לט"ו בשבט: מאפינס מרמלדת דבלים וטימין
אם אתם אוהבים דבלים, כלומר תאנים מיובשות, תאהבו את המאפינס האלה, המתבססים על מרמלדת דבלים ריחנית ומדהימה. הם עשירים בטעם ופשוט נפלאים
לכבוד ט"ו בשבט אני שמחה להזמינכם להכין מאפינס דבלים, עשירים בטעם ופשוט נהדרים. הדבלים המתבשלות עם יין אדום ומיץ תפוזים משחררות ריח נפלא בבית. עם סיום הכנת המרמלדה, אחרי צינון קל, מומלץ מאוד לטעום כפית ממנה, היא פשוט מדהימה.
רוצים מתכונים נוספים עם דבלים?
אורז עם דבלים, פיסטוקים, כוסברה ונענע
מאפינס מרמלדת דבלים וטימין
מתכון של שף-קונדיטור אורן גירון, "עושים בישול"
הקפידו להוציא את החמאה מן המקרר מבעוד מועד. חשוב להשאיר את ענפי הטימין שלמים כך שניתן יהיה לשלוף אותם מן הסיר עם סיום בישול המרמלדה. הקפידו להשתמש באגוזי מלך טריים: מומלץ לבדוק את התאריך על-גבי האריזה וכן לטעום אגוז. אם כעבור דקה אינכם חשים במרירות כלשהיא - האגוזים טובים לשימוש. את המאפינס אפשר להקפיא, אם רוצים.
המרכיבים (ל-14 מאפינס):
למרמלדת דבלים וטימין:
300 גרם דבלים (תאנים מיובשות), פטוטרות קטומות
1 כוס (250 מ"ל) מיץ תפוזים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2/3 כוס (150 מ"ל) יין אדום
5 ענפי טימין טרי, שלמים ושטופים
למאפינס:200 גרם חמאה רכה
1 כפית משחת וניל (או תוכן מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית)
כוס דחוסה פחות 2 כפות (200 גרם) סוכר חום כהה
3 ביצים מס' 1
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית קינמון טחון
3/4 כוס (80 גרם) אגוזי מלך
לשימון:
מעט חמאה רכה/ מומסת
כלים: תבנית מאפינס/שקעים
(צילום: אסף אמברם)
אופן ההכנה:
- מרמלדת דבלים: קוצצים דק את הדבלים במעבד מזון או בעזרת סכין (אם השתמשתם במעבד מזון, השאירוהו זמין, נזדקק לו בהמשך לקיצוץ האגוזים) ומניחים בסיר יחד עם כל מרכיבי המרמלדה.
- מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה בסיר ללא כיסוי, תוך ערבוב אקראי. מצננים מעט ונפטרים מגבעולי הטימין. מחממים תנור ל-160 מעלות.
- המאפינס: מקציפים חמאה, וניל וסוכר חום כהה עד לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה ותפוחה מעט.
- מוסיפים את מרמלדת הדבלים לתערובת (ללא ענפי טימין) ומערבבים.
- בקערה יבשה מנפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון. מוסיפים בהדרגה, תוך הקצפה איטית, לתערובת הביצים.
- קולים את האגוזים בתנור בתבנית קטנה במשך 5-10 דקות. מוציאים וקוצצים במעבד מזון. מוסיפים לעיסה ומערבבים ידנית, בעזרת מרית.
- משמנים תבנית מאפינס במעט חמאה רכה או מומסת ויוצקים את התערובת לתבנית, עד 2/3 גובה השקעים.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא ועליו פירורים, או יבש. מוציאים מן התנור, מצננים במשך 5 דקות ומגישים.
צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן