שתף קטע נבחר

טיפים: לשפר את הרשת האלחוטית ומרכז המדיה

בחלק נוסף של סדרת "חיי מחשוב טובים", אנחנו מביאים לכם הפעם עצות בנושא רשתות אלחוטיות ובנושא מרכז המדיה

כמו במדריכים הקודמים, אנחנו מביאים לכם צרור עצות לשיפור חיי המחשוב שלכם. והפעם: על שיפור רשתות אלחוטיות, ועל מרכז המדיה החדש שמגיע עם Vista.

 

רשתות אלחוטיות

  • מקמו את הנתב גבוה - נתב אלחוטי ונקודות גישה יש למקם במקום גבוה בבית או במשרד. שקלו אפילו לחבר את המכשיר ישירות לקיר במקום גבוה. בכל אופן, בשום פנים אל תזרקו אותו מתחת לשולחן.

 

  • מנעו הפרעות בדרכו של האות - עצמים מתכתיים דוגמת ארונות משרדיים יכולים לגרום להפרעות בקליטת האות האלחוטי, ולכן כדאי להרחיק מהם את הנתב. אפילו שינויים קטנים במרחב יכולים להשפיע על הקליטה.

 

  • שפרו את האבטחה - אם אתם חוששים מבעיות אבטחה, אבל עדיין משתמשים בפרוטוקול WEP (ראשי תיבות של Wired Equivalent Privacy), כנראה שאתם לא באמת חוששים מכלום. פרוטוקול זה נפרץ בקלילות על ידי כל משתמש עם כלים זמינים וקלים לשימוש. שדרגו את קושחת הנתב (או את הנתב עצמו, במקרה הצורך) על מנת שיתמוך ב-WPA2 (ראשי תיבות של Wi-Fi Protected Access 2) והשתמשו בסיסמה חזקה. זה יקשה על הפורצים.

 

  • השתמשו בכתובות IP דינמיות וסטטיות - למחשבים המקומיים הקצו כתובות סטטיות, ואם מגיע אורח עם מחשב נייד, הורו לנתב להקצות לו כתובת דינמית באמצעות DHCP.

 

  • דלגו על ההתקנה מתקליטור - יצרני נתבים כוללים בדרך כלל תקליטור התקנה לניהול תצורת הנתב. אתם לא זקוקים לו. אם אתם יודעים את כתובת ה-IP של הנתב (יש כמה אפשרויות ספורות. התשובה בטח בספרון ההדרכה) פשוט הזינו אותה לשורת הכתובות בדפדפן וגשו ישירות לממשק הניהול של הנתב. זכרו לשנות את סיסמת ברירת המחדל.

 

  • חומות אש עלולות לחסום שיתוף בין מחשבים - אם שני מחשבים ברשת לא רואים זה את זה דרך הרשת ומסרבים לשתף קבצים ומדפסות, כבו באופן זמני את חומת האש מבוססות התוכנה. אם לפתע יש גישה, הורו לחומת האש בכל מחשב לאפשר גישה לכתובת ה-IP של הרשת המקומית, כדי שהבעיה לא תחזור. זכרו להפעיל את חומות האש לאחר מכן.

 

  • המנעו ממלחמות 2.4GHz - הפרעות יכולות להיגרם על ידי מכשירים בסביבה שמשתמשים באותם תדרים בספקטרום. נתבי 802.11b/g עושים שימוש בתדר 2.4GHz וכך גם טלפונים אלחוטיים רבים (ואפילו מכשירי מיקרוגל). אם חיבור האינטרנט מתנתק כשאתם מחממים במיקרוגל take-away מהמסעדה, שקלו לרכוש נתב כפול תדר בתקן n, ולהשתמש בתדר 5GHz הפחות צפוף לתעבורת הרשת החשובה.

 

מרכז המדיה

  • שפרו את איכות הווידאו -איכות הוידאו במרכז המדיה של חלונות מסתמכת על הגדרות נגן המדיה של חלונות. כדי להביאה למקסימום האפשרי היכנסו ל-לכלים, אפשרויות, מתקדם והפעילו את אפשרות DirectX Video Acceleration (האצת וידאו עם DirectX).

 

  • האיצו את שיתוף הקבצים - מרכז המדיה יכול להציג קבצים שאתם משתפים עם מחשבים אחרים, אולם רכיב התוכנה שמזהה את זמינותם של קבצים חדשים - עושה זאת בעצלתיים. תוכלו לשפר את המצב באמצעות פתיחת נגן המדיה, הקלקה על Monitor Folders תחת Library והוספת התיקיות הרצויות. בסוף התהליך הן יופיעו גם במרכז המדיה.

 

  • שפרו את חוויית השמע - על מנת ליהנות מהסאונד הטוב ביותר בעת צפייה בסרטים ובתוכניות טלוויזיה, עליכם לקבוע את תצורת הרמקולים באופן מיטבי. ראשית, ודאו שכרטיס הקול מותקן כהלכה (כיום על פי רוב משולב בלוח האם) ושלוח הבקרה שלו מופיע. כעת היכנסו ללוח הבקרה כדי לוודא שהרמקולים הרצויים פועלים (למשל, אם אתם מחברים למחשב שני רמקולים בלבד, ודאו שהם מחוברים כרמקולים קדמיים ולא כרמקולים לווייניים) ובאיכות המלאה.

 

  • הוסיפו מסרים מיידיים - גרסאות מוקדמות של מרכז המדיה של חלונות (שלא נמכרו בישראל) כללו את Windows Messenger, ואפשרו לצ'טט עם חברים על גבי המסך. מרכז המדיה של ויסטה אינו כולל תכונה זו, ואם אתם מעוניינים בה תוכלו להוסיף אותה באמצעות התוסף החינמי Media Control Plugin שאפשר להוריד מכאן.

 

  • נגנו DivX ו-XviD - מרכז המדיה תומך באופן מובנה בנגינת תקליטורים, אולם לא תומך באופן מובנה ב-Xvid ו-DivX (כמו גם בפורמטי וידאו נוספים בהם תתקלו ברשת). כדי להוסיף תמיכה בפורמטים אלה (וברבים אחרים) הורידו את חבילת FFDShow החינמית מכאן. ההתקנה קלה. קחו בחשבון שהחבילה מתעדכנת על בסיס קבוע, ולכן מדי פעם כדאי לחזור לקישור זה ולהוריד את הגרסה העדכנית.

 

מאמר זה פורסם בגיליון ינואר של PC Magazine. לרכישת מנוי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לשפצר את הרשת
צילום: פי סי מגזין
מומלצים