שמח במחבת: קוביות סינטה עם ארטישוק ויין לבן
בשר אדום במחבת, קצת יין לבן ותוספת של ארטישוק שמשדרג את הכל. השף אבי שטייניץ מגיש מתכון חגיגי שכיף לאכול, ולא פחות כיף להכין. לקרניבורים עם קלאסה
קוביות סינטה עם ארטישוק ויין לבן
מתכון באדיבות השף אבי שטייניץ, "אדום אדום"
המרכיבים:
3/4 ק"ג סינטה חתוך לקוביות4 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
1/4 כוס יין לבן
2/3 כוס ציר עוף/בקר (אפשר מאבקה)
3 שיני שום פרוסות דק
4 ארטישוקים טריים, או תחתיות ארטישוק קפואות, חלוטות במים רותחים, עד לריכוך
1 עגבנייה אדומה גדולה קלופה, חתוכה לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה קצוצה
(צילום: Danya Photo)
אופן ההכנה:
- מקלפים ומנקים את הארטישוקים הטריים. מבשלים במי מלח עם מעט לימון, עד שהם מתרככים, אך לא מדי.
- חוצים כל ארטישוק, וחותכים ל-8 חתיכות.
- מניחים את קוביות הסינטה בקערה, מערבבים עם מחצית משמן הזית, ממליחים ומפלפלים.
- מחממים מחבת ומטגנים את קוביות הסינטה מכל הצדדים. מוציאים לקערה עם נייר סופג.
- מוסיפים למחבת מעט שמן זית , מטגנים קלות את שיני השום ומעבירים לקערה עם הבשר.
- מוסיפים למחבת את הארטישוקים לצריבה קלה, ומעבירים גם אותם לקערה.
- יוצקים למחבת את היין הלבן, ובעזרת כף עץ מקרצפים את התחתית מהמשקעים.
- מוסיפים את הציר ומצמצמים למחצית מהכמות.
- מחזירים למחבת את הסינטה, השום והארטישוק.
- מוסיפים את העגבנייה והפטרוזיליה ומקפיצים מספר דקות. מגישים עם פולנטה או אורז לבן.
צילום: ירון ברנר
מומלצים