שתף קטע נבחר

S10 - מחשב נייד זעיר של לנובו

לנובו מצטרפת מאוחר יחסית לגל הניידים הזעירים בישראל, אך מציגה מוצר עם כמה תכונות מעניינות. בדקנו את ה-Ideapad S10

כבר ציינו לא פעם שהניידים הזעירים הפכו ללהיט. חברת לנובו, מצטרפת מאוחר יחסית לגל של הניידים הזעירים השוטף את ישראל, עם ה-S10, המחשב הראשון בסדרת ה-ideaPad, הסדרה המיועדת לצרכן הפרטי שעד כה לא שווקה בישראל.

 

עיצוב וממשק

ה-S10 מגיע בכמה צבעים, ובגימור מבריק ונאה. מתחת למכסה נגלית שלדה לבנה – ונאה לא פחות. העיצוב שלו קצת מצועצע, ולא נותן תחושה קשוחה או קשיחה. המקלדת רחבה ויש מקום ראוי לפרקי היד, אבל המקשים – קטנים יחסית, וכך גם משטח המגע. והנה בונוס מפתיע: למשטח המגע הזה יש יכולות ריבוי מגע, כך שאפשר לבצע פעולות זום כמו ב-iPhone למשל, אבל רק באופן חלקי. המסך מצוין – גדול, בהיר ולא משקף מדי מקורות אור.

 

מלבד המצלמה והמיקרופון הסטנדרטיים (המיקרופון כאן עבר לשכון ליד המקלדת), שכבר התרגלנו למצוא במחשבים מהסוג הזה, למחשב הזה יש כניסות מיקרופון ואוזניות, שקע רשת, יציאת VGA, קורא כרטיסים ובאופן פחות שגרתי במחשבים הללו – חריץ הרחבה לכרטיסי PC Express. מיהרנו לנצל את השקע לטובת מודם סלולרי. לעומת זאת, יש פה רק שני שקעי USB.

 

ביצועים

הרמקולים קבועים בחזית המחשב, מתחת לשבכה (גריל) לבנה שבה קבועות גם נוריות החיווי הרב תכליתיות (התקני ה-Bluetooth וה-Wi-fi חולקים נורה אחת המשנה צבעים). לצערנו, איכות הרמקולים הפתיעה לרעה: העוצמה שלהם חלשה ואין להם מספיק בס, כאילו לנובו זלזלו במתכוון ביישומי מולטימדיה של מחשב זה.

 

מצד שני, בצד הביצועים, גם במולטימדיה – המחשב הזה מתפקד לא רע בכלל. בזכות מעבד ה-Atom עם מהירות של 1.6 גה"צ, גיגהבייט וחצי של זיכרון (מידה לא סטנדרטית במיוחד), מאיץ גרפי מדגם 950 וכונן קשיח שמנמן במיוחד – 160 ג"ב. בזכות אלה, הצלחנו להוציא ממנו 1400 נקודות PCMark וביצועים ממש יפים עם סרטי HD באיכות 720p.

 

הפעלה מהירה, מקלדת מעיקה

עוד ראויה לציון היא מערכת ההפעלה המהירה שלו, שהיא בעצם הפצת לינוקס קטנה ומסורסת משהו, עם תוכנות ייעודיות להאזנה למוזיקה, צפייה בתמונות, גלישה ברשת או שיחה בסקייפ. זוהי תכונה מאוד חביבה, שמאפשרת לכם לבצע מטלות נפוצות, בלי להמתין לעלייתה של XP הכבדה יותר. ואין מה לחשוש: התוכנות ידידותיות ובעברית מלאה. מה שכן, אל תצפו לגלוש איתה לאתר הבנק שלכם.

 

המקלדת לעומת זאת, מעט מעיקה. הזזתו של מקש ה-Shift למיקום שבו אנו רגילים בדרך כלל למצוא את מקש ה-Ctrl, היא מטרד של ממש. באופן כללי, המקשים קצת קטנים מדי לטעמנו, וקשה להקליד עליו מסמכים ארוכים. החיסרון הזה בולט במיוחד שכבר נתקלנו במקלדות מוצלחות יותר ב-Acer One, ב-MSI Wind וב-HP Mininote.

 

חיי הסוללה של המחשב הזה סבירים-עד טובים. סחטנו ממנו בממוצע כשלוש וחצי שעות עבודה, עם בהירות גבוהה, מהסוללה בת ששת התאים. מה שכן, הוא קצת מתחמם בצורה שמורגשת באזור המקלדת.

 

לסיכום, ה-S10 הוא נטבוק מוצלח, עם כמה תכונות ייחודיות כמו ריבוי המגע וחריץ ההרחבה של ה-PC Express. יחד עם זאת, מחברה כמו לנובו, שמוציאה תחת ידיה לרוב מחשבים ניידים משובחים מאוד – ציפינו ליותר, ובמיוחד התאכזבנו מהנדסת האנוש הקלוקלת משהו של המקלדת.

 

עם משקל של 1.2 ק"ג, מחיר רשמי לצרכן של 2,600 שקלים והייחוס המשפחתי שלו, הוא מתמודד בכבוד בתוך הקטגוריה, אך לא ניצב בראשה.

 

Lenovo Ideapad S10 

ציון:


 

מחיר מומלץ: 2,599 שקלים

 

יתרונות: חריץ PC Express, מערכת הפעלה מהירה, ריבוי מגע

חסרונות: מקשים קטנים, רמקולים חלשים

שורה תחתונה: פצפונייד לא רע, אבל מעט מאכזב יחסית ללנובו

 

מפרט טכני

מעבד: Intel Atom N270 - 1.6GHz

זיכרון: 1.5GB DDR2

דיסק קשיח: 160GB

מסך: 10.1 אינץ' WSVGA עם תאורת LED אחורית (1024x576)

כרטיס מסך: Intel Integrated Graphics Media Accelerator 950

תכונות עיקריות: מצלמה מובנית 1.3 מגה פיקסל, כרטיס רשת אלחוטית Intel 802.11bg ו-Bluetooth, 

כרטיס רשת 10/100, קורא כרטיסי זכרון 4-ב-1, חריץ ExpressCard, משטח מגע עם יכולות Multi-Touch

כוח: סוללת 6 תאים

משקל: 1.27 ק"ג 

 

למפרט המלא באתר היצרן

 

לכל סקירות הניידים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים