לקראת הגעת מיטשל: נערכים להמשך המו"מ
חברי המטבחון האזינו אמש לנאומו התקיף של אובמה על שלום במזה"ת, אולם הבינו כי מי שיטפל בעניין תהיה הממשלה החדשה שתיבחר. במקביל, נערכים לבואו של השליח המיוחד ג'ורג' מיטשל, על ידי גיבוש עקרונות להמשך המו"מ
על רקע נאומו הנחרץ של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, על קידום אגרסיבי של השלום במזרח התיכון, החלו בירושלים להתכונן לבואו של השליח המיוחד לאזור, ג'ורג' מיטשל, כבר בשבועיים הקרובים. גורמים מדיניים מגבשים עקרונות להמשך הדיאלוג בין ישראל והפלסטינים על פי רוח הממשל החדש בוושינגטון.
חברי המטבחון המשולש, ראש הממשלה אהוד אולמרט, שרת החוץ ציפי לבני, שר הביטחון אהוד ברק האזינו לדבריו של
אובמה במחלקת המדינה, בהם שם דגש על שם דגש על האקטיביות שבה תפעל ארצות הברית לקידום התהליך המדיני במזרח התיכון.
מחד טוענים אנשי אולמרט שאף ממשלה לא הגיעה כה רחוק בהצהרות על מה ישראל תהיה מוכנה להעניק תמורת הסכם, ואיש לא היה מעולם כה קרוב לחתימה. עם זאת, הם מבינים שההסכם לא ייחתם בשבועיים וחצי שנותרו לכהונתו של ראש הממשלה, וכי הממשלה שתוקם לאחר הבחירות היא זו שתטפל בסוגייה מול ממשל אובמה.
במקביל, נערכים בישראל לביקורו הצפוי של מיטשל, שהוצג אמש רישמית במחלקת המדינה האמריקנית בוושינגטון. הנשיא אובמה הבהיר אתמול כי לשליח יהיה "כוח ליד שולחן המו"מ", והדגיש כי ישגר את מיטשל "בהקדם האפשרי" לאזור.
למיטשל מוניטין מרשים של מי שהביא להסכם השלום בין בריטניה למחתרת האירית (IRA), ועמד בראש ועדת מיטשל שמונתה על ידי הממשל לבדיקת הגורמים שהביאו לפרוץ "אינתיפאדת אל-אקצה" באוקטובר 2000. אתמול הציג אופטימיות בנוגע לפתרון הסכסוך: "שלום במזרח התיכון הוא אינטרס ביטחוני של ארה"ב". "אין דבר כזה סכסוך שאינו פתיר. ראיתי את זה קורה בצפון אירלנד, וגם שם זה לקח זמן". לדבריו, "היו לנו 700 ימי כישלון ויום אחד של הצלחה".
מיטשל צפוי לבוא למזרח התיכון בעוד כשבועיים. ההנהגה הישראלית מקיימת בימים אלה שיחות גישוש ראשונות עם הצמרת
האמריקנית החדשה ועם הפקידים הבכירים, בניסיון לגבש עקרונות להמשך הדיאלוג המדיני בין שתי המדינות, על פי הקו מנחה שיקבע ממשל אובמה.
עם זאת, בירושלים סבורים שעיקר התהליך המדיני והדיאלוג עם ממשל אובמה יתבצע רק לאחר 10 בפברואר, אז תוקם ממשלה חדשה.