שתף קטע נבחר

 

העליון קבע: בל"ד ורע"מ-תע"ל יתמודדו בבחירות

שופטי העליון החליטו פה אחד לקבל את ערעורה של רע"מ-תע"ל - ולבטל את החלטתה של ועדת הבחירות המרכזית לפסול את הרשימה מלהתמודד בבחירות לכנסת ה-18. גם הערעור שהגישה בל"ד נגד הפסילה התקבל, ברוב של שמונה שופטים מול אחד

לאחר שוועדת הבחירות החליטה לפסול את רשימות בל"ד ורע"מ-תע"ל מלהתמודד בבחירות לכנסת ה-18 בשל הטענה כי הן אינן מכירות במדינת ישראל כמדינה יהודית, הפך אחר הצהריים (יום ד') בית המשפט העליון את ההחלטה - ושתי הרשימות יוכלו להתמודד בבחירות שיערכו ב-10 בפברואר. 

 

 

תשעה משופטי בית המשפט העליון החליטו פה אחד לקבל את ערעורה של רע"מ-תע"ל ולבטל את החלטתה של ועדת הבחירות המרכזית. ההחלטה לגבי בל"ד התקבלה ברוב של שמונה שופטים, מול השופט אדמונד לוי שקבע כי יש לפסול את הרשימה. בהחלטה תמכו השופטים: דורית ביניש, איילה פרוקצ'יה, אשר גרוניס, מרים נאור, עדנה ארבל, סלים ג'ובראן, אסתר חיות ויורם דנציגר. 


נציגי המפלגות הערביות עם ליברמן ורותם, אתמול בבג"ץ (צילום: גיל יוחנן)

 

זו אינה הפעם הראשונה בה הופך בית המשפט העליון את החלטת ועדת הבחירות. בשנת 2003 פסלו השופטים את ההחלטה לפסול את מפלגת בל"ד.

 

בעקבות החלטת בית המשפט העליון, אמר יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן: "אהרן ברק הוא שאמר כי דמוקרטיה לא צריכה להרוג את עצמה כדי להוכיח את חיותה. בית המשפט זרק היום את האמירה הזו לפח, ונתן למעשה למפלגות הערביות רישיון להרוג את מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. לא נוותר ובכנסת הבאה נעביר את חוק האזרחות שישים גבול לחוסר הנאמנות של חלק מערביי ישראל".

 

בהצבעה שנערכה בוועדת הבחירות בשבוע שעבר תמכו 26 חברים בפסילת רשימת בל"ד, ושלושה הצביעו נגד - אביעד הכהן המייצג את סיעת מימד, רונית חייקין והנרי אלקסלסי המייצגים את סיעת מרצ.

 בהצבעה על פסילת רע"מ-תע"ל תמכו 21 חברים מהוועדה. יהושע פולק מסיעת יהדות התורה נמנע. שמונה התנגדו לפסילה - השלושה שהתנגדו לפסילת בל"ד, ואליהם הצטרפו איתן כבל, שימי בר-און, ישעיהו אתגר, פרדי כהן ויובל ששון מהעבודה. יושב ראש הוועדה, השופט אליעזר רבלין, לא השתתף בהצבעה.

 

את הערעור לבית המשפט העליון על החלטת ועדת הבחירות, הגיש ארגון עדאלה בשם מפלגות רע"מ-תע"ל ובל"ד. בערעור, המשתרע על פני 500 עמודים, נטען כי החלטת ועדת הבחירות לפסול את שתי המפלגות "הפרה את כללי הצדק הטבעי והתעלמו מחוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה, לפיה אין ראיות המצדיקות את מניעת השתתפותן של שתי הרשימות בבחירות לכנסת".

 

בארגון עדאלה אמרו לאחר החלטת שופטי בית המשפט העליון: "הפסילה היתה מלכתחילה פגומה ונוגדת את החלטות בג"ץ בעניין".

 

בהכנת הידיעה השתתפה יעל ברנובסקי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טיבי וזחאלקה. יוכלו להתמודד
צילום: דודי ועקנין
מומלצים