שתף קטע נבחר

רשת מוצרי הדיו DMO ביקשה הקפאת הליכים

החברה חייבת 14 מיליון שקל לספקים. המנכ"ל התפטר, והבעלים כתב לעובדים: "לצערי הקברניט נטש ראשון; מערכת הכספים נוהלה באופן נבזי"

נכשל המיזוג בין קבוצת המחשוב דאטהסייף ורשת חנויות הדיו DMO: החברה הממוזגת Excellent DMO, שהושקה רק לפני חצי שנה בהשקעה של 12 מיליון שקל, הגישה ביום שני בקשה למתן צו הקפאת הליכים, בשל חוב של 14 מיליון שקל לספקים. בעלי החוב הגדולים של החברה הם בנק לאומי ובנק מסד, שלכל אחד מהם החברה חייבת 2 מיליון שקל.

 

הבקשה מסתמכת על עסקה אשר חתמה רשת DMO עם חברת Excellnet Dmo Retail מקבוצת דאטהסייף, לאספקה של מחסניות דיו למדפסות הזרקת דיו ולייזר ב-44 מיליון שקל לחמש שנים. 

 

יניר מרסיאנו, שמונה למנכ"ל DMO בתחילת 2008 ומחזיק ב-25% ממניותיה, הודיע על התפטרותו. עקב ההתפטרות הוזעק דורון עמית, בעל השליטה והמייסד של DMO, לחתום על הבקשה לצו ההקפאה.

 

במכתב ששלח עמית לעובדי החברה ולספקים הסתייג עמית מפרישתו של מרסיאנו, וכתב: "לצערי הרב, כאשר הספינה בטלטלה כל כך חזקה, החליט קברניטה לנטוש ראשון את הספינה". את תגובתו של מרסיאנו אי אפשר היה להשיג.

 

"מצבת החובות שצברה הרשת בשנה האחרונה הוכפלה", כתב עמית. עסקי DMO נפגעו מהמיזוג עם דאטהסייף, מכיוון שכל צד משך למכירת מוצריו: דאטהסייף רצתה למכור יותר מחשבים, ו-DMO קידמה את מוצרי הדיו; כתוצאה מכך צנחו מכירות מוצרי הרשת.

 

לדברי עמית, עוד סיבות לכישלון הן "פיטורי עובדים והחזרתם תוך ריקון קופות הפיצויים, מחיקת מחלקות והחזרתן, ניהול נבזי של מערכת הכספים של החברה בדיווחים כוזבים ומצגי שווא, שקרים והתחמקויות".

 

עמית דיווח לעובדים שפנה לחבר בבקשה "לעזור בדחיפת עגלת ההסכם עם קבוצת דאטהסייף למכירת הרשת", והצהיר כי יעשה "כל פעולה על מנת למנוע את הקריסה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים