שתף קטע נבחר

מח-עצם: שוטר נמצא מתאים להציל חיי חולת סרטן

מפקד משטרת רהט, רב-פקד אייל אזולאי, כבר שכח מדגימת הדם שנתן לפני שנה וחצי. אבל ביום בו נערך מבצע לאיתור תורם מתאים לשני ילדים, נמצא אזולאי מתאים להציל חייה של חולה בת 40. "הידיעה שאוכל לעזור בהצלת חיי אדם ריגשה אותי. זה כמו לזכות בלוטו. רוצו גם אתם לתת דגימות דם"

ביום בו נערך מבצע לאיתור מח עצם עבור ילדה החולה בסרטן, נמצא תורם לחולה אחרת. ומי שמחפש עוד סיבה לתת דגימת דם ולהצטרף למאגר מח העצם של "עזר מציון", שיקרא את הסיפור הבא: לפני כשנה וחצי, במסגרת מבצע ההתרמה הקודם באוקטובר 2007 להצלת עמרי עטיה, נתן מפקד משטרת רהט, רב-פקד אייל אזולאי, דגימת דם למאגר מח העצם של עזר מציון. לפני מספר שבועות קיבל טלפון מפתיע בו הודיעו לאזולאי שאותה תרומת דם, ממנה לגמרי

 שכח, עשויה להציל את חייה של חולת סרטן כבת 40, מאחר שנמצאה התאמה בינו לבינה.

 

"ניגשתי לקניון הנגב בבאר שבע כדי לתת דגימת דם והמשכתי בחיי", מספר ל-ynet רפ"ק אזולאי, "לפני מספר שבועות פנו אליי מעמותת 'עזר מציון' ובישרו לי שנמצאתי מתאים לתרומת מח עצם לאישה בשנות ה- 40 לחייה. הידיעה שאוכל לעזור, ולו במעט, להציל חיי אדם ריגשה אותי". היום (ד') אמור היה אזולאי לערוך את תרומת מח העצם, אך בינתיים, עקב מצבה של החולה, התרומה נדחתה. כעת, לאחר ששמע על המבצע למציאת תורמים מתאימים לעמית ולדן, חש חובה לקרוא לאזרחים ולכחולי המדים להתגייס למשימה.

 

- מה עבר לך בראש כשבישרו לך שנמצאת מתאים?

"זה היה כמו לזכות בלוטו. הידיעה שמתוך כל האנשים שניגשו לתרום אני נמצאתי מתאים גרמה לי סיפוק עצום. כשאני מסתכל היום על התמונות של עמית קדוש בת ה- 6 ודן בן ה-3, כאבא לתאומים בני 6, אני מבין את הדאגות של ההורים, שיהפכו את העולם להציל את ילדיהם. ברדיו שמעתי את הפניה לאזרחים לתרום - בשבילנו זה דקירה קטנה, ובשבילם זה הסיכוי לחיות. זה מאוד נגע לליבי".


"כל מי שיכול לתרום - שיעשה זאת. זו שליחות אזרחית". אייל אזולאי

(צילום: הרצל יוסף)

 

- מתי תתרום לחולה את מח העצם?

"אני נמצא כעת בתהליך לקראת התרומה ושוחחתי עם רופא שהסביר לי על התהליך. הייתי בטוח שזה כרוך בניתוח להוצאת מח העצם, אבל הופתעתי לגלות כי מדובר בהליך פשוט. לוקחים ממך דם ומזה מפיקים את מח העצם. זה לא כרוך בניתוח, כאב או תופעות לוואי חריגות העלולות לסכן את בריאות התורם".

 

- אתה מעודד את הפקודים שלך לתרום?

"כמובן. במשטרה יש מודעות גבוהה לנושא. לפני כשנה נפרדנו מקצין וחבר לעבודה שנפטר מהמחלה הזו, סגן-ניצב יקי ארצי ז"ל. שלשום נערכה האזכרה שלו. אני גם מעודד את החברים הקרובים. כל אדם שיכול לתת את התרומה

הקטנה הזו, ולהגדיל ולו במעט את הסיכוי למצוא לילדים תורמים, שיעשה זאת. זה מאמץ קטן מאוד שנותן לילדים האלה תקווה גדולה מאוד. כשוטר בארגון שפועל רבות להצלת חיים, אני חש שמדובר בשליחות אזרחית".

 

- הסברת לילדים שלך מה אבא שלהם הולך לעשות?

"עוד לא. אבל הם רואים בטלוויזיה את עמית ואת דן ואנחנו מדברים על מחלת הסרטן. הם שאלו אותי למה הילדה קרחת ולמה היא בטלוויזיה ואיך אפשר לעזור לה. בכוונתי להסביר להם על חשיבות התרומה שלי וכיצד אף הם יוכלו לסייע בעתיד לילדים נוספים.

 

- האם פגשת את האישה לה אתה הולך להעניק חיים?

"יש את הסקרנות לדעת ולגלות מי עומד בצד השני. אבל הוסבר לי שמטעמי צנעת הפרט, לפחות לא בשלב הזה, לא אוכל לדעת מי האישה שתקבל את התרומה. אבל בלי קשר לזהות האדם שבצד השני, הדבר החשוב ביותר הוא שהחולים יקבלו את הסיכוי לחיות. עוד לא ביקשתי להיפגש איתה, אך ייתכן שבעתיד, לאחר שהטיפול יצליח, יהיה מעניין להיפגש אם היא תסכים לכך".

 

רב-פקד אזולאי סיים ואמר "אני קורא לכולם לעזוב הכל וללכת לתרום - עכשיו"!

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"בשבילנו זו דקירה קטנה, ובשבילם זה הסיכוי לחיות". אייל אזולאי
צילום: הרצל יוסף
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים