היום: האיחוד האירופי יצטרף למאבק בהברחות
ההבנות עוברות לפסים מעשיים: שרי החוץ של האיחוד יתכנסו בבריסל ויצהירו על כוונתם להקצות יחידות צבא וספינות למען המאבק בהברחות הנשק לרצועת עזה. גם לבני תבוא
27 מדינות האיחוד האירופי מצטרפות למאבק בהברחות הרקטות ואמצעי הלחימה לעזה: שרי החוץ של האיחוד יתכנסו הערב (יום ד') בבריסל ויצהירו על כוונתם לתרום יחידות צבא, ספינות ואמצעים טכנולוגיים למאבק בהברחות הנשק מאיראן לחמאס. שרת החוץ, ציפי לבני, תשתתף אף היא בכינוס ותישא נאום.
גורמים מדיניים בירושלים טענו כי ההצהרה הצפויה באה בעקבות פעולתה של לבני, בתיאום עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט. הממשלה תרגמה את כינוס ששת המנהיגים האירופים, מוקדם יותר השבוע בישראל ובשארם א-שייח', לפעולה מעשית.
על פי הסיכום, עליו מדווחים הגורמים בירושלים, יצטרפו מדינות האיחוד האירופי למסמך שנחתם בין לבני למזכירת המדינה האמריקנית היוצאת, קונדוליזה רייס, בשבוע שעבר. לפיו, האיחוד האירופי יכתיב צו פעולה לכל מהמדינות החברות בו.
בהתאם לסיכום בין לבני לממונה על מדיניות החוץ של האיחוד האירופי, חוויאר סולאנה, כל אחד מהמדינות תקצה ממשאביה כדי להיאבק בהברחות. אחרי ההצהרות שתפרסם נציבות האיחוד האירופי הערב, ייפתח משא ומתן בין ההנהגה למדינות השותפות באזור, בהן ישראל והרשות הפלסטינית.
במקביל, פועלת ישראל ביחד עם מדינות המערב בניסיון למנוע מאיראן "לגזור קופון" במסגרת המאמצים לשקם את רצועת עזה. המטבחון המשולש - בראשות אולמרט ובהשתתפות לבני ושר הביטחון אהוד ברק - קבע כי "יש לשקם את עזה למרות חמאס, ולא בהשתתפותו".
השרה לבני הבהירה אתמול בדיונים שעסקו בנושא כי יש לפעול נגד הכוחות הקיצוניים, בהם איראן המבקשת להשקיע כסף בשיקום עזה כדי לחזק את חמאס. לדבריה, יש לשלב מדינות ערביות מתונות בסיוע לתושבי הרצועה.