישול תמידי, בכך שכל אחד מילדי יתרום להכנתם לפי יכולתו. ואכן, ההכנה בצוותא הניבה הקלה בהכנות ובהתמודדות עם הארוחות המתמשכות, ובדרך יוצרת גיבוש משפחתי חמים וטעים.
בישול בצוותא עם הילדים לדעתי זו דרך מאוד נעימה ובעיקר טעימה להפיג מתחים זו דרך להתעסק מעט בדברים פשוטים יומיומיים ולא מורכבים כדי להקל ולהשכיח מעט את החרדות מסביב.
אני ממליצה לכולנו במיוחד עכשיו לא לפחד מהבלגן מסביב מהניקיון ואולי מהכנה ארוכה של ארוחת הערב ולשלב את הילדים בהכנות לארוחות הערב הקלילות. לפניכם שני מתכונים מנצחים שילדים ממש אוהבים המבוססים על בצק עלים עם תוספות מעניינות.
(צילום: דרור כץ)
שבלולי בצק עלים / צוקור
מתכון מנצח של שבלולי בצק ניתן להכין שנים גדולים או שבלולים קטנים שיתאימו כמנות אישיות. אפשר לשלב במלית תרד או להשתמש רק בגבינה בולגרית לפי טעמכם.
המרכיבים:
1 חבילה (400 גרם) בצק עלים קנוי
למלית:
1 גביע גבינה בולגרית (אחוזי השומן לבחירתכם) מפוררת
100 גרם קשקבל או גבינה צהובה מגוררות
להברשה:
ביצה טרופה
1 כפית שמן
מעט שומשום
(צילום: דרור כץ)
אופן ההכנה:
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני דק.
- מניחים לאורכו של המלבן מעט גבינה בולגרית מפוררת ומעט קשקבל מגורר. מגלגלים לגליל, סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים את הגליל כשבלול. בדרך זו מכינים את כל הבצק (יש לחלק את כמות הגבינה בהתאם למספר השבלולים).אפשר להכין שבלול אחד גדול על כל התבנית.
- משמנים תבנית אפייה ומסדרים בתוכה את השבלולים ברווחים האחד מהשני. טורפים היטב את הביצה מוסיפים את השמן ומברישים את השבלולים היטב. מפזרים מעל מעט שומשום.
- אופים בתנור שחומם לחום של 200 מעלות צלזיוס כ-35-30 דקות.
שבלולי בצק עלים בטעם פיצה
מתוך הספר "המטבח הקל של פסקל"
בפעם הראשונה קניתי עבור הילדים שבלולי בצק קפואים במרכול. בפעם השנייה החלטתי שעדיף להפוך את ההכנה לחגיגה קטנה עם הילדים.
(צילום: דרור כץ)
המרכיבים:
1 חבילה (400 גרם) בצק עלים קנוי
1 צנצנת רוטב מוכן לפיצה או פסטה
1/2 כוס זיתים ירוקים, מגולענים וקצוצים
1 כף אורגנו יבש
1 כוס גבינה צהובה, מגוררת
אופן ההכנה:
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
- מורחים את הבצק ברוטב המוכן, מפזרים מעל זיתים, אורגנו וגבינה ומגלגלים לגלילה מהצד הקרוב אל המרוחק.
- פורסים את הגלילה בעובי 1 ס"מ, ומניחים את הפרוסות בתבנית אפייה משומנת, כך שייראו את צורת השבלול.
- אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד הזהבה. מצננים קלות.
לאתר הבית של פסקל פרץ-רובין לחצו כאן