הגאווה על הכוונת של ישי: "זה פרופיל 21"
הוא משוכנע שלא הרסנו מספיק בתים בעזה, בטוח שבעיית ההשתמטות נפוצה בעיקר אצל החילונים, דורש את תיק החינוך - ומתנגד למצעדי גאווה בכל מקום בארץ. בראיון ל-ynet מזכיר יו"ר ש"ס מי קבע שלהיות הומו זה מחלה
הפסקת-האש בעזה מקרטעת, נשיא חדש נכנס לבית הלבן - והמפלגות בישראל כבר שקועות עמוק בפוליטיקה. יו"ר ש"ס, אלי ישי, מבטיח לנו כמה מהפכות בכנסת הבאה, ועל ראש שמחתו: קידום החוק האוסר את קיומו של מצעד הגאווה בעיר הבירה.
"גם אם מישהו חי איך שהוא חי", אומר ישי בראיון ל-ynet, "אין שום עניין לבוא
"מי שקבע שזה חולי זה לא אני", הוא מסביר אמירות קשות שהשמיע בעבר על הומוסקסואלים, "זה צה"ל וקצין רפואה ראשי, אשר קבע את זה כפרופיל 21. אין לנו שום שנאה לאנשים האלה, חס וחלילה. להיפך: אני רואה בהם ככל אחד ואחד בישראל ובאמת מאחל להם בריאות. אני גם שומע על אנשים שעשו טיפול וחזרו לעצמם".
"אני מסתכל גם על דור העתיד, צריך להרבות ילודה בעם ישראל ולחזק את החברה", אומר שר התמ"ת, ומוסיף סיפור אישי: "פעם התקשרה אלי אמא אחת, ניצולת שואה, ואמרה לי: 'יש לי בן כזה ואין לי המשך קיום. כל המשפחה שלי נהרגה בשואה וכל-כך כואב לי. אני מזדהה עם מה שאתה אומר, אני חולמת שהוא יתחתן למען המשך הדור".
על סוגיית הפרופיל מבהירים בצה"ל: "נטייה מינית אינה מהווה פרמטר לכל סימול פרופיל או סעיף של קשיי הסתגלות. אין שום שוני בין חייל בעל נטייה חד-מינית לחייל אחר".
בחירות 2009 ב-ynet: כל הדרך לקלפי
אלי ישי עדיין מקווה להיות שר החינוך הבא של ישראל. "יש עליה מתמדת בפשע, אלימות וסמים. יש הידרדרות ערכית וברמת הלימודים. אני יודע שביבי לא רוצה לתת לנו את החינוך, אבל אנחנו מתעקשים שיהיה חינוך יהודי בבתי-הספר. גם בבתי-ספר לא דתיים חשוב שיהיה חינוך ערכי של כיבוד הורים, של 'והדרת פני זקן', של שבתות ומועדי ישראל". עם זאת, הוא מבהיר כי אין בכוונתו לשנות את מסגרת לימודי הליבה במוסדות החינוך החילוניים: "הם ילמדו מה שהם רוצים, אני לא מתערב בתוכן הלימודים. רק רוצה להחדיר ולחזק את הלימוד היהודי והערכי במסורת של ישראל".
המשתמטים לא אצלנו
בין ספיחי מלחמת עזה, ובפרט ערב בחירות, התעורר שוב הדיון הציבורי בשאלת גיוס האברכים. אם שואלים את יו"ר ש"ס, בעוד שאחוז המשתמטים בציבור החילוני הולך וגדל - שיעור המתגייסים בציבור הדתי-חרדי רק הולך ועולה. "אני מציע לכולם לבדוק את הנתונים", אומר השר ישי, "יש מצביעי ש"ס שמשרתים בצה"ל יותר, ובוודאי לא פחות מבמפלגות אחרות".
"כל הסטריאוטיפ הזה, הסטיגמה שחרדים לא משרתים ולא תורמים - זה שקר, וכך היה מאז ומתמיד", אומר יו"ר ש"ס. "אי אפשר לבוא ולהגיד שהחרדים לא מתגייסים. חלקם מתגייסים בשלב ב', חלקם תורמים בשירות האזרחי וחלק בשירות צבאי חלקי או מלא. כל אחד עושה את זה יותר מבעבר". לדבריו, מלבד מסגרות צבאיות כמו הנח"ל החרדי, תורמים החרדים גם במסגרות אזרחיות. "יש תרומה גדולה גם בזק"א, ארגוני ההצלה, 'עזר מציון', 'יד שרה' ועוד. עושים פה שירות עצום". ומעבר לכל זה, הוא מזכיר שגם תפילות מצילות חיים: "פרקי תהילים, לימוד תורה ותפילה לשלום חיילי צה"ל והאזרחים בעורף זה דבר עצום וזה עוזר. על זה אין ויכוח".
בכובעו כסגן ראש הממשלה וחבר בקבינט, התנגד ישי להפסקת-האש החד-צדדית שחתמה את מבצע "עופרת יצוקה". הוא מסביר: "סברתי שצריך למוטט את שלטון חמאס. הרי עכשיו חמאס ישקם את ההריסות בכסף איראני. ואז מה יקרה? הם ימשיכו בהברחות וימשיכו לירות לפה. היינו צריכים לסיים את העבודה - להוציא את כוחות הקרקע ולהמשיך מהאוויר. היינו צריכים לפגוע בעוד אלפי בתים, ולהגיע למצב שהם לא יעזו לירות לעבר ישראל".
את המבצע הצבאי עצמו מגדיר ישי "מצוין", הגם שקשה להוציא ממנו מחמאות ישירות לשר הביטחון ברק ולשרת החוץ לבני. מול הניסיונות לנגוס ממנו קולות ימינה, כמו הסיסמא "אין ש"ס - אין נסיגות" של "האיחוד הלאומי", הוא אומר: "הציבור שלנו לא מתפתה לקמפיינים האלה. זה ברור שהיום הציבור הדתי-חרדי יודע שרק ש"ס חזקה תחזיר את הקצבאות, תשמור על הערכים היהודיים ותדאג לו. הציבור כבר מבוגר ומבין שאסור להתפתות אחרי מפלגות, שיום אחרי הבחירות יפנו עורף".