שתף קטע נבחר
 

לאוהבי ים: חתונה עם מוטיב של צדפים

ואולי תרצו לעצב סביב קטע מסוים כמו מסיבת ילדים (ממתקים ובועות סבון), או הגן הקסום (פיות ותאורה מיוחדת). אולי סביב צבע מסוים שאיתו תלכו לאורך כל העיצוב. טיפים ורעיונות עיצוביים מתוך ספר-יומן חתונה חדש, "החתונה שלי"

לפני הכל יש לבדוק מה ניתן לכם כחלק מהעיצוב במקום שבו אתם מתחתנים, האם העיצוב במקום עונה לצורך שלכם, או שתרצו להוסיף או לשנות לגמרי את הקיים, והאם יש "מעצב בית" שאיתו עובדים במקום.

 

לאחר מכן תוכלו להחליט אם אתם רוצים לעבוד עם מעצב או לעצב בעצמכם. בגדול, האפשרויות לעיצוב החתונה הן אינסופיות ואפשר להגיע מקצה אחד, שהוא להשאיר את העיצוב של המקום כפי שהוא, ועד הקצה האחר - לעשות שינוי מוחלט של המקום בעזרת עיצוב אגרסיבי מאוד. באמצע יש אפשרות להוסיף רק פריטי עיצוב בודדים. זה תלוי בכם וברושם שאתם רוצים ליצור, וכמובן, כמו תמיד - בתקציב שלכם. התקציב לעיצוב יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים, תלוי בעיצוב ובמעצב, כמובן.

 

גם קו משוגע לגמרי זה סוג של קו

אין ספק שחשוב שיהיה קו עיצובי אחיד באירוע. גם אם הוא משוגע לגמרי, זה סוג של קו, וייראה קצת מוזר אם קבלת הפנים תהיה אלגנטית ולבנה, בעוד שהאירוע עצמו יהיה צבעוני ורועש. לכן עדיפה תמיד אחידות בעיצוב ורעיון כללי שמלווה אותו. אולי יש נושא שסביבו תרצו לעצב? למשל, משהו שמאפיין אתכם, כמו נושא של ים וספינות, אם אתם אוהבים לשוט. במקרה כזה אפשר לעצב בצבעים של ים, להניח צדפות במרכז השולחן, לשחק עם חול בתוך אגרטלים, אקווריומים עם דגים וספינות ועוד רעיונות נפלאים.

 

אולי תרצו לעצב סביב קטע מסוים שאתם אוהבים, כמו מסיבת ילדים (ממתקים ובועות סבון), או הגן הקסום (פיות ותאורה מיוחדת). אולי סביב צבע מסוים שאיתו תלכו לאורך כל הדרך, כמו חתונה סגולה, או שבכלל תרצו חתונה אלגנטית בלבן עם שנדלירים ונרות בכל המקום.

 

הכניסה היא למעשה הפנים של המקום והמפגש הראשון של האורחים שלכם עם החתונה. חשוב לדאוג שגם הכניסה תהיה נעימה ומעוצבת בהתאם לאירוע. יש לא מעט מקומות מקסימים שהכניסה שלהם, ואפילו כבר החנייה, אינן נעימות ומשאירות רושם ראשוני אחר ממה שתרצו. חשבו על אפשרויות כמו סידורי פרחים בכניסה (טוב למקומות שבהם אין צמחיה בכניסה). אני ממליצה בחום על תאורה נעימה בכניסה. אפשר לשלב לפידים, נרות (מכוסים, כדי שלא ייכבו), תאורה יפנית ועוד. העיקר שהכניסה תהיה נעימה ומזמינה.

 

אזור קבלת הפנים - אזור ה”מינגלינג" העיקרי של הערב, שכן לאחר החופה האורחים שלכם כנראה ינועו רק בין האוכל לרחבת הריקודים. בזמן המינגלינג, שבדרך כלל כולל כיבוד קל, האורחים שלכם כבר נמצאים בתוך החתונה ואין לזלזל באזור הזה. להפך, יש לו משמעות רבה לרושם מהערב כולו. בדקו אם יהיה ריהוט אלטרנטיבי (בחתונת גן בקיץ)

 כיוון שחשוב שיהיה גם מקום לשבת ולא רק להסתובב. אני ממליצה באזור הזה לייצר גם תאורה מתאימה. כדאי לשים לב גם למיקום הבר ודוכני האוכל, כדי שלאורחים תהיה גישה נוחה. אזור קבלת הפנים צריך להיות מותאם לאווירה הכללית בחתונה. אם החתונה מעוצבת בסגנון אלגנטי, התחילו בקו הזה באזור קבלת הפנים. אם החתונה פשוטה וצעירה, אפשר לפזר פופים, ספות לבנות וכריות על הדשא.

 

בעיצוב החופה יש לחשוב על כמה דברים:

 

איך תיראה החופה עצמה: יפנית? לבנה כפרית? פרוכת? החופה תהיה עם ארבעה מוטות שיחזיקו החברים?

 

השביל לחופה: האם בד לבן? אולי עם עלי ורדים מפוזרים לאורכו? האם תהיה תאורה סביב השביל המוביל?

 

הישיבה: מומלץ שתמיד יהיו 20-30 כסאות לאורחים מסביב לחופה, בעיקר אם יש לכם אורחים מבוגרים.

 

האם יהיו גימיקים בחופה או בסיום החופה, כמו יונים, פרפרים, זיקוקים או קונפטי?

 

חברים ומשפחה יכולים להחזיק זיקוקים אישיים

גם נושא ההליכה לחופה הוא חלק מהעיצוב. חברים ומשפחה יכולים להחזיק זיקוקים אישיים כשאתם צועדים, או להפריח בועות סבון. שושבינות מתוקות בלבן יכולות ללכת לפניכם לחופה כשהן מפזרות עלי ורדים, ועוד רעיונות.

 

השולחנות:

האם השולחנות עגולים או מרובעים? (לא בכל גן אירועים יש לכם אפשרות לבחור).

 

כמה אורחים יישבו מסביב לכל שולחן? נהוג להושיב 8-10 אורחים סביב שולחן עגול, 10-12 אורחים בשולחן מרובע. אני ממליצה לא לדחוס יותר מדי, כי זה לא נוח ולא נעים.

 

אפשר לשים במרכז השולחן כמעט כל דבר: נרות, פרחי, צדפים, ממתקים - מה שמתאים לכם ולעיצוב שלכם.

 

חשוב שצבעי המפה והמפיות ישתלבו עם הצבעים שבהם בחרתם באופן כללי.

 

הבר:

הבר בדרך כלל מעוצב מעצם היותו מואר, מלא שתייה וצבעוני, אבל אני ממליצה להמשיך על הבר את העיצוב הכללי שלכם, כדי שתהיה זרימה נעימה. אם שמתם נרות ברחבי המקום ועל השולחנות, שימו כמה נרות על הבר. אם העיצוב הוא של צדפים - שלבו את זה גם על הבר.

 

התאורה:

התאורה היא חלק משמעותי בעיצוב החתונה בכל מקום באירוע, החל מגשר התאורה שמעצב לכם את האווירה ברחבת הריקודים וכלה בתאורת החופה, על התקרה, על העצים ואפילו כדורי אור על הדשא (זה מקסים ומוסיף המון).

 

השירותים:

כמעט כל האורחים שלכם יעברו דרך השירותים בשלב כלשהו במהלך החתונה, ולפחות אני מאוד מתרשמת משירותים של מקום כחלק מהיופי שלו (או מהג’יפה שלו). אז חשוב לשים לב שהשירותים אינם נשכחים בתהליך העיצוב ובהחלט לדרוש את זה כדבר בסיסי ממקום האירוע - מגבות יפות ונקיות, פרחים, נרות...

 

אם לקחתם איש מקצוע בחרו מעצב או מעצבת שאתם מרגישים שמבין אתכם ואת הצרכים שלכם, מישהו שהוא בראש שלכם ויילך איתכם לאותו כיוון, לא מעצב שהוא אולי מוכשר מאוד אבל תצטרכו להילחם איתו על הרצונות שלכם.

 

  • חשוב שהמעצב שלכם יהיה טרנדי ובעניינים.

 

  • חשוב מאוד שהמעצב יהיה מישהו שראיתם אירוע שהוא עיצב או שקיבלתם עליו המלצות מאנשים שעליהם אתם סומכים. גם אז, מומלץ לראות עבודות שלו כדי להתרשם מהמגוון ומהיכולות שלו.

 

  • מומלץ לקבוע תקציב עיצוב מראש ולוודא שהמעצב שלכם שומר עליו מכל משמר. מעצב טוב יכול לעשות נפלאות גם עם תקציב מצומצם יחסית.

 

  • חתמו על חוזה שבו כתובות כל ההסכמות שאליהן הגעתם.

 

  • מומלץ להתחיל לנוע עם נושא העיצוב לפחות כחודשיים לפני החתונה. אם העיצוב שאתם רוצים מורכב יותר ודורש שינויים מהותיים במקום, להשיג פרחים מיוחדים ובדים מסוימים - רצוי להתחיל עוד קודם, כדי לא להיות בלחץ .

 

  • היו גמישים ופתוחים להצעות ולשינויים גם אם אתם יודעים מה אתם רוצים. אחרי הכל, בחרתם איש מקצוע יצירתי ומוכשר שיודע מה הוא עושה ובטוח רואה את הנולד לפניכם. יחד עם זאת, אם יש דברים או רעיונות שחשובים לכם מאוד - עמדו על שלכם. אחרי הכל - זו החתונה שלכם.

 

מתוך הספר "החתונה שלי – המדריך שלך בדרך לחופה" מאת איה אנגל (הוצאת ידיעות ואסטרולוג)
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לשמור לצד אלבומי התמונות
עטיפת הספר
צילום: סי די בנק
נרות וצדפים
צילום: סי די בנק
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים