מרק מהברנז'ה: גונדי עם קציצות בשר ואורז
גונדי ברנז'ה הוא מאכל פרסי מסורתי של מרק ירקות עם כופתאות בשר ואורז. הנה מתכון פשוט שיאפשר לכם להתענג עליו בבית
גונדי ברנז'ה -מרק עם קציצות בשר ואורז
מתכון באדיבות השף אבי שטייניץ, "אדום אדום"
המרכיבים:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 כפות וחצי אורז לא מבושל (בסמטי או פרסי)
מלח
פלפל שחור
קורט הל טחון
בצל גדול קלוף, מגורר ומסונן
קורט כורכום
קורט כמון
למרק:
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות
3 ענפי שמיר טרי
2 ליטר מרק עוף צח (אפשר גם מאבקה)
(צילום: Danya Photo)
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את המרק הצח עם הגזרים, הדלעת, שורש הפטרוזיליה ומעט מלח, ומביאים לרתיחה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצה, עד שנוצרת תערובת אחידה.
- יוצרים קציצות עגולות, וכשהמרק רותח מתחילים להכניס לתוכו את הקציצות לאט (חשוב לא להכניס את על הקציצות יחד).
- כשמסיימים עם הקציצות מנמיכים ללהבה בינונית, מוסיפים את השמיר ומבשלים כחצי שעה.
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים