בוויקיפדיה שוקלים להגביל את אפשרויות העריכה
בעקבות מידע שקרי שפורסם בוויקיפדיה וגרם להדים בכלי תקשורת, שוקלים עכשיו באנציקלופדיה המקוונת למדר משתמשים לא מוכרים מהיכולת לשנות ערכים רגישים ללא אישור של עורכים בכירים
וויקיפדיה, אנציקלופדיית הגולשים הפופולרית, מאפשרת לכל אחד ליצור ולערוך ערכים ולתרום מהידע שלו לטובת הפרוייקט. אלא שהיא יכולה לפעמים להמציא המצאות: בשבוע שעבר, לאחר השבעת אובמה, שינה אחד הגולשים ערכים לגבי שני סנטורים, ורשם שאלה נהרגו במהלך החגיגות שלאחר ההשבעה - סיפור שלא היה ולא נברא במציאות. בעקבות מקרה זה, שזכה לכותרות בעיתונים גם בעולם האמיתי,
שוקל מייסד וויקיפדיה להתחיל ולהגביל את הרשאות הגולשים לעריכה, כך מדווח Cnet.
ג'ימי וויילס, מייסד האתר, הציע שערכים רגישים יסומנו מראש, ועדכונים שייעשו בהם יצטרכו לעבור אישור של עורכים בכירים לפני שיעלו לאוויר - בניגוד למצב הקיים, בו העדכונים עולים לאוויר ורק לאחר מכן עורכים יכולים למחוק אותם. "השטות הזאת הייתה יכולה להמנע ב-100 אחוזים אם היינו משתמשים בשיטה זו", כתב וויילס בעמוד המשתמש שלו באתר.
השיטה, המכונה Flagged Revisions, כבר פעילה באתר וויקפדיה הגרמני, ומובילה לעיתים קרובות לעיכובים ארוכים בעדכונים, לעיתים של שלושה שבועות מהרגע שגולש מעדכן ערך, עד שהוא מאושר ועולה לאוויר.
וויילס טוען שבמידה וינחיל את השיטה גם בוויקיפדיה האמריקנית, היא לא תגרום לעיכובים משמעותיים, מכיוון שהיא תכסה רק חלק קטן מהערכים באתר - מה שיוביל לעיכובים של עד שבוע אחד בלבד, לדברי וויילס.
בעוד בוויקיפדיה שוקלים להגביל את הרשאות המשתמשים, באתר של אנציקלופדית בריטניקה מתכוונים לפתוח את הערכים לעריכות חיצוניות. כפי שפורסם ביום ה', עומד אתר האנציקלופדיה לעבוד סדרה של עדכונים, שתוביל בסופו של דבר לתוצאה שתזכיר את המצב הקיים היום בוויקיפדיה.
וויקיפדיה: כבר לא כל כך חופשית?
מומלצים