שתף קטע נבחר

 

עלו ברשת: מתקפת הקומיקסים

הנוער העובד בקוד פתוח, מאיירים ואומני קומיקס ברשת, מדריכים מקצועיים לכל נושא, מאגר תמונות חופשיות, מבזקים מהעבר ועוד אתרים שווה להכיר

פייבוריט: הנוער העובד והלומד

לפני כשבועיים הושק האתר המחודש של תנועת הנוער העובד והלומד, שצוות המפתחים שלו ראוי לצל"ש. בניגוד להרגלנו, הפעם התשבוחות לא ניתנות לתוכן או למראה (למרות שגם אלה בסדר גמור), אלא למה שנחבא מאוחורי הקלעים: הבחירה להתבסס על קוד פתוח ולשמור על תאימות לתקני אינטרנט. כחלק מהגישה הרעננה הזו, שכמעט חותרת תחת ההנחות המקובלות באינטרנט הישראלי, בחר הצוות לעבוד אך ורק עם תוכנות קוד פתוח ואפילו מעניק העדפה מתקנת לגולשים בפיירפוקס.

 

כאתר שירותי, התוכן יעניין בעיקר את חברי התנועה וכולל מידע על פעילותה ברחבי הארץ, כמו גם סקרים, אלבומי תמונות, סרטוני וידאו, לוח אירועים ומבזקים. בנוסף, צוות האתר מזמין את הגולשים לשלוח עדכונים, ואנשיו מבטיחים להמשיך ולעדכן את האתר על בסיס קבוע, כך שיכלול גם אתרים ייעודיים לכל קן או צוות, מרכז הדרכה ממוחשב ועוד.

 

ומי שמתפלא כיצד הצליחו הצעירים היכן שהפורטלים הגדולים ביותר בישראל נכשלו, נרמוז שהסוד אינו בתקציב, כי אם בהבנה שהטכנולוגיה אמורה לשרת את המשתמשים ולא להיפך. "אנו משתדלים מאוד להפוך את המערכות לקלות מאוד ואינטואיטיביות לשימוש ע"מ להפוך אותן לשוות לכל נפש ולא ליצור "פער דיגיטלי" בין החברים. אם אנו לא עומדים בעקרון זה אשר הצבנו לעצמנו, אתם מוזמנים להגיד, להציע ולהתריע", נכתב באתר. אכן "עלה והגשם".

 

צורה להם

האינטרנט הביאה לשגשוג אדיר בהיצע הקומיקס שזמין לחובבי הז'אנר. למרבה השמחה, התחיה לא מתמצית רק בגישה נוחה וחינמית לנכסי צאן ברזל כדוגמת סופרמן או באטמן, אלא גם - ואולי אפילו בעיקר - בפרץ קומיקסים מקוונים בעלי אופי ייחודי. הנה כמה בלוגים ואתרים של מאיירים וקומיקסאים מהארץ ומחו"ל:

 

אלית אבני - מאיירת בעלת נוכחות מקוונת ארוכת שנים, שנעזרת בבלוג לא רק כדי להציג תיק עבודות, אלא לשתף את הקוראים בתהליכי העבודה שלה. בין השאר תמצאו שם הסברים על שיטות וגישות שונות לאיור, סודות מאחורי הקלעים והתייחסות לכלים וטכניקות.

 

מיקי מוטס - מאייר ואנימטור שהשיק אתר חדש, בו הוא מפגין את חיבתו לחתולים ומפלצונים מצוירים. באתר ניתן למצוא איורים וסרטונים (חלקם מתקופת "כוסברה", האתר הסאטירי שמוטס הוא אחד ממייסדיו), ולבלות שעות בתפעול עמוד הבית.

 

הצופר - בלוג קבוצתי שחבריו היו אחראים בעבר להופעתו (הסדירה להפתיע) של ירחון קומיקס בעל אותו שם, שכולל עדכונים על סצינת הקומיקס המקומית, המלצות, ראיונות וסיפורים מאחורי הקלעים.

 

My 25 Percent - בלוג-קומיקס שעוקב אחר עלילותיו של דן, הייטקיסט ישראלי צעיר. יוצר הקומיקס, שמעדיף להישאר אנונימי, הוא בן דמותו של דן - אך הטקסטים (בבלוג ובקומיקס) כתובים אנגלית. (שלח: עידן)

 

בחורצ'יק - מעצב ומאייר שכינויו oktotally השיק ב-31.10.08 את פרויקט Dude-a-day, שיימשך 365 ימים ובכל שבוע יציג שישה איורים של דמויות אלה ואחרות (והן ה-Dudes). קצת רקע ואפיון לגבי הדמויות אפשר למצוא בבלוג של היוצר, באתר Livejournal.

 

קו לגיק - אחד הקומיקסים הפופולריים ביותר באינטרנט הוא xkcd, סטריפ שובה לב על ולגיקים, שבעזרת קווים בודדים מצייר עולם שלם של דימויים ומושגים.

 

לינדה האבר - מאיירת אמריקנית שעובדת בסגנון שונה לחלוטין וממירה צילומים לציורים בעיפרון. גם אצלה אפשר לקרוא מעט התייחסויות לשיטות, טכניקות וכלי עבודה וכן לרכוש עבודות.

 

שימושון

קוף אחרי בן אדם - MonkeySee הוא מאגר סרטוני הדרכה אמריקני, שהושק החודש, ומשלב היטב בין תוכן מקצועי לתוכן גולשים. באתר ניתן למצוא סרטונים בני מספר דקות שידריכו אתכם בכל נושא שעולה על הדעת: איך לשחק באולינג, כיצד לצלם את חיות המחמד שלכם, איך לרקוד סטפס או קפוארה, מהי הדרך הטובה ביותר להכין כנאפה ואפילו טיפים להתמודדות עם פחד קהל.

 

ייחודו של האתר לעומת מתחרים כמו 5Min, הוא בכך שהפקת הסרטונים נעשית בידי אנשי מקצוע - בין אם עצמאיים או כאלה הפועלים מטעם האתר, והצילום נעשה באיכות HD. המימד הקהילתי בא לידי ביטוי באפשרות להירשם כמומחים שרשאים להעלות סרטונים, וכן ביכולת לדרג את הסרטונים, לשתפם עם אחרים וכמובן - להגיב.

 

במקרה הכינותי - אם צפיתם בילדותכם בתוכנית של בתיה עוזיאל ותמיד חלמתם להתפרנס מיצירה ומלאכת יד, לאינטרנט יש פתרון: אתר Ponoko, שמאפשר לתכשיטנים ומעצבים מכל מין, עדה והתמחות למכור את מרכולתם ברשת.

 

אם נמאס לכם לשוטט בנחלת בינימין בחיפוש אחר השוס הבא, תוכלו לרכוש ממעשה ידם של אחרים. המשלוח מוגבל לרוב לארה"ב ובריטניה, אולם יש אפשרות ליצור קשר עם המעצב ולארגן הובלה גם לישראל. באתר מציעים גם תוכניות ושרטוטים להורדה ללא תשלום, תמורת קרדיט.

 

שוק נייר - אתר נוסף שמאפשר לכל בעל מקלדת לסחור ביצירותיו הוא Gazhoo, אם כי הפעם מדובר בתוכן דיגיטלי - מסמכים, תמונות וכיוצא באלה. הצפיה בסחורה נעשית בפורמט PDF והתשלום באמצעות שירות Paypal או כרטיס אשראי. תמורת שירותיו גובה האתר עמלה של 30%. לא מעט, אבל עשוי להשתלם למי שאינו מפעיל אתר עצמאי ומעוניין להיחשף לקהל גדול. למרות שלעת עתה מדובר בעיקר במסמכים מקצועיים, כמו דו"חות, ניירת משפטית, טפסים ושאר בירוקרטיה, בעתיד מבטיחים מנהלי האתר להוסיף קטגוריות חדשות.

 

לונה פארק - אתר LUNA הוא מאגר הכולל מאות אלפי תמונות חופשיות לשימוש אישי או חינוכי, שמקורן במוזיאונים, גופים ממשלתיים, ארגונים ללא מטרות רווח ומוסדות השכלה גבוהה. יפה. 

 

מראה וירטואלית - באתר של יצרנית המשקפיים הוותיקה Ray-ban תוכלו למצוא תוכנה מועילה, שמאפשרת לבעלי מצלמות רשת (ומערכת הפעלה חלונות) למדוד באופן וירטואלי את משקפי השמש בטרם הרכישה. לחצו על Virtual Mirror בתפריט הראשי, הורידו והתקינו את התוכנה ואל תשכחו להסתרק.

 

תמונה מזוהה - אתר TinEye הוא מנוע חיפוש לתמונות, שמציע תוצאות הפוכות מאלו שיש במנועי חיפוש טקסטואליים: במקום להציג בפניכם צילומים מרחבי הרשת, הוא מאפשר לכם להעלות קובץ גרפי כלשהו ולגלות באילו אתרים נוספים הוא מופיע. כך, תוכלו לגלות מה מקורה של תמונה זו אחרת, מי צילם אותה ואיפה יש אחרות כמותה.

 

מפתחי השירות, שמשתפים פעולה עם גופים כמו אדובי, סוכנות AP ואתר Digg, עושים שימוש באלגוריתם קנייני, שמצמיד לכל תמונה טביעת אצבע ייחודית, כך שאפשר לאתר אותה גם אם עברה עריכה. נכון להיום השירות פעיל בבטא ואינדקס רק 1,013,140,121 קבצים גרפיים. על מנת להשתמש בו יש לבצע הרשמה, שלאחריה תוכלו לבנות מאגר חיפושים אישי. זהירות, לא תמיד עובד.

 

לא כולל משלוח - מנוע השוואת המחירים זאפ השיק עמוד מיוחד לרגל הבחירות לכנסת, בו ניתן לבצע השוואה מושכלת בין המועמדים לכנסת. בין הפילוחים תמצאו גילאים, קריירה פוליטית, ותק בכנסת, השכלה, כינויים ומפלגת אם. וכמו כל מוצר אחר באתר, גם הפעם חוות דעתכם תתקבל בברכה. (שלח: יואב)

 

בפינה

אגדה פריזאית - אם יש לכם חצי שעה פנויה ונמאס לכם ממבוגרים מחרבי מציאות, צפו בסרט זוכה האוסקר (1956) "בלון אדום", שלא נזקק למילים כדי לתעד חברות אמת בין ילד לבלון. אם עוד נותרה בכם טיפת נאיביות, סצינת הסיום הקסומה תמרח לכם חיוך על הפרצוף.

 

ראש סיכה - האמן ווילארד וויגן הוא בן דמותו של האמן המיוסר, אבל גם זה לא מונע ממנו לעשות פסלים מיקרוסקופיים מגרגירי חול, סיבים של אבק ושאר רכיבים זערוריים. את הצביעה הוא מבצע באמצעות שערות וכלים שהכין לעצמו. ואת היצירה המוגמרת אפשר להכניס לקוף של מחט.

 

תולדות האמנות - אין גיימר מושבע שירשה לעצמו לוותר על הגלריה הנוסטלגית של אתר Web Designer Depot, בה מתועדת ההיסטוריה של משחקי המחשב הפופולריים ביותר מאז 1990 ועד ימינו. מזל שיש צילומי מסך. ואם אתם פחות בעניין של גיימינג ויותר בעניין של אוכל, בוודאי תיהנו מהגלריה הזו, שמציגה את הדברים הטובים שקורים כשמשחקים באוכל.

 

מדווחים לי ש... - האתר הפופולרי טוויטר התחיל בתור שירות אינטרנט סתמי, שמאפשר לכם לדווח לעולם על המתרחש בחייכם באמצעות מסרים קצרים. מאז הוא התפתח לכיוונים מפתיעים, אבל מעטים מהם מצחיקים כמו Historical Tweets, שמפרסם מבזקונים פיקטיביים מן העבר. (שלחה: אדר)

 

מילון ויזואלי - The Photographic Dictionary הוא מילון אנגלי-אנגלי תקני למהדרין, אבל עם טוויסט נפלא: כל מילה המוגדרת בו זוכה גם לפרשנות ויזואלית באמצעות צילום. נכון להיום יש בו 460 מילים, והגולשים מוזמנים לתרום צילומים והגדרות משלהם.

 

מוטב מאוחר - דניאל רבנר מסכם את 2008 בווידאו, מציג את עשרת הלהיטים הוויראליים של הרשת ומנתח את הממצאים ביחס ל-2007. מגניב ומעניין. בניו יורק טיימס בחרו לסכם את השנה שעברה בעזרת צילומי העיתונות הטובים ביותר שבנמצא. שווה לא רק בגלל התמונות, אלא גם בזכות הממשק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים